Jelentős béremelésekkel indul az év

Koronavírus.gov.hu

A közszféra béremelésére 800 milliárd forintot fordít az állam, és 750 milliárd forintnyi adócsökkentéssel segíti a kormány a vállalkozókat a minimálbér-emelés végrehajtásában – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Ezek a béremelések nem valósulhatnának meg a jó gazdasági teljesítmény és stabil pénzügyi gazdálkodás nélkül – tette hozzá.

 

Emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány veszélybe sodorta az egészségügy mellett a gazdaságot, így a béremeléseket is, ezért az egészségügyi védekezésre és a gazdaság védelmére több ezer milliárd forintot költött a kormányzat. A védekezés eredményes volt, hiszen a magyar gazdaság növekszik, a kormány pedig arra törekszik, hogy a munkavállalók is részesüljenek a gazdasági növekedésből – fűzte hozzá.

Januártól újabb 21 százalékkal nő az ápolók bére és folytatódik az orvosok béremelési programja is. Utóbbinak köszönhetően 2020-hoz képest átlagosan két és félszeresére nő az orvosok fizetése. Ugyancsak januártól 20 százalékkal nő a szociális, a bölcsődei és a kulturális dolgozók bére, illetve 10 százalékos béremelésben részesülnek a pedagógusok, a rendőrök és a katonák, továbbá februárban 6 havi pluszjuttatást, fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi dolgozók – sorolta. Januártól 20 százalékkal nő a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér is – mondta Szentkirályi Alexandra.

 

Koronavírus.gov.hu

15 hozzászólás “Jelentős béremelésekkel indul az év” bejegyzésre

 1. László szerint:

  “jó gazdasági teljesítmény és stabil pénzügyi gazdálkodás nélkül…” – miközben áll a gazdaság mint a gerely.
  Minden Uniós pénzből van. Lélegeztetőcsövön vagyunk…
  2021. február 02.
  A tavaly ősszel jóváhagyott 504 millió eurós munkahelyvédelmi hitelkeret második részét, 304 millió eurót (kb. 108 milliárd forintot) ma, azaz kedden hagy jóvá az Európai Bizottság a magyar kormánynak, amelynek egy részét munkahelyvédelmi bértámogatási programokra lehet használni – értesült az EU-Monitor. A rövidesen folyósítandó hitelt 15 év alatt kell visszafizetnie a kormánynak.

  2021. december 22.
  Az eddig igényelt 504 millió eurón felül további 147 millió eurónyi, mintegy 54 milliárd forintnyi kölcsönt kért Magyarország a koronavírus-válság enyhítésére felállított munkaerőpiaci programból, a SURE-ból és ezt jóváhagyta az Európai Bizottság – derült ki a testület keddi döntési listájából.
  Ennek nyomán most azt javasolja a Bizottság a tagállamokat tömörítő Tanácsnak, hogy ők is hagyják jóvá a kedvezményes kölcsön folyósítását célzó a magyar kérelmet. A jóváhagyás esetén az ország teljes támogatása 651 millió euróra emelkedne a SURE keretében.

 2. PáLoS TReND szerint:

  Helyesen: Jelentős béremelésekkel indul az év a Parlamentben és a bank-szektorban!!!…- mert, hogy reál értéken csakis a jó népen élősködő politikus és gazdasági-bűnözőket fogja felvetni a pénz, afelől biztosak lehetünk!!!…- mivel a 25%/év-es áremelkedés és a 11%/év-es direkt forintrontás megint a gerinctelen spekulánsoknak kedvez.

 3. Gyula szerint:

  Majd visszaadjuk duplán az üzletekben.

 4. pl szerint:

  Piros lett a paradicsom, nem sárga…
  Tessék mondani hivatalos, h a Fidesz eldobja a (narancs)sárgát, és immár bevállalja a pirosat?
  Sokáig tartott. A következő a barna?

 5. Csabi szerint:

  Unios pénből osztogatnak, aztán meg fosztogatnak.

 6. Nagyapó szerint:

  Az ellenzéknek mindig kell egy nagy segg, amit nyalni lehet! Régebben ez veres volt, most szivárvány színű, de a lényeg, hogy lehessen nyalni!
  Még mindig ott tartanak, hogy KAPUNK, mint a szocializmusban (kaptam autót, kaptam kenyeret, kaptam WC papírt, stb., nem pedig VETTEM)
  Az EU által felvett kölcsönből nekünk JÁR, mert a kölcsönért az EU egyetemlegesen felel (ha tuják az mit jelent), viszont az EU ebből a pénzből egy centet sem utalt, mert a magyar szociknak, NGO-knak sikerült meggátolni (kiéve a Cseh Katalinékét!)
  Az infláció a 2021. évben várhatóan ~5% lesz, ami azonos az USA várható inflációjával!😀
  Ellen oldalon, mivel a gazdaság fejlődik – országunkat beruházásra alkalmas országnak minősítették – jönnek a beruházások. EU-s pénz helyett jöhet a koreai.
  Eetásak! Azt a pénzt, amit nem érdemelnek meg NE VEGYÉK FÖL, vagy ADJÁK KARITATÍV CÉLRA!! 😛😛

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. László szerint:

  Beruházásra alkalmas ország: Occsó munkaerő, nemlétező szakszervezet, kussban lévő dolgozó.
  Fater szólnék én a véradásos posztra, nem engedik. Én suta megemlítettem a vejko nevét, hiba volt…

 8. Gratulálok szerint:

  Nagyapó kapta a tanácsnoki jövedelmet, kapta a képviselői jövedelmet! Ma már nem kap semmit, csak ad! 27%-os ÁFÁ-t mindenütt, még jó hogy a levegőért nem kell fizetni!

 9. kerdes szerint:

  gratulálok: Biztos kaphat még egy kis mellékest. Meg hajthat a díszpolgári címre is. (Habár az itteni hozzászólásai, megkérdőjelezhetik annak létjogosultságát. 🙂 )

 10. pl szerint:

  LOL… díszpolgár 🙂
  legfeljebb (max) díszpinty…

 11. Nagyapó szerint:

  Gratulálok! Csak tájékoztatásul közlöm, hogy az ÁFA kulcsot “kedves” Gyurcsány-kormánya emelte 15 %-ról 25 %-ra. Ehhez tett még 2 %-ot a polgári kormány! De, hogy pontosabban tudjon hazudni, leírtam néhány alapvető termék, szolgáltatás ÁFÁját, ami fontos a lakosság ellátásánál:
  18% ÁFA alá tartozik: tej és tejtermékek; vaj és tejből nyert kenhető termékek; kenyér és péksütemények
  5 % ÁFA alá tartozik: emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerek; gyógyászati segédeszközök; sertés-, marha-, juhhús; baromfi élelmezésre alkalmas húsa; emberi fogyasztásra alkalmas hal; távhő, internet szolgáltatás, kereskedelmi szálláshely; könyv, napilap
  Viszont a síelés az Alpokban, hullámlovaglás a görög szigeteken, a Bentley Continental GT
  27 %-kal adózik!😛

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. László szerint:

  Nagyapó! Miért tett 2%-ot még rá az alpári kormánya? Alpok, Görög szigetek, ott nem 27% az áfa csak nálunk abszurdisztánban.

 13. Gyula szerint:

  Áremelésről nem írtok? 😜

 14. Gyula szerint:

  Vén fax!
  Nem lehet linkelni, de máshol 0-5% az alapvető élelmíszerek ÁFA-ja! Nálunk 18. Azért kiérzed a különbséget, te idióta? 😁😜👏👍

 15. László szerint:

  Az a baj Gyula aminek visszavették az áfáját akár 5%-ra, annak az ára hamar visszakúszott. Volt hogy előre szóltak a kereskedők hogy csökkenthetik de nincs értelme. Abszurdisztán.

Itt lehet hozzászólni !