Családi Sportnapot rendeztek a Csepeli Strandfürdőn

Csepel.hu

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Csepeli Strandfürdő területén a Családi Sportnapot, amelyen több mint harminc csepeli sportegyesület és számos program várta az érdeklődőket.

Mára hagyománnyá vált, hogy a kerületünkben működő sportegyesületek minden évben bemutatkoznak a csepelieknek. A rendezvény házigazdája most idén először a Csepeli Strandfürdő volt, sokkal nagyobb területen, így még több sportolási lehetőséggel, mint korábban.

A rendezvény célja, hogy mozgásra invitálja a családokat és népszerűsítse az egészséges életmódot, és egy egész napos felhőtlen kikapcsolódást nyújtson. Az egyesületek összesen 36 standdal, több mint harmincféle sportággal várták a mozogni vágyókat, tehát szinte valamennyi sportággal meg lehetett ismerkedni. A népszerű labdajátékokkal  (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, strandröplabda, asztalitenisz) éppúgy, mint a különböző világversenyekről Csepelnek rendre aranyérmeket hozó küzdősportokkal (birkózás, kick-boksz, ökölvívás, karate). A strand medencéi remek lehetőséget kínáltak a kajak-kenu, az evezés, a búvárkodás, és az aquafitness iránt érdeklődőknek, emellett a gyerekek kötélhúzásban, zsákbanfutásban és célba dobásban is össze mérhették ereiket. A sátraknál az egyesületek vezetői, edzői örömmel láttak mindenkit, készségesen válaszoltak minden felmerülő kérdésre. A legtöbb standnál folyamatosan nagy létszámú gyerekhad kísérte figyelemmel a bemutató edzéseket.
A szervezők – a csepeli önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület  – nem változtattak azon a jól bevált gyakorlaton, hogy az egyesületek nemcsak a saját standjaiknál, hanem a nagyszínpadon is népszerűsíthették sportágaikat. 9-tól 14 óráig félóránként más-más egyesület tartott bemutatót, a gyakorlatokba bárki bekapcsolódhatott.

Révész Dániel, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület elnöke kérdésünkre elmondta, az egyesület strandjánál folyamatos volt az érdeklődés, sokan többször is visszatértek focizni, kipróbálni a pontgyűjtő-hálót vagy a teqball asztalt.
– Találkoztunk olyan gyerekkel is, akik még nem járnak egyesületbe, de biztos vagyok benne, hogy közülük párat viszontlátunk majd az edzéseinken. Beszéltünk olyan szülőkkel is, akiknek a gyerekei más egyesületben fociznak, de érdekelte őket, hogyan zajlanak nálunk az edzések. Egész nap boldog, önfeledten sportoló gyerekeket láttunk, ezért már megérte megszervezni ezt az eseményt.
A Csepeli Öttusa VSE a tornatermük előtti területen tartott sportfoglalkozásokat. Ki lehetett próbálni a vívást, a lézerlövészetet, a reakcióidő fejlesztésére szolgáló játékos sportszert, illetve a Ninja Warrior akadálypályáit. A strand területén a Csepeli Öttusa VSE szervezésében bonyolították le a Magyar Öttusaszövetség két- és háromtusa Magyar Kupa fordulóját is. Az úszás, futás, illetve lövészetből álló versenyszámokra az U-10-15-ös korosztályból összesen 29 egyesület vett részt. Még Erdélyből is érkeztek versenyzők Csepelre. Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa VSE elnöke kérdésünkre sikeresnek értékelte a rendezvényt, és reményét fejezte ki, hogy a Sportnap állandó helyszíne a Csepeli Strand lesz, amely minden szempontból ideálisnak bizonyult.
A rendezvény egyben a Csepeli Strandfürdő szezonnyitója is volt, hiszen a strand május 23-ától várja a fürdőzőket.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !