A főváros végre levágta a füvet és kigazolta a Tejút parkot

Csepel.info

Szerdán délelőtt kigazolták a virágágyásokat (fotó: Pákozdi József alpolgármester)

A világítás felkapcsolását viszont az elmúlt 16 hónap számtalan levele, újságcikke és Borbély Lénárd csepeli polgármester közgyűlési felszólalása sem tudta elérni Karácsony Gergelynél.

Kedden levágták a füvet, szerdán délelőtt pedig kigazolták a csepeli Tejút park virágágyásait – értesült a Csepel.info. Érthetetlen azonban, hogy a világítást miért nem kapcsolják fel a 16 hónapja átadott parkban, amikor ez teret enged a vandalizmusnak. Az is felfoghatatlan, hogy miért kell Karácsony Gergelyt újságcikkekkel, levelek tömegével és politikai nyomásgyakorlással munkára késztetni, amikor főpolgármesteri feladatkörét napi szinten, magától kellene elvégeznie. Összefoglalónk az eddig történtekről.

Karácsony 16 hónapja nem képes ellátni a feladatát

2020. május 19-én adták át a csepeli Tejút parkot, amely Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettesnek, Tarlós István korábbi főpolgármesternek és a magyar kormány támogatásának köszönhetően épült meg. A fővárosnak az üzemeltetés jutott, de mivel Budapest legjobb szabadidőparkjainak egyike lett a Tejút park, és mégiscsak a főváros egyik dolga az értékmegőrzés, ezzel nem lehetne semmi probléma.

Balogh Ernő, a terület önkormányzati képviselője jelezte, hogy jelenleg sincs világítás a Tejút parkban

Ám Budapest vezetése mintha szándékosan hagyná a parkot  tönkremenni. A szemetet senki nem szedte össze, nem vitték el a kukák tartalmát, a virágok helyét átvették a gyomnövények, nincs közvilágítás, a sötétben a berendezéseket így szétverték. A csepeli önkormányzat segített, ahol tudott, a szemétszállítást a probléma észlelésétől fogva átvette a fővárostól.

A vandálok által szétvert berendezések cseréje is várat magára

Ám a fővárosi feladatokat mégis csak a fővárosnak kell elvégeznie, hiszen erre kapják a csepeliek adóforintjait. A csepeli önkormányzat ezért az elmúlt 16 hónapban tucatnyi sajtócikkel, levéllel, és sajtótájékoztatóval is igyekezett felhívni a főváros és Karácsony Gergely figyelmét a problémákra. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere legutóbb már a Fővárosi Közgyűlés ülésén szólította meg Karácsony Gergelyt a park problémáival kapcsolatban.

Kedden végre megjelentek a munkások

Ilyen előzmények után jelentek meg nagy sokára, most kedden a főváros munkásai a Tejút parkban. Először a füvet vágták le, amit folytattak a Rákóczi Ferenc utcában, ahol több helyen már vállig ért a gaz és a parlagfű. Csak a parlagfű miatt több ezer allergiás beteg szenved Csepelen. Kedden Ábel Attila alpolgármester és Balogh Ernő, a körzet képviselője mentek ki a helyszínre, hogy ellenőrizzék a munkálatokat. Kiderült, hogy jóval kevesebb a szemét, például az eldobált cigarettacsikk is, mint korábban, tehát valamikor azt is felszedhették.

A füvet kedden délelőtt vágták le (fotó: Ábel Attila alpolgármester)

Szerdán délelőtt újabb munkások jelentek meg, hogy rendbe tegyék, kigazolják a virágágyásokat. Most Pákozdi József alpolgármester járt a helyszínen, aki szintén ellenőrizte a munkálatokat. A Tejút park virágágyásai kifejezetten jól és szépre sikerültek, kár lenne hagyni tönkremenni azokat.

A II. Rákóczi Ferenc utcában sok helyen már derékig ért a gaz és a parlagfű: ezt is csak most vágták le

Még kedden este jelezte Balgogh Ernő a körzet képviselője, hogy a 16 hónapja átadott park esti világítása továbbra sem üzemel. A világításra két okból is szükség van. Egyrészt a vandálok miatt, akik mára több százezres kárt okoztak a park berendezéseiben. Másrészt az oda futni, sportolni lejárók miatt, akik este is szívesen időznek a futókört vagy a fitnesz eszközöket használva.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek időrendben:

Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

Tejút park: nem kapcsolja fel a villanyt a főváros

És lőn világosság: kigyulladtak a fények a csepeli Tejút parkban

A főváros ismét lekapcsolta a villanyt a csepeli Tejút parkban

Tejút park világítás: válaszolt a főváros

Így teszi tönkre a főváros Csepel egyik legjobb szabadidőparkját

26 hozzászólás “A főváros végre levágta a füvet és kigazolta a Tejút parkot” bejegyzésre

  1. Gerzson szerint:

    Látom az M0-s még mindig el van esve, Karácsony ott is rendet tenne…

  2. Gyula szerint:

    Csepel is el van esve, minden nap.

  3. concept szerint:

    Ábel úr intézkedhetne cikkírás előtt-után hogy az önkormányzati területeken is irtsák a gazt a városgazdások,pl.az SZTK és piac közötti térköves járda közepén egy mélyedésben már (megint)kihajtott a fekete üröm és már térdig ér,megvárják hogy derékig érjen mint pár éve amikor lefotóztam és beküldtem ide?(2 nap múlva levágták)Úgy látszik az senki földje…Nem beszélve a kertvárosi utcák zöldsávjáról.

  4. Betke szerint:

    Vércse utca, pihenőpark, hétfőn levágta a gép a gazt (fűről nem beszélhetünk) és egy kupacban ott hagyták! Az oda ültetett fákat, tujákat, fenyőt ebben az évben egyáltalán nem locsolta senki! Ez nem fővárosi terület!

  5. Gyula szerint:

    Ma csinálok fényképeket, csak kitörlik a linket. 😁
    De majd megoldom… 😜

  6. Hozzászóló szerint:

    Végre megrázta magát KaliGeli.

  7. Béla szerint:

    Ha egy főpolgármester ennyit tud, és nem dolgozik magától, sz@rt se ér.

  8. Gerzson szerint:

    Ne gyomlálja ki egész Csepelt “vigyori” mert a helyi “sz@rt” sem ér?

  9. pl szerint:

    Hozzászóló; Béla; Gerzson:
    Az eccerűségnek tényleg nincs határa, mehettek ikszelni a krumpliért!

  10. Hozzászóló szerint:

    Pl. ez nagyon földhözragadt, mondhatni proletár-prémiumokkal tarkított gondolat. Te beérnéd egy szem krumplival? Az maximum arra jó, hogy betömd vele a pride-on kitágított lyukad. Ilyen pitiáner jutalommal beérők miatt nem szabad rátok bízni az ország vezetését. A hozzád hasonlók szorították le egy időben a munkahelyi béreket…
    Engem a jövőre beígért SZJA- visszatérítés motivál, ami az én esetemben el fogja érni a 800 ezer forintot. Abból egy teherautónyi krumplit fogok tudni venni. Neked is ajándékozok belőle pár kilóval.

  11. Gerzson szerint:

    pl. mennék én a krumpliért de a gazdád újabban nem osztogatja…

  12. Gyula szerint:

    Az SZJA-t meg én fizetem helyetted, fasza egy kis szegregált ország lett ez.
    Gondolom, hogy le is térdelsz? 😁😜👏👍

  13. Gyula szerint:

    Az új gép: OK-EMA? Az OE-LEM már cinkes volt? 😁😜👏👍

  14. pl szerint:

    🙂 🙂 Így jár az ember, ha eccerűen fogalmaz… 🙂 🙂
    Elnézést…
    TKP csak arra akartam célozni fentebb, h posztot rittyenteni Karácsonyról, (őt felelőssé tenni) már a fűnyírásért is, az AKKOR is krumpli díjas, ha
    HOZZÁSZÓLÓ, mint kiválasztott polgár örül a 800000 forintjának. Én is örülnék, akár mint más 5 millió polgár… Ezért még vizionálni is képes “pride-on kitágított lyukat”. bár, h kit b se..-be az oktatás, az eü., az ország leépítésért, gyermekei hülyén maradásáért, azért arra HOZZÁSZÓLÓ hozzászólása jól rávilágít. Egyszer rájön majd, h nem kötött WIN WIN üzletet!!!
    Hogy ki Gerzson szerint a gazdám, az tőle nem derül ki… De őt alighanem félre értettem… 🙂 bocs

  15. kormánypárti szerint:

    A KariGerivel készült interjú sajnos gyöngécskére sikeredett. Nem kérdezték meg tőle, miért nincs világítás a Tejút Parkban és miközben szüntelenül kampányol, miért hanyagolja el a főváros feladatait, miért nem látja el a főpolgármesteri munkakörét, amire megválasztották az emberek. A helyzet súlyossága megkövetelné, hogy személyesen vegye kézbe a Tejút Park ügyét, azonban a fenti képeken nem látni KariGerit. Mégis hol volt?!. Ráadásul a csepeli ügyek egyáltalán nem kerültek elő a riportban. Márpedig visszaélni a választók bizalmával nem szép dolog, a csepeliek nem felejtenek.

  16. robi szerint:

    kormánypárti reá szavazott és most csalódott.
    Menten elsírom magam.

    Egyébként komolyra fordítva a szót: abban a kerületben, ahol dolgozom, az önkormányzati választások során a csepelihez hasonlóan szoros volt a verseny a két oldal között..
    Ott volt annyi esze a fideszes vezetésnek hogy – a fővárosi eredmények ismeretében – nem legeltek le minden kulcspozíciót a baloldaliak elől. Azok most több dolgot is elintéztek a kerületük javára. Nekik a kerület érdeke volt a fontos.
    Csepel meg mocskolódik tovább. A polgárok meg szopnak.

  17. Gyula szerint:

    Csepelen a pátrtérdek érvényesül, a szavazóik egy részének piti és sekélyes “igényi” teljesültek, de vélelmezem, hogy a többség többet akar, mint a nyakra-faszra épített játszótereik.

  18. Gyula szerint:

    Jártam nemrég arra, a Tejút utca-Vénusz sarkán lévő hosszú ház mögött van vagy 1 méteres a parlagfű! 😁😜👏👍

  19. Gyula szerint:

    Csepel felett repült el a Pápa, (nem Pápára a C17-est meglátogatni) de a Szlovákoknál a Ryanair birminghami járata miatt még várakoztatták a gépet! 😁😎👏👍
    https://www.flightradar24.com/2021-09-12/13:16/12x/47.6,17.91/8
    Neki csak a Zállami Alitalia is jó volt. 😜

  20. kismiska szerint:

    kormánypárti#Az Ábel,a Pákozdi,meg a képviselő véletlenszerű időpontokban megjelenik a parkban fotózgatni és propagandázni-és komolyan az a problémád hogy a Karácsony miért nem volt ott két napig a munkásokat irányítani?Az főpolgármester feladata lenne?És Bp.minden építkezésén,parkrendezésén,takarításán is folyamatosan jelen kellene lennie?Ha meg ott lett volna akkor az lett volna a narráció hogy ugráltatja/hátráltatja stb. a szakembereket akik nélküle is tudják a dolgukat.Anno a Tarlós folyamatosan járta várost?
    Amúgy meg az elég furcsa hogy a cikk szerint az Ábel kiment “ellenőrizni” a munkálatokat…
    Milyen jogon,nem az a vezérhangya hogy fővárosi beruházás,mit “ellenőriz” rajta egy helyi “illetékes”?

  21. Gerzson szerint:

    Felelős a magyar állam. Ez is kevés jövőre lesz kormányos…

    “”Zalatnay Sarolta aláírta a „Stop Gyurcsány, Stop Karácsony” kezdeményezést…””
    pár órával később….
    “”Kásler Miklós tízmilliós támogatást hagyott jóvá Zalatnay Saroltának””

  22. worm szerint:

    Szólni kellene Karácsonynak, mert a Piac és a volt Áruház közötti parkolóban is virágzó parlagfüvek vannak a sövény tövében — vagy helyén.

  23. Gerzson szerint:

    Nem fogja karigeri kifugázni egész Csepelt.

  24. concept szerint:

    worm#És gyomlálja ki a Szent Imre téren a rendőrségi szökőkút melletti levendulabokorból a ~1.5m magas fekete ürömöt(és máshol is a téren),javítsa meg a locsolórendszert mert az egyik helyen dagonyát csinál a másikon meg már ki van száradva minden növény-még a mindent kibíró bokrok is le vannak kókadva a postával szemben a park szélén.
    + javíttassa meg a ivókutakat is is mert az egyik a pavilonoknál ki van belezve,a szökőkút melletti meg van rongálva(?)v.direkt leszerelve a nyomógombja,a Görgey-n direkt elzárva talán víztakarékosságból-miközben ~30C° van…
    Az Ábel veheti a fentieket közérdekű bejelentésnek is.

  25. Gyula szerint:

    A Vénusz utca 35. mögött, Tejút utca a félig kaszált közterületen 1,20 m magas a parlagfű!
    A Majorban, a Makád-Kikötő sarkán már van vagy 5-5m3 zöldhulladék, az egész lakótelep konkrétan tiszta szutyok.
    Ma láttam, hogy a Kiss János altb. utca (benga-ház mögött a Csevak még a lomot is elviszi?
    Sőt! Még zárható kukatárolókat is kaptak?

Itt lehet hozzászólni !