Gulyás Gergely: Három év múlva a pedagógus átlagbér 750 ezer forint fölött lesz

Magyarnemzet.hu

Tizenhét új döntés, vállalás az eredménye az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásoknak, amelyek lezárása lehetővé vált – hangzott el a kormányinfón csütörtökön, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legfrissebb döntéseiről tájékoztatott. Gulyás közölte, az érintett törvények egy részét már el is fogadta a parlament, és az Integritási Hatóság is működni fog a megadott határidőben.

A miniszter a hazánk által tett vállalásokat is felsorolta, kiemelve, hogy a pedagógusok jelentős béremelésére is sor kerül. Jövőre 21 százalékkal, az azt követő években pedig 25-30 százalékkal. Mindez azt jelenti, hogy 2025-re a diplomás átlagbér 80 százaléka lesz a pedagógusok fizetése.

– Ez jelentős, eddig nem látott pedagógus béremelés, az eddigi pedagógus-béremelések közül kettő a jobboldali kormánynak volt köszönhető – emelte ki Gulyás Gergely. Hozzátette, a pedagógusbérek nem voltak megfelelőek, ebben mindenki egyetért.

Abban bízunk, ha sikerül megállapodni az unióval, akkor már január elsején is 21 százalékos emelésre leszünk képesek – rögzítette Gulyás.

Fél évre elég a gáztartalékunk

A miniszter a kormány tegnapi ülésének másik részéről elmondta, energiaügyekről tárgyaltak. Leszögezte, Magyarország energiaigénye biztosított. Jelenleg kétféle kérdés merül fel Európában: Van energia, földgáz? A másik pedig az, hogy mennyibe kerül? Magyarországon a jó hír, hogy rendelkezésre áll elegendő energiaforrás.

– A gáztározókat folyamatosan töltjük, Magyarország gázellátása jelenleg fél évre biztosított úgy is, ha holnaptól egyetlen gázmolekula sem érkezik az országba – mondta.

– Ha sikerül a bizottsággal megállapodni, a helyreállítási alap hitel részét azt zöld átállásra és a villamosenergia hálózat fejlesztésére fordítanánk. A cél, hogy a hálózat az eddiginél lényegesen több zöld energiát próbáljon meg befogadni – mondta.

Gulyás Gergely hozzátette, a jövőben a szabályokon változtatni kell, mindaddig, amíg egy költséges hálózatfelújításra nem kerül sor. A befogadott igények kapcsán a szabályozás nem fog változni. A még elő nem jegyzett igények kapcsán fognak változtatni, mivel a hálózat ennyit nem tud befogadni. Eddig betáplálási kötelezettség állt fenn. Akinek napeleme volt, az az abból termelt energiát betáplálta a hálózatba, és onnan kapta vissza az áramot – vázolta a helyzetet a miniszter. Gulyás elmondta, ezt a betáplálást felfüggesztik. Aki ezt követően napelemet telepít, a saját háztartásában tudja felhasználni az energiát.

Egyszerűbb lesz az eljárás, mert nem kell a szolgáltató engedélye

– Ez a szabály vonatkozik a háztartásokra, és azon vállalkozásokra is, akik saját felhasználásra alkalmaznak napenergiát – tette hozzá. Újságírói kérdésre válaszolva a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Brüsszelben a minap volt szó a szankciókról, a magyar álláspont szerint azok higgadt, tényszerű mérlegelése szükséges.

Mint a miniszter elmondta, valamennyi európai gazdaság rendkívül nehéz helyzetbe került az árak infláció miatti egekbe szökése miatt, a szankciók pedig soha nem látott árakat eredményeztek. Magyarország ugyan képes volt Európa legnagyobb rezsitámogatási programját megvalósítani, azonban a gazdaságnak további támogatási akciókat kell megindítania, ebben azonban Közép-Európa nem versenyképes Nyugat-Európával szemben. És nem látjuk, hogy a szankcióknak valóban olyan hatása van, amiért azokat bevezették Oroszországra nézve – tette hozzá Gulyás Gergely

A miniszter azt is jelezte, hogy legkorábban az idei év végén, vagy jövő év elején kaphatja meg legkorábban az uniós forrásokat hazánk.

A Magyar Nemzet a nemzeti konzultációról kérdezett, erről szólva Gulyás Gergely elmondta, holnap kezdődik meg a kérdőívek postázása, ezzel együtt a kérdőív is ismert lesz.

– A legfontosabb, hogy úgy őrizzük meg Európa egységét, hogy magyar és európai érdekeket is érvényesüljenek, ez azonban egyelőre nem valósult meg és a szankciók sem ebbe az irányba mutatnak, hiszen azok hatásától minden nemzet fuldoklik – fejtette ki a miniszter.

Év végén lejárnak a szankciók

Úgy folytatta, a szankciók decemberben lejárnak, akkor kell dönteni arról, hogy meghosszabbítják-e azokat és ha igen, melyeket. Ezért is fontos a nemzeti konzultáció, hiszen így a magyarok is elmondhatják a véleményüket arról, mit gondolnak az európai döntésekről, a bevezetett szankciókról és azok hatásairól.

A budapesti események kapcsán a miniszter arról beszélt, a szemét elszállítása a főváros feladata és sajnálja, hogy ennek Karácsony Gergely az utóbbi időben nem tudott eleget tenni. Azt azonban üdvözölte, hogy megoldódott a helyzet.

– Talán a legsúlyosabb pártfinanszírozási botrány, ami a baloldalon történt – fogalmazott a miniszter egy újabb kérdésre válaszolva. Mint mondta, a vizsgálat elkerülhetetlen, az adatokból fekete-fehéren látszik, hogy többmilliárdnyi forrás érkezett a baloldalhoz. Törvénysértés történt, ami innentől kezdve a hatóságokra is tartozik, nemcsak a politikára.

777 ezer forint lesz a pedagógusok átlagbére

Gulyás újságírói kérdésre elmondta, annak van most realitása, hogy az idei évben megszülethet a megállapodás, s év végén, vagy év elején már megérkezhetnek az uniós pénzek.

Azt is kifejtette, a pedagógus átlagbér 2025-re a diplomás átlagbér 80 százaléka, azaz 777 ezer forint lehet.

Magyarnemzet.hu

 

20 hozzászólás “Gulyás Gergely: Három év múlva a pedagógus átlagbér 750 ezer forint fölött lesz” bejegyzésre

 1. pl szerint:

  Hurrá! Már csak azt nem értem, h egy hete miért nem akartatok hallani róla…
  Folytatódik a kapkodós hazudozás!

 2. PáLoS TReND szerint:

  NA. a KIKERESZTELKEDETT SEBAJ TÓBIÁS MEGINT “KÖZSZÁJON” FOROG6!!!
  Még hogy Orbánia nem gyarmat és maffia-állam?! Most már tudjuk:
  A MAGYAR EMBERLELKEK MEGNYOMORÍTÓI JAVARÉSZT a NEMZETIDEGEN, SZOCIOPATA, HÉBER-CSICSKA, “KERESZTÉNYPOLITIKUSOKNAK” ÁLCÁZOTT ÜGYNÖK LÉLEK-KUFÁROK, ÁTKOZOTT NEMZETRONTÓK és SORSTALAN TÖBBES ÜGYNÖKÖK, AKIK DINASZTIKUSAN LEURALTÁK és KIFOSZTOTTÁK/JÁK MAGYARORSZÁGOT!!!

 3. robi szerint:

  Hiszem, ha látom.
  A fiam pedagógus, van fogalmam arról, mennyit dolgoznak és mennyiért.

 4. László szerint:

  Csak ne KSH számítsa ki…

 5. Nagyapó szerint:

  1848-ban. 1956ban a tanárok tanítványaikkal együtt tüntettek Magyarországért!!!
  2022-ben a tanárok kivitték diákjaikat tüntetni saját bérük emelésért!!!
  Sic transit gloria mundi ! (Így múlik el a világ dicsősége)

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 6. azta szerint:

  Majd úgy, ahogy 2014-től euróban kapjuk a fizetést.
  Azóta is azt várom…

  (Vagy a billforint meg millforint idejében.)

  Most majd lehet reménykedni és kivárni a három év leteltét.

 7. azta szerint:

  A saját fizetésük emelésével nem garasoskodtak sosem.

 8. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

  Azt is mondotta:
  “Az elektromos rendszer egyre kevésbé képes befogadni az energiát, ezért a kormány úgy döntött, a betáplálást felfüggesztik azoknál, akik mostantól napelemet akarnak felszerelni, jelezte a miniszter, aki hozzátette: akik ezt követően telepítenek napelemet, csak saját háztartásban használhatják fel a megtermelt energiát, cserébe kevesebb bürokráciával kell szembenézniük.”

  Mint látjuk, kurva jól megy, vagy mégsem az annyi a mennyi?

  https://www.mavir.hu/web/mavir/home
  Most éjjel is hiányzik 800MW, hát még nappal.
  Ezek komolyan mindenkit magukhoz hasonlítanak. 😂👍

 9. László szerint:

  Nagyapó! Ennyi jött át? Inkább durrantott volna egyet, maga alá. A gazdája nyilatkozta: Ő pár hónapja figyelmeztette a NATO-t, baj van Vlagyimirrel. Csak a Nátónál nem tudnak erről. 😂😂😂

 10. ♡♡ szerint:

  (csak próba)
  nyugodtan törölhető

 11. LARSEN-NIELSEN szerint:

  Andersen is csettintene….

 12. pl szerint:

  A jövőre ígért 21% semmi! Pont a tanároknak hazudnak, akik tudnak számolni?
  A jövő évi infláció miatt egyébként is gyakorlatilag minden munkavállalónak emelnek 20%-ot, akkor a tanárokat hogy elégítené ki 21% ígérgetése? Semmit nem javulna a helyzetük! A 750 meg álom, és hazugság, hacsak tényleg össze nem omlik a gazdaság, egekbe szökő inflációval…

 13. Nagyapó szerint:

  A pedagógusoknak van egy része, szerencsére a kisebbség, akik utálnak tanítani. Csak azért mentek tanítónak, mert kényelmes a heti 22 óra munka és mindez majdnem 10 hónapig évente. Szörnyű!
  Na és a sztrájk. A sztrájk a munkavállaló egyik harceszköze a tulajdonossal a nyereség számukra jobb elosztásáért. No de a pedagógusok esetében hol az elosztandó nyereség. Az állami alkalmazottak fizetése az adókból áll – nincs nyereség – amit felosztanak. Gondoljanak a tűzoltóra, aki csak akkor olt, ha kap 20% emelést, vagy a rendőr, aki nem irányítja a forgalmat, csak 20%-ért, stb.Nekik is igazuk lenne???
  Viszont mi az a “polgári engedetlenség” magasabb bérért? Az egy lógás, munkakerülés!!! Akik ezt teszik menjenek pl. határőrnek – kezdő fiz. 350 000 FT – és lehetséges gyors előmenetel, ugyanis aki nem tanít, az nem hiányzik az oktatásból!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 14. László szerint:

  Rendőrnek, tűzoltónak bármiféle panaszkodás kőkeményen meg van tiltva. Üdvözlöm Magyarországon!

 15. pl szerint:

  “A pedagógusoknak van egy része, szerencsére a kisebbség, akik utálnak tanítani.” Ez egy rendkívül aljas kiszólás!
  Demens Noé! Mondd hova süllyedsz még tovább?!

 16. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

  Az öreg reteknél mindig van lejjebb, ő a világ géniusza, egy nagyképű barom. 🤣

  A témához…
  Ez a “jövő kormánya”, minden “majd”, jövőre”, “X év mulva”,…
  Vicc, de faternak ez pont elég! 😛

 17. László szerint:

  Temetőre is ki van írva: Feltámadunk…

 18. pl szerint:

  Ja… A fideszesen pedig:
  Fel! Támadunk!

 19. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 20. Gyula ↸⨌🚽🧻 szerint:

  Már megint valaki szívott valamit?
  Baszd meg, ember! 😎

Itt lehet hozzászólni !