Kásler: jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Mti.hu

– Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, bevezették a robotsebészetet, családbarát szülészetet alakítottak ki, létrehoztak egy egészségfejlesztési irodát és megépül az új diagnosztikai tömb – ismertette az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Kásler Miklós közölte, az intézmény fejlesztésére a kormány 2,8 milliárd forintot fordított. A kórházban bevezetett robotsebészeti eljárásról elmondta, ez a sebészeti rendszer rendkívül precíz, háromdimenziós beavatkozásokat tesz lehetővé, a kórházban elsősorban az urológiai osztály használja a nagy értékű berendezést.

A családbarát szülészet és az újszülött-, koraszülöttosztály kialakításával kapcsolatban azt mondta, ez a kezdeményezés a kormány legfontosabb céljai közé tartozott, tartozik, hiszen politikájának központi kérdése a családok, a gyermekek és a nemzet jövője. Kásler Miklós beszámolt arról, hogy megtörtént a kórház energetikai korszerűsítése is, valamint létrehoztak egy egészségfejlesztési irodát, amelynek feladata a térségben élők egészséges életmód felé irányítása, egészségtudatosságának erősítése.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, honvédelmi minisztériumi államtitkár arról beszélt, “ha megvan a kormányzati akarat és a pénz, akkor vannak fejlesztések is”. Ez – mint mondta -, igaz a honvédségre és a birkózásra is. A kórházi fejlesztésről szólva azt mondta, az Egészséges Budapesti Programban (EBP) a főváros ezen területére eddig 100 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezett.

Megújult a csepeli Tóth Ilona Szakrendelő és 3,6 milliárd forint értékben orvostechnikai eszközökkel is felszerelték. Az EBP célja, hogy a központi régióban is – amely kimaradt az európai uniós fejlesztési forrásokból – 21. századi egészségügyi ellátás valósuljon meg – hangoztatta.

Németh Szilárd hangsúlyozta, 2010 előtt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, de az Orbán-kormány a gazdaság rendbetétele után megkezdte az egészségügy fejlesztését is. Azt mondta: Csepelen egy négyalapszakmás kórházat „szüntettek meg egy tollvonással az elvtársak”. Az épületet azonban polgármestersége alatt megmentették – folytatta -, jelentős felújítást végeztek, és ma már rehabilitációs központként működik az intézmény. A politikus kifejtette, ez az irány csak akkor lesz tartható, ha “olyan kormány marad, mint amilyen most van, Orbán Viktor kormánya”.

Földesi Gyula, Budapest 16. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a komoly múltra visszatekintő kórházban nem történt olyan léptékű fejlesztés, mint az elmúlt négy évben. A már említett fejlesztéseken túl kitért az új mentőbejáró megépítésére, a jövőbeli tervek között pedig szót ejtett az új műtéti diagnosztikai központ megépítéséről is. A politikus kiemelte: nagy különbség van a mostani és a korábbi, baloldali kormányzat között, mert – mint mondta -, 2010 előtt több százzal csökkent a betegágyak száma, míg most fejlesztések történnek.

Mti.hu

 

4 hozzászólás “Kásler: jelentős fejlesztések valósultak meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban” bejegyzésre

  1. László szerint:

    2010-ben mi történhetett hogy folyton emlegetik? Akkor volt a nagy BUMMM? Lassan már úgy tanítják az iskolákban.

  2. Gyula szerint:

    EÜ fejlesztés?
    Láttuk a Covid alatt.

  3. László szerint:

    2010-ben rögtön nekiláttak, ezek már az utolsó simítások. Robotsebészet: 1 299 432 057 Ft uniós támogatás, meg a többi amiről minek szólni.

  4. Tóth Ervin szerint:

    A nagy fejlesztések ellenére egy fél évente kapott oltáshoz képtelenség időpontot kapni a Reumára. Az ügfélirányítónál kell bejelentkezni ahhoz, hogy időpontot kapjunk ahhoz, hogy időpontot kapjunk az oltás beadása előtti recept kiváltásához, amit Májusra igértek. Egy ekkora városrészhez egyetlen orvos látja elo a reuma rendelést, ami természetesen kevés.

Itt lehet hozzászólni !