Kis-Duna-part: visszalép a KIMBA a Kis-Duna-part beépítésétől

Csepel.info

A jelenlegi bejárat: a középen látható parkolóval, majd jobbra a szocreál bungalókkal kezdődik a tábor területe

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) eláll attól a szándékától, hogy a csepeli, Hollandi út 10. szám alatti Ifjúsági Táborba sportkollégiumot építsen – értesült a Csepel.info. A terület közösségi tervezéssel történő fejlesztéséről éppen ma délután öt órakor tart lakossági fórumot az önkormányzat a helyszínen.

A csepeli Kis-Duna-partjára tervezett kollégium óriási vitát kavart, miután az önkormányzat képviselő-testülete a terület eladását elutasította, és ezzel meghiúsította az építkezést. A csepeliek által közkedvelt partra – más helyszíneken – korábban több lakóparkos, szállodai vagy wellness-szállós beépítési terv készült, de ezeket a lakosság többsége elutasította. Éppen Németh Szilárd polgármestersége idején sikerült a part nem sportcélú beépítését végképp megakadályozni. Az egyik ilyen cég – ők lakóparkot akartak a parton – kétmilliárd forintra akarta perelni az önkormányzatot a kudarc után, ám szerencsére csődbe mentek, mielőtt a per elkezdődött volna. Azt a telket az önkormányzat aztán visszavásárolta, és azon a helyszínen építették újra, adták át a Napközis Tábort tavaly a csepeli gyerekeknek

Az önkormányzat a sportkollégiumról szóló testületi döntés után közvélemény-kutatást készített, amiből kiderült, hogy a csepeliek többsége támogatja a megépítését, de nem a Kis-Duna-parton. A Kis-Duna parti helyszínt a csepeliek 84,4 százaléka elutasította. Hamarosan az a szóbeszéd is elterjedt a kerületben, hogy a sportkollégium csak álca,  az alapítvány valójában szállodát akar a part mellett építeni. Ez tovább rontotta a tervek támogatottságát. A sportkollégium azonban egy másik csepeli helyszínen végül elkészült, és tavaly szeptember 1-jétől 87 vidéki fiatal sportoló költözhetett be.

A sportkollégiumot tavaly augusztus 31-én adták át

Ám a Kis-Duna-part beépítéséről szóló vita újra kipattant, amikor Németh Szilárd a Facebook oldalán január 29-én gyakorlatilag számonkérte Borbély Lénárd polgármestert, amiért nem kapta meg a Kis-Duna-parti helyszínt, hogy oda (is) építhessen sportkollégiumot. Akkor Csepel polgármestere kommentben reagált, ismételten leírva, hogy a kérést a csepeli önkormányzat testülete elutasította, a kollégium pedig más helyszínen ugyan, de megépült.

Az Ifjúsági Tábor fejlesztése a közeljövőben közösségi tervezésben valósulhat meg, a lakossági fórum éppen ma, délután öt órakor kezdődik a helyszínen, a Hollandi út 10 szám alatt.

Csepel.info

8 hozzászólás “Kis-Duna-part: visszalép a KIMBA a Kis-Duna-part beépítésétől” bejegyzésre

  1. Gratulálok szerint:

    Németh Szilárd bexart a várható lakossági reakciótól!

  2. Gyula szerint:

    El kell zavarni mindet!
    Én 12 éve írom, hogy minden IS kell, és így is lett.

  3. PáLoS TReND szerint:

    Szilárd megy a levesbe “gazdagon”, hogy aztán’ lesz e rá gusztusa éhenkórászok tucatjainak a körzetéből?!…- azt meg még véletlenül se bízzuk a véletlenre!
    Mindenesetre ennél jobb dobása sport-pályafutása alatt sem volt a “varázsszőnyegen”.
    Ellenben ide ennyi jó-emberkedés is édes kevéske, hogy a szőnyeg ne legyen “kirántva” alóla…- immár végleg.

  4. szégyenzsírfolt szilárd szerint:

    A m@cskos zsírdiszn@ megfutamodott. Én jobboldaliként nem fogok rá szavazni. Akárki, csak ne ez a @csmány pacalarcú tolvaj.

    A Jedliket is el fogja lopni, meglátjátok. 5+16Mrd-ba került, ennek töredékéből komplett ELTE épületet építettek, ami ennél nagyobb. Ugye senki nem gondolja, hogy csak azért, mert ki van írva, hogy “Csepelnek építjük”, hogy ez nem kerül át alapítványi vagy egyházi tulajdonba? Majd hagyják, hogy önkormányzati tulajdonban maradjon… Mondjuk miután volt pacalarca azt hazudni, hogy azért nem lesz uszoda, mert a diákokat megkérdezték, és ők nem akarták,peeeersze. Mi a sz@rt keres egy imaterem meg kápolna egy állami iskolában?

    Van kápolna a KIMBA-ban, menjen oda aki kápolnásdit akar, amíg le nem bontják. Mert a KIMBA-t minél előbb le kell bontani, kerül amibe kerül, az egy tájseb a hollandi úton. A kárt pedig az @csmány zsírdiszn@val kell megfizettetni. Ki volt az az idi@ta a FIDESZ-ben, aki, miután ez a 2 lábon járó h@nyinger 2x kikapott a nevesincs sz@p@ttg@mb@c szabolcstól, harmadszor is elindítja az ország leggusztust@l@nabb, legvisszataszítóbb, legprimitívebb politikusát, Csepel szégyenzsírfoltját?

  5. Gyula szerint:

    A KIMBA ott marad, mert hagytátok megépülni. Így jártatok.

  6. Gratulálok szerint:

    Németh megvetette az önkormányzattal a Bajnokok Klubját (Dagi Vendéglő) a sportoló haveroktól, mert az vesztességes vállalkozás volt, amúgy senki nem vette volna meg! Németh szuperkonyhás (a pincében), négy luxus apartmanos (a tetőtérben) vendéglőt akart belőle csináltatni! 2014-ben az összeférhetetlenségi törvény miatt nem lehetett egyszerre képviselő és polgármester, így Borbély lett a polgármester. Ő viszont nem vállalta hogy 240 milliót költsön Csepel pénzéből olyan célra, ami nem önkormányzati feladat. Végül le lett bontva, a helyére ígért automata WC-ből sem lett semmi! Németh kidobta a pénzünket az ablakon!
    A KIMBA előregyártott elemekből lett összerakva. Ahogy összerakták, fordított sorrendben szét is szedhető! Németh vigye a KIMBÁ-ját a Csepel SC telepre!

  7. […] a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) korábban közleményben mondott le a csepeli Kis-Duna-partra tervezett “sportkollégium” megépítéséről, most […]

  8. […] mert azt 2021. augusztus 31-én már átadták, 2022. február 4-én pedig Németh Szilárd közleményben mondott le arról, hogy a Kis-Duna-parton “még egyszer” megvalósítsák. Utóbbi közleményt […]

Itt lehet hozzászólni !