Új orvostechnikai eszközök, egynapos sebészet

csepel.hu

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében közel 3,5 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a kerület az egészségügy fejlesztésére, korszerűsítésére az elmúlt három évben. Tavaly ősszel új informatikai és diagnosztikai eszközöket vásárolt a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ), ultrahangkészülékeket, digitális röntgent, mammográfiát. Az egész test vizsgálatára alkalmas csontsűrűségmérő is hamarosan munkába áll a szakrendelőben. Februárban 15 darab új takarítókocsit is beszerzett a TIESZ. Az eszközöket közel másfél millió forintból vásárolták ‒ mondta el lapunknak dr. Dobák András főigazgató.

Kiemelte, zajlik az egynapos sebészet kivitelezése is, melynek keretében egy műtőt és két négyágyas kórtermet is kialakítanak. Az egynapos sebészeten fülorr- gégészeti, ortopédiai, kézsebészeti, szemészeti műtéteket, kisebb urológiai, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, érsebészeti és gasztroenterológiai műtéteket is terveznek. A hónap végén várhatóan új helyre költözik az épületen belül a laboratórium, az így felszabadult helyiséget sebészeti rendelőkké alakítják.

A koronavírus elleni oltásokról kérdezve Dobák András elmondta, folyik az oltási kampány, főként harmadik és negyedik oltásokat adnak be. A negyedik oltás azoknak ajánlott, akiknek már legalább négy hónap eltelt az utolsó vakcina beadása óta, hatvan év felettiek, fokozott kockázatnak vannak kitéve, valamilyen társbetegségük van.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !