Csillagtelep: 1968 kontra 2021

Csepel.info

Ismét időutazásra hívjuk olvasóinkat, méghozzá a Fortepan és a Google képeivel. Sikerült olyan utcafotókat találnunk, ahol a fákon még nincsenek levelek.

A hatvanas évek óta ugyanis alaposan megváltozott az épületek környezete, fákkal teli ligetekké varázsolva az 1968-ban még kopár területet. Első képpárunkon a Jupiter utca látható, jobbra hátul a Móra Ferenc Általános Iskolával. Az archív kép 1968-ban, nyár elején készülhetett, a Google utcafotója 2021 márciusi.

Második képpárunkban az Orion utca látható, jobbra a 11. szám, szemben a Jupiter utca házai. Az archív kép itt is 1968-as, a Google utcafotója pedig újfent 2021 márciusi. A Fortepan képeinek szerzője a VÁTI, adományozója a Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ volt.

4 hozzászólás “Csillagtelep: 1968 kontra 2021” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    “1968-ban még kopár területet…” Nem világos, mit akarnátok kihozni ebből, de jól látható, h nem kopár a terület, hacsak a rengeteg facsemete nem a kopárság ismérve… 🙂
    Segítek…
    -azok a csemeték varázsolták ötven év alatt “fákkal teli ligetekké” Csillagtelepet.
    -azok a fák okozzák a hírhedt (valamilyen nyárfa talán) mindent ellepő “havazást”
    -és azok a fák (elvénülve) dölnek ki évek óta.
    Ha nosztalgiázhatok…
    1962-ben kerültem a telepre. Nekünk 8-10 éveseknek jól jöttek a fatelepítések, pompás kapuk váltak belőlük, csak az volt a baj, h akkoriban még voltak parkőrök, akikkel midig kergetőzni kellett, ha fűre léptünk.

  2. admin szerint:

    Miután jól látható, hogy 1968-ban nem voltak fás ligetek, nem voltak még cserjék sem, csak foltokban ültetett növények, nem látunk problémát a leírtakban. Azt senki nem állította, hogy nem az 1968 óta ültetett fák nőttek meg 2021-re.

  3. pl szerint:

    Nyilván csak értelmezési különbség, csak nekem furcsa, az egyik képen facsemetékkel, a másikon szintén facsemetékkel és frissen bokrosított, nyírt, rendezett füves területet kopárnak bemutatni…

  4. Gyula szerint:

    Burkolt komcsizás, mi lenne? Én semmi jószándékot nem látok már semmiben.

Itt lehet hozzászólni !