Kiemelt beruházás maradt a csepeli HÉV felújítása

Csepel.hu
Bár az elmúlt hetekben különböző lapokban többször is írtak arról, hogy az orosz-ukrán háború súlyos gazdasági következményei miatt leállítják a csepeli HÉV felújítását, most kormányrendelet erősítette meg annak kiemelt státuszát, valamint a beruházás által érintett nyomvonalat – értesült a Csepel.hu.
 
A Magyar Közlönyben megjelent 305/2022.(VIII.11.) Kormányrendelet a csepeli HÉV felújításának nyomvonal-megállapításáról szól. A projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jellegét nem érinti, az változatlanul megmarad. A rendelet tartalmazza az érintett ingatlanok helyrajzi számát.

Műszaki szempontból lényeges, hogy a rendelet tartalmazza a nyomvonal pontos térbeli meghatározását, területi hatályát, az átépítendő megállóhelyeket és a végállomást. Ennek megfelelően a tervek szerint az összes csepeli HÉV-megállóhely átépítésre kerül, és új végállomás épül majd körülbelül 450 P+R parkolóval. A rendelet a beruházás lebonyolítására vonatkozó adatokat nem tartalmazza, időbeli hatálya két év.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Kiemelt beruházás maradt a csepeli HÉV felújítása” bejegyzésre

  1. Gyula🔥 szerint:

    …és örökre az is marad! 🤣😁👏👍

  2. László szerint:

    A “nyomvonal megállapítás” hány milliárdba fog nekünk kerülni? És mi köze az orosz-ukrán háborúhoz a hév felújításának? Cukrot meg gabonát vett volna helyette a kormány?

  3. Betke szerint:

    A nyomvonal térbeli meghatározására van 2 év?

  4. Gyula szerint:

    Ezért kell 2 év, hogy berajzoljanak egy vonalat a térképen?
    “ELTÉVEDT A MISKOLCI FÜRDŐS”
    A legjobb:
    “Mivel a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: Dunai Finomító tartalékát, a 316-os Szergejt küldték a feladatra.”
    https://iho.hu/hirek/eltevedt-a-miskolci-furdos

  5. pl szerint:

    Kiemelt volt, kiemelt most, és kiemelt marad mindörökké… ámen!

Itt lehet hozzászólni !