Vakációzok Csepelen – nyári táborokban jártunk

Csepel.hu

Bár még tart a nyári szünet, de hamarosan véget ér a táborok időszaka. A csepeli gyerekek ezen a nyáron is sokféle lehetőség közül válogathattak. Ezek közül jónéhány a csepeli önkormányzat jóvoltából ingyenes volt a résztvevőknek: erre pályázati pénzből volt lehetőség. A paletta igen színes: sport, művészeti, helytörténeti és kézműves tábor is megtalálható volt a kínálatban.

A Csepeli Városkép Kft. idén ötféle ingyenes napközis tábort szervezett. A táborok zöme már lezárult, de néhány még jelenleg is tart. 

A Kölyök Fitnesz Tábor évek óta az egyik legnépszerűbb napközis tábor, mely idén hét turnusban várta az aktív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket. A programok elsősorban a sport köré épültek, minden nap más mozgásformáé volt a főszerep. Minden hétre szerveztek kirándulásokat és izgalmas programokat különböző külső helyszínekre.

Rákóczi Kert –Családok Parkjának képzőművészeti tábora hasznos időtöltést biztosított a nyári szünetben. A program célja, hogy a gyerekek fogékonnyá váljanak a művészetek iránt. Nem kellett ide rajztudás, képzőművészeti tapasztalat, csupán alkotókedv, együttműködő hozzáállás, vidámság.

A Csepeli Gyermekekért Alapítvány szervezésben a 6-12 éves korosztályt várták, ahol a gyerekek a művészet eszközeivel megmutathatták egyéniségüket, tehetségüket.

A Királyerdei Művelődési Ház ötnapos helytörténeti táborában izgalmas programokon, élményeken keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a kerület történetével, természeti és kulturális értékeivel. Betekintést nyerhetnek a kovácsmesterségbe, a birkanyírásba, íjászkodhatnak, de rengeteg érdekes kézműves program is várja őket.

A Radnóti Miklós Művelődési Ház Csillag táborában minden nap más tematika köré épül. Volt sport, környezetvédelemi, művészetekről és állatokról szóló nap is. A programok szellemisége a tavalyihoz hasonló volt, a népszerű programok mellett sok újítás is volt.

A Szabó Magda Közösségi Játék és Hagyomány tábora az „Egy lángot adok, ápold, add tovább” gondolat jegyében zajlott. Volt fazekasfoglalkozás, íjászkodás, a gyerekek solymászbemutatón vettek részt és kirándulások is színesítették a tábor napjait.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Csepel SC közös tábora közvetlenül az iskola befejezése után várta a 7-14 éves korosztályt.  A futball-specifikus tábor helyszíne a Hollandi úti pálya volt, ahol edzők részvételével zajlottak a tréningek, edzések.

A Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület augusztus elsején indította el ingyenes öttusa táborát 6-14 éves korú gyermekeknek a Csepeli Strandfürdő területén. A résztvevőkkel szakképzett edzők, pedagógusok foglalkoznak. Az öttusatábor programjai között változatos sport és játékos tevékenységek szerepelnek.

A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület táborában a vízzel való ismerkedés része a kajakozás és a kenuzás, ezeken kívül a sárkányhajózás, de a szárazföldön is mozgalmas programok színesítették a napot. A táboroztatás egyik célja, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodjanak és megszeressék a kajak-kenu sportot.

A táborok a VEKOP-6.2.1-15-2016-00006 azonosítószámú „Csillagtelep szociális célú rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében valósulnak meg.

Csepel.hu

 

 

 

 

Egy hozzászólás “Vakációzok Csepelen – nyári táborokban jártunk” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    – vakációzók?
    – vakációzom?
    Na, melyik? 😁

Itt lehet hozzászólni !