Borbély Lénárd: Karácsony egyetlen saját beruházást sem tud felmutatni a ciklus első feléből

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI)

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a napirend előtti felszólalásában a Fidesz–KDNP frakció nevében a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Borbély Lénárd, Csepel kormánypárti polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésének az elején hosszasan sorolta a baloldali városvezetés az elmúlt két és fél év során el nem végzett kötelességét. Borbély szerint a Karácsony Gergely vezette baloldali szivárványkoalíciótól kommunikációs trükkökön kívül semmilyen előrelépést, fejlődést nem látni Budapesten.

 

Az elmúlt két és fél év másról sem szólt, mint kommunikációs városvezetésről, olyan érzése van az embernek, hogy a főpolgármester a Facebookon éli az életét és ott teljesedik ki. Gyakorlatilag semmilyen önálló fejlesztés nem indult meg, amit ez a többség és a főpolgármester sajátjának tudhat. Amely fejlesztések folyamatban vannak, az a korábbi városvezetés által elindított projektek. Minden olyan fejlesztés, ami valóságban zajlik Budapesten leginkább Magyarország kormányának köszönhető – összegezte Karácsony Gergely ciklusának első felét a csepeli polgármester.

Borbély megjegyezte: Karácsony Gergely kommunikációjából úgy tűnik, mintha minden rendben lenne Budapesten, nem lennének dugók és minden fejlesztés folyamatosan gond nélkül zajlana.

Mindeközben pedig a politikai munkatársak fizetését megemelik, a cégvezetők pedig prémiumot kapnak. Annak ellenére, hogy öntől folyamatosan csak azt halljuk, hogy nincs pénz és ki van a főváros véreztetve – mondta Karácsony Gergelynek a kerületi polgármester, aki arra is felhívta a főpolgármester figyelmét, hogy a polgármesterek össze tudják hasonlítani a fővárosi költségvetést, illetve a saját kerületük költségvetését is.

– Azt mondhatom, hogy Csepelen az elmúlt két és fél évben számtalan – nemcsak kormányzati, hanem saját – beruházás elindult. Azt is jól látjuk, hogy az iparűzési adó a tavalyi évben túlteljesítette a várakozást, 2022-re még több bevétel várható – reagált a kormányzati kivéreztetés vádjára Borbély.

Csepel polgármestere amellett sem ment el szó nélkül, hogy a napokban a főpolgármester egy nemzetközi konferencián vett részt, amellyel kisebb kommunikációs zűrzavart okozott.

– Azt is hallottuk, hogy itt annyira rendben mennek a dolgok, hogy saját villamos gyártásába is bele fog kezdeni a főváros. Mindezt annak a fényében, hogy az ön elmondása szerint a fővárosnak nincs pénze. Nyilván ez az elszólása sok mindenből adódhat, akár a műszaki felkészültség hiányából is, vagy azt is mondhatnánk, hogyha angolul tartotta volna ezt a felszólalását, akkor lehetne hivatkozni egy elszólásra – idézte fel a polgármester azt a konferenciát, ahol egyedül csak a magyar főpolgármester nem beszélt angolul.

Borbély szerint nem az a probléma, hogy Karácsony Gergely nem beszéli a nyelvet, inkább az, hogy azt állítja, hogy ez nem így van, és ez nemcsak ebben az esetben van így.

– A kommunikációs hadjáratába beletartozik több minden, például az a bosszúbizottság is, amelyet felállított itt, a városházán, amely nem a főváros hatáskörébe tartozó ügyet vizsgál. Azt is megemlíthetnénk, hogy amikor a főpolgármester az agglomerációs közlekedés megoldását sürgeti, annak ellenére, hogy a kormány egy hosszú távú vasúti stratégia kivitelezését kezdte meg. Egyetlenegy érdemi beruházás köthető az ön nevéhez, ez a Városháza parkolójának a felújítása. Csak éppen a mai napirenden is szerepel egy előterjesztés, ami ettől a projekttől a forrást vonja el és egyébként erős a gyanúnk, hogy a parkoló felújítása is csak egy újabb kommunikációs trükk, ami a Városházával kapcsolatos igazi szándérólt, a Városháza eladásáról vonja el a figyelmet – hívta fel a főpolgármester figyelmét Borbély Lénárd arra utalva, hogy nem feltétlenül tükrözik a valóságot Karácsony Gergely Facebookon megjelenő posztjai.

Csepel polgármestere utolsó megjegyzéseként azt is megemlítette, pontosan látható, amikor egy európai fővárost Magyarországon a baloldali többség vezet, akik kizárólag koncnak tekintik ezt a várost, illetve a város pénzét.

Két és fél év van hátra főpolgármester úr és tisztelt többség, az a kérésünk, hogy kezdjenek végre dolgozni – szólította fel a baloldali városvezetést Borbély Lénárd. Karácsony Gergely a Fidesz–KDNP-frakció napirend előtti felszólalására válaszként csak annyit tudott mondani, hogy ezt a beszélgetést majd április 3., az országgyűlési választás után folytassák.

Magyarnemzet.hu

14 hozzászólás “Borbély Lénárd: Karácsony egyetlen saját beruházást sem tud felmutatni a ciklus első feléből” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    Sehova, te ökör, nálatok van. 😁👏👍
    Ti vettétek el.

  2. László szerint:

    Kormányos! Aztán legyen is valamilyen eredménye annak a nyomozásnak. Választások előtti piár fogásnak megfelelő. Borbély Lénárd miről tud beszámolni? Amire kap pénzt.

  3. Nagyapó szerint:

    A jobb-bal meghatározás hamis! Milyen baloldal az, amit milliárdosok irányítanak és milyen jobboldal az amelyik a dolgozók érdekét védi? Tökéletesebb meghatározás az, hogy ellenzék, ami kommunista (DK szélsőbal) és fasiszta (jobbik) szövetsége, mellettük van némi törmelék.
    A másik oldal a középen levő polgárok (Fidesz-KDNP).

    A Főváros, ahogy Borbély polgármester is mondta, eddig nem tett semmit. Nem tett semmit, viszont rengeteg pénzt elherdált (lopott). Több bevétele volt a városnak 2021-ben, mint 2020-ban, mégis sírnak, mint a sebes fenekű csirke!
    Hová tűnt az előző vezetés által hátrahagyott 200 milliárd?
    Hová tűnt a Lánchídra többletként fizetett 5 milliárd?
    Hová tűnt a Blahára többletként adott 1 milliárd?
    Mire kellene a Városházáért kért 40 milliárd? A hozzá kötött 4 milliárdról tudom – az a cápáknak kell (Tüttő Katához tartozik).
    Fontos volt Vigyorinak a zöldítés programja. Ezt a kínaiakhoz hasonlóan próbálja megoldani, akik a pekingi olimpia előtt szép zöldre festették a tereket!😛 Vigyori méhlegelőket, rovarszállodákat létesített!😛 (Taps a moslékkoalíciótól!!)
    Csepelen is “nagy dobása” volt Vigyoriéknak, hogy elszabták az EU-s támogatást, meg törölték a Táncsics utca felújítását, stb.!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Gyula szerint:

    Öreg te már tényleg meghülyültél… 😁👏👍
    Ki a fasznak írod ezt a sok baromságot, mert szerintem ezt már te sem hiszed el. 😜🏳‍🌈

  5. kormánypárti szerint:

    Gyula egy igazi proli, akinek kilóg a szájából a kapanyél.

  6. László szerint:

    Nagyapó! A hová tünt milliárdokat miért nem nyomozza a gazdája? Mert bűnrészes…

  7. Zsivány szerint:

    Tudod már, mire költöd az SZJA visszatérítésed összegét?

  8. László szerint:

    Ha adóztam volna, ha visszatérítettek volna, visszautaltam volna az az államadósságkezelő alapba.

  9. Jana szerint:

    Borbély úr is visszamehetne erdélybe és ott egy önkormányzatot sepregetne a szilárd haverjával. Hazug és tolvaj banda az egész fidesssssss!

  10. pl szerint:

    “Ha adóztam volna, ha visszatérítettek volna, visszautaltam volna az az államadósságkezelő alapba.”
    No látod, mennyire hülye vagy… A Fidesznek 3000 milliárdból nem jutott erre…

  11. László szerint:

    Volt olyan fideszes, aki 5 milliót fizetett pár éve abba az alapba.

  12. Nagyapó szerint:

    Kezdek hinni a reinkarnációban! Élt egy szellemileg fogyatékos ember a Királyerdőben, Janának hívták, úgy látszik visszatért.😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. László szerint:

    Szilárdból a Demetert kell át tolni a határon “A magyar irodalom 80%-át kukáznám” mondta Demeter Szilárd a román…

Itt lehet hozzászólni !