Erasmus+ projekt a Jedlikben

Csepel.hu

A Jedlik Ányos Gimnázium adott otthont május 20-án a “Scientify” elnevezésű Erasmus+ projekt megnyitójának. A Nemzetközi projekttalálkozóra május 19-25. között kerül sor, melyben a magyar mellett egy litván, egy portugál és egy német iskola is részt vesz.

A program fő témája: a természettudományos tantárgyak közötti ismeretek hatékony elmélyítése, az eredményes oktatás, tanulás előmozdítása rövidtávú projektek kidolgozása, kipróbálása révén.

A diákok megvitathatják, mi a mindennapi természettudományos jelenségek magyarázata, háttere, mi a valóság a könyvekben, filmekben. A budapesti programban nemzetenként 4-5 diák és 3-4 tanár képviselteti magát, a Jedlik Ányos Gimnáziumból pedig 12 tanuló vesz részt. A projekt során az oktatási intézmények matematika, fizika, biológia és kémia szakos tanárai összehasonlítják a résztvevő országok természettudományos képzését, közös órákat, rövidtávú projekteket terveznek. A program hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevők új módszerekkel erősítsék kompetenciájukat, fejlesszék tudásukat, motivációjukat. A projekt betekintést nyújt más országok oktatási rendszereibe, mely minden résztvevő számára előnyös, hasznos lehet.

„Célunk, hogy tapasztalatot cseréljünk, új ötleteket, jó gyakorlatokat szerezzünk, erősítsük a projektalapú tanulást” – mondta Bese Benő a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója. Kiemelte, a program során a diákok három napot az iskolában töltenek, ekkor zajlanak a projekthez kapcsolódó szakórák, előadások, amelyek a természettudományos tantárgyak köré épülnek. A hétvége kötetlenebb, a gyerekek ellátogatnak a Parlamentbe, a Korda Filmparkba és a Csodák Palotájába is. A zárórendezvényre május 24-én kerül sor. „A projekt lezárultával összegezzük a tapasztalatokat, meghatározzuk a projekt hasznát, egyúttal készülünk és tervezgetjük a következő látogatást is, mely idén ősszel Németországban lesz” –tette hozzá Bese Benő.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Erasmus+ projekt a Jedlikben” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    már nincs Jedlik sem, h rohadnátok meg!
    emergency, emergency, fucking your mother

Itt lehet hozzászólni !