„Ne akarjatok Magyarország sorsára jutni” – üzente Benkő Tibor már decemberben az ukránoknak

Mandiner

Magyarország ’56-os sorsát említette intő példaként az ukrán védelmi miniszternek Benkő Tibor.

A Hetek beszámolója szerint Benkő Tibor Kiskunhalason elemezte az ukrán helyzetet, szerinte már 2014-ben a Krím-félsziget annektálásakor bebizonyosodott, hogy

Oroszországnak vannak tervei, szándékai, amire oda kell figyelni”.

Benkő hozzátette, hogy a NATO már évtizedek óta figyelmezteti a tagállamokat a keleti fenyegetettségre. Úgy vélik, Oroszországgal szemben az elrettentés és a párbeszéd politikáját kell alkalmazni.

A honvédelmi miniszter azt is elmesélte a közönségnek, hogy december 21-én járt nála az ukrán védelmi miniszter, akivel a két ország közti feszültségekről is beszéltek.

Oroszok, magyarok, nyelvtörvény

Hosszasan sorolta, hogy a Krím-félsziget 2014-es orosz megszállása után Magyarország volt az első, aki segítséget nyújtott Ukrajnának, és az elsők között volt, aki Ukrajnát megpróbálta bevonni a V4-es országok közé. Katonai együttműködés volt, közös katonai szervezetet hozott létre a két ország, és Ukrajna kiberbiztonsági központjának megépítését is finanszíroztuk.  Ezzel szemben az ukránok korlátozták a kárpátaljai magyarok nyelvhasználatát, és nem engedélyezték a kettős állampolgárságot.

„Nekem hiába mondja az ukrán védelmi miniszter, hogy de hát ezt nem ellenetek hoztuk. »Azért hoztuk ezt a törvényt, mert sok orosz anyanyelvű él Ukrajnában«.

De hát mondom, az agresszort ne keverjétek már össze a segítővel”

– folytatta Benkő.

A sosem megérkező nyugati segítség

A honvédelmi miniszter arra is figyelmeztette az ukrán kollégáját, hogy szerinte rossz úton járnak. Példaként a magyarok 1956-os történetét hozta fel, amikor mindössze biztatást, szóbeli támogatást kaptunk a nyugatiaktól. „Aztán senki nem jött, senki nem tartotta fontosnak. És akkor mondtam neki, hogy ez a példa legyen intő számotokra.

Ne akarjatok Magyarország sorsára jutni!”

– szögezte le Benkő, aki szerint egy jó szomszéd sokkal többet ér, mint a távolról érkező ígéretek halmaza.

Forrás: Mandiner

20 hozzászólás “„Ne akarjatok Magyarország sorsára jutni” – üzente Benkő Tibor már decemberben az ukránoknak” bejegyzésre

  1. László szerint:

    2021.03.08. 24ponthú
    “Boris Johnson brit miniszterelnök arról beszélt a sajtónak, hogy politikai, diplomáciai és gazdasági területen is nyomást helyeznek az oroszokra, továbbá elárulta, hogy a V4 országokkal együtt védelmi célú katonai támogatást is nyújtanak az ukránoknak. Orbán megerősítette, hogy elítélik a háborút, de a katonai segítségnyújtásra nem tért ki.” – melyik hazudik már megint? a 24ponthú?

  2. Gratulálok szerint:

    Szerintem meg jusson Magyarország sorsára! Darabolják 9 részre! Ezeréves Magyarország területét Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria birtokolja, illetve csonka Magyarország.

  3. kormánypárti szerint:

    Hova fog ez az egész őrület kifutni? A szétlőtt városok élhetetlenné válnak, az infrastruktúra, az emberek otthonai, tulajdonai elpusztulnak, csak a romok maradnak a katasztrófaturisták számára. És egy rakás fel nem robbant akna, betemetett bomba, gránát, lövedék. Sokaknak nem lesz hova hazatérniük. Mennyi idő lesz mindezt helyreállítani és ki fogja állni a költségét? Mert van egy olyan érzésem, hogy a ruszkik egy fillér jóvátételt nem lesznek hajlandók kinyögni! ’56-nak is nagyjából ennyi hozadéka volt, hogy a háború után egy évtizeddel az oroszok újra egy csomó mindent szétlőttek. A NATO nem fog nyíltan beavatkozni, a szankciósdi keveset ér, mert amíg vodka van, minden van az alkesz szlávoknak. A sok millió dollárba kerülő segélyek csak elhúzzák a háborút és növeli a károkat, fokozzák a veszteségeket. A gazdasági háború úgyszintén. Olyan, mintha elégetnék a pénzt.

  4. pl szerint:

    Mi van? Felébredtél?

  5. kormánypárti szerint:

    Én csak azt mondom, Budapest jobban járt volna ’44-ben, ha nyílt várossá nyilvánítják és hagyták volna a szovjeteknek menetből elfoglalni, mert nem lőtték volna rommá a várost, nem robbantották volna fel a hidakat, sok építmény épségben megúszta volna és nem látszódnának még ma is néhol háborús nyomok. Hitler az ellenség feltartóztatása érdekében nyilvánította erőddé a fővárost, mert így a szovjet erők egy részét lekötötte az ostrom. Szóval szerintem legalább Kijevet fel kellene adni. Ahogy az atomerőműveket is fel kellett volna adni. Ennek hadászatilag sem volt értelme. Mi a fenét nyertek azzal az ukránok, hogy nem vonultak vissza az atomerőmű környezetéből?

  6. László szerint:

    Szerintem az ukránok még sehonnan nem vonultak vissza. Orosz benyomult, amerre megy mindent szétlőtt. Létszámfölény, fegyverfölény…. Ukrán azért nem vonult vissza az atomerőmű környezetéből mert az övé.

  7. Gyula szerint:

    krmányos!
    Írtam már, hogy nem minden nép egy rühes patkány, hogy feladja a hazáját. Na, ezért vannak még ott az ukránok, ahol vannak, otthon. Érted? Érted a faszt.

  8. Gyula szerint:

    Mindeközben:
    “Nincs áram a csernobili atomerőműben
    Az orosz megszállók ellenséges akciói következtében a csernobili atomerőmű teljesen leállt, nincs áram – jelentette az Unian ukrán hírügynökség.

    A harcok folytatódnak, ami most lehetetlenné teszi az áramellátás javítását és visszaállítását

    – olvasható az Ukrenergo közleményében.”

    Nem tudom, ott hogyan állnak a reaktorok, de ha hűteni kell még, akkor baszdmeg lesz!
    Hajrá a barbároknak. 😫

  9. pl szerint:

    “Budapest jobban járt volna ’44-ben, ha nyílt várossá nyilvánítják és hagyták volna a szovjeteknek menetből elfoglalni” Ökör!
    Aztán te magad írod:
    “Hitler az ellenség feltartóztatása érdekében nyilvánította erőddé a fővárost”
    Ez meg igazán felháborító:
    “Kijevet fel kellene adni. Ahogy az atomerőműveket is fel kellett volna adni.”
    Budapestet, Paksot feladnád?
    Hülye Kormánypárti! Már tényleg idegesítő vagy, menj te a pcsába!

  10. kormánypárti szerint:

    Már évek óta nem termelnek áramot a reaktorok, az erőmű amolyan elosztóközpontként működik. Nincs ott szükség az áramra. A hűtéshez egyébként sem áram kell, hanem víz.

  11. pl szerint:

    “A hűtéshez egyébként sem áram kell, hanem víz.”
    Ehhez is hülye vagy… Azt a vizet keringtetni kell, és hűteni… Hallottál már a “kína-szindrómáról”?

  12. Nagyapó szerint:

    Nem tudom mi köze a cikknek Csernobilhez? Semmi, de lehet rugózni.
    A vírusszakértőkből átképzett nukleáris szakértőkkel közlőm, hogy a Csernobili Vlagyimir Iljics Lenin Atomerőmű orsz tervezésű (Roszatom), így az oroszok is értenek kicsit hozzá, valamint az roncs őrzését közösen az orosz hadsereg és az eredeti ukrán őrség végzi!
    No de eetásak, mit szolnak ahhoz, hogy Európa legnagyobb erőművét Zaporozsje mellett, is átvették az oroszok?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Gyula szerint:

    Gondolom, Fater, hogy “élvezettel” töltött el, hogy hadurak állnak egy atomerőmű élén.

  14. Gyula szerint:

    Kormányos! Ez nem gravitációs fűtés baszdki! 😁

  15. kormánypárti szerint:

    Igenis én értek hozzá hö! A reaktorokkal nincs probléma, az elhasznált fűtőelemek tárolására szolgáló fűtőelemtároló igényel hűtést. A fűtőelemeket vízzel árasztották el, ami megfelelően hűti azokat, a hűtőberendezéseket csak vész esetén kell bekapcsolni.

  16. pl szerint:

    “hűtőberendezéseket csak vész esetén kell bekapcsolni.” áram nélkül…
    Baszki! HAGYD MÁR ABBA!

  17. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Ezt tényleg hagyd abba!

  18. pl szerint:

    “Igenis én értek hozzá hö!”
    Hőőő! 🙂

  19. Nagyapó szerint:

    Az eetásakból ismét dől a hülyeség! A csernobili erőművet leállították, az utolsó a 3-as blokk volt, amit 2000. dec. 5.-én állították le! Miről beszélnek?
    Az orosz szakemberek nem hülyék, ezért a fontos helyeken (akárcsak Pakson), készenléti dízel áramfejlesztők vannak!!
    Foglalkozzanak inkább Tóth Csaba eetás korrupciójával, ahhoz jobban értenek!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Gyula szerint:

    Öreg fasz! 48 órára elég a dízel üzem.
    A haverjaid mondták!
    Akik megszállták az erőművet, mert kurva sok közük van hozzá, azon kívül, hogy eldurrantották. Nem volt elég?

Itt lehet hozzászólni !