Szeptembertől Csepelen működik a gyermek-tüdőgyógyászat

Csepel.hu

A gyermek-tüdőgyógyászati szakrendelés szeptember 1-től Csepelre, a Kiss János altábornagy utcai tüdőgondozóba költözik. A rendelés eddig Soroksáron működött, finanszírozási okokból azonban átkerül kerületünkbe.

A gyermek pulmonológiai ellátás hetente három rendeléssel indul, a feladatokat két szakorvos felváltva látja el. A rendelések hétfőn 9-12 óráig, kedden 15-19 óráig és pénteken 14-18 óra között zajlanak majd.

A szakrendelő úgy tervezi, később a heti négy-öt rendelés is elérhető lesz. Jelenleg egy új gyermek-tüdőgyógyásszal is egyeztetnek erről – mondta el lapunknak Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. Egyúttal hangsúlyozta, mivel eddig Soroksáron volt a rendelés, ezentúl az erzsébeti és soroksári gyerekek ellátása is Csepelen valósul majd meg. Ha az épületet felújítják, akkor a gyermek pulmonológia is külön szintet kap – tette hozzá. Szeptember 1-től az alábbi telefonszámokon lehet időpontot kérni, recepttel kapcsolatos ügyeket intézni: 06-70-643-0718, 06-70-643-0719. A telefonos ügyelet a hét minden napján elérhető lesz, de a TIESZ honlapján is lehet tájékozódni.

A szakrendelésekkel kapcsolatban Dr. Dobák András egyúttal kiemelte a Csikó sétányon működő gyermekpszichiátrián szeptembertől heti három alkalommal, kedden, szerdán és csütörtökön is lesz rendelés. Gál Diána doktornő várja továbbra is a pácienseket. Ugyanakkor örömteli hír, hogy a Fül-Orr-Gégészeti Osztályra egy új doktornő érkezett Koi Krisztina személyében, aki hetente háromszor rendel a TIESZ-ben.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !