Ifjú tehetségek díjnyertes alkotásai

Csepel.hu

A Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Szín-Pad-Kép Tagintézménye és a Nagy Imre Általános Iskola 21. alkalommal hirdette meg a „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” regionális képző- és iparművészeti pályázatát. Idén 190 alkotó kapott oklevelet és ajándékot kimagasló teljesítményéért.

A fődíjakat és a különdíjak Morovik Attila alpolgármester, Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese, Fodor Annamária, a Nagy Imre Általános Iskola intézményvezetője és a szakmai zsűri képviseletében Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója adták át.

A zsúfolásig megtelt aulában nyílt kiállításon Körömi Gábor tagintézmény-vezető köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: iskolájuk alapítása óta kiemelt figyelmet fordít a kerületben élő és tanuló fiatalok képzőművészeti tehetséggondozására. Ennek a munkának egyik fontos állomása ez a pályázat, amely több éve az együttműködésről is szól. Ahogy most is nemcsak a kerületből, hanem számos más iskolából, településről érkeztek szebbnél szebb alkotások. Idén több mint 750 egyéni és csoportos alkotás született, 29 tagintézménytől több mint 30 pedagógus részvételével.

A pályázat meghirdetett témáira, konstrukciók és dekonstrukciók, valamint szabadon választott tematikában készült munkák érkeztek. A szakmai zsűri korcsoportonként (7-10 év, 11-14 év, 15-18 év) és kategóriánként értékelte a beérkezett pályamunkákat. A legjobbak a katalógusban kaptak helyet. A 21. alkalommal megjelent impozáns kiadványban a különdíjas alkotók neve és a fődíjas alkotók neve és képe is szerepel.

A támogató önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester gratulált a díjazottaknak és megköszönte a pedagógusok és szülők munkáját. Hangsúlyozta: az iskolák számos alapfeladatain túl rendkívül fontos a tehetséggondozás, s a gyermektehetségek felfedezése elsősorban a pedagógusok feladata.

A szakmai zsűri nevében Lázár Zsuzsa értékelte a gyermekek munkáit. Kiemelte: az értékelésnél zsűriző társával, Latin Anna Ferenczy Noémi díjas iparművésszel azt vették figyelembe, hogy mi az, ami a legerősebben mondja el az üzenet. Mindketten úgy vélték, mindenki megérdemli a tapsot és mindenki megérdemli az elismerést.

A díjátadás és a kiállítás megnyitó a gyerekek örömére közös tortázással zárult. A kiállítás május végéig tekinthető meg az intézmény aulájában.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !