A gyilkos is kaphatott önkormányzati lakást

Csepel.info

Kun Tamás és Deme Gábor 2009. december 30-án a Fővárosi Bíróságon –úgy tűnik, Kunt a csepeli MSZP-s vezetés azonnal egy lakással fogadta

Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány mellett az általa patronált Kun Tamás, a csepeli kettős emberölés feltételezett elkövetője is kaphatott önkormányzati lakást – derül ki egy, a Csepel.info birtokába került tulajdoni lapból.

Kun Tamás lakásügyével nem csak a csepeli lakásmutyi botrány újabb fejezete kezdődött el. Az eset befolyásolhatja a kettős gyilkosság bírósági tárgyalását is. Ehhez azonban az is kellene, hogy a lakásmutyik felelősei közül valaki „köpjön”; azaz elárulja hogyan és kiknek a kérésére, közbenjárására zajlottak a titkos ügyletek – állítják a Csepel.info forrásai.

A tulajdoni lap 1. oldala – a vásárló látszólag a testvér

A Csepel.info birtokába került tulajdoni lap szerint a XXI. kerületi Kiss János altábornagy utca 61-65. szám alatti tízemeletes társasház egy 56 m2-es lakása 2005. május 9-én került a csepeli önkormányzat tulajdonából Kun Tamás nővérének tulajdonába. (Emlékezetes: Császár Mihály lakásmutyi-botránya pontosan ugyanígy kezdődött.) A tulajdoni lap beszédes: rajta van Kun Tamás neve is, mint aki az ingatlan holtig tartó haszonélvezeti jogának élvezője. A tulajdoni lap szerint a második változás akkor állt be az ingatlannál, amikor Kun Tamás nővérétől Cs. J. Terézhez került a lakás tulajdonjoga, aki információink szerint nem más, mint Kun Tamás élettársa.

– Kun Tamás már csak azért sem kaphatott volna szociális bérlakást, mert – csakúgy, mint Császár Mihály rendőrkapitánynak – már volt saját lakása. Emellett Kunnak akkoriban állítólag büntetőügye is volt. A holtig tartó haszonélvezeti jog bejegyzése tehát ilyen körülmények között a legjobb biztosítás volt arra, hogy Kun Tamás, a valódi tulajdonos biztosítsa helyzetét – állítja lapunk egyik informátora.

A tulajdoni lap 2. oldala – Kun Tamásé a holtig tartó haszonélvezeti jog

„Piaci alapon” – ez volt a fedőnév

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a lakás, amely mögött nyilvánvalóan Kun Tamás állt, hogyan, milyen körülmények között és kiknek köszönhetően került ki az önkormányzat tulajdonából.

A Császár Mihály korábbi rendőrkapitány lakásvásárlási botrányát feltáró Fidesz-KDNP frakció eddig csak a 2006-2010 között eladott önkormányzati lakások adatait tudta megvizsgálni. Ezekből szerdai sajtótájékoztatójukon öt “piaci alapon” és kettő „szociális alapon” kiutalt lakás megvásárlásának körülményeit mutatták be. Állításuk szerint csak a „piaci alapon” bérbe adott, előbb közpénzből felújított, majd 10 hónap – 1,5 évvel később nevetséges áron értékesített önkormányzati ingatlanokon 35 millió forintos kára keletkezhetett az önkormányzatnak.

– Csütörtökön, az önkormányzat testületi ülésén is feltettem azt a kérdést, amelyet régóta szeretnénk tudni: ki, milyen jogszabály vagy rendelet alapján, hogyan döntött a lakások kiutalásáról? Számomra nyilvánvaló, hogy az általunk bemutatott, látszólagos lakásbérlések kizárólag az ingatlanok tulajdonjogának megszerzésére irányultak. Ezt erősíti, hogy Császár Mihály sem lakott a számára kiutalt lakásban, sőt, azt még ki is adta albérletbe. Valószínűtlennek tartom, hogy mindezt az önkormányzat vezetése ne látta, tudta volna. Erre utal az is, hogy az összes ilyen esetet eltitkolták az önkormányzat képviselőtestülete és lakásbizottsága elől – mondta el lapunknak Ábel Attila, az önkormányzat lakásbizottságának fideszes elnöke.

Ki volt a hunyó?

Mint láthattuk, nyilvánvalónak tűnik, hogy Kun Tamás, a 2009. január 7-i csepeli iskolai kettős gyilkosság feltételezett elkövetője állt a Kiss János utcai önkormányzati lakás megvásárlása mögött. Ehhez Kunnak – illetve annak, aki őt helyettesítette – a lakásvétel előtt nagy valószínűséggel a lakás bérlőjévé kellett válnia.

Mivel ritkán szoktak utcáról besétáló emberekhez lakásokat dobálni, adódik a kérdés: ki segítette Kunt hozzá egy önkormányzati lakáshoz?

Kun Tamás 2005-ben még nem volt az iskola alkalmazásában, lévén még az iskola sem létezett – az csak 2006. szeptember 1-jével kezdett el működni. A sajtó és a nyomozás eddig kiszivárgott információi szerint Deme Gábor már csak az iskolában barátkozhatott össze Kun Tamással, akit többek szerint Császár Mihály rendőrkapitány ajánlott be portásnak. Ezért valószerűtlen, hogy Deme, a gyilkossági ügy másik gyanúsítottja, a Csepeli MSZP akkor még szép reményű ifjú politikusa ajánlotta volna be Kunt lakásbérlőnek annál az egyelőre ismeretlen személynél, akinél ezt el lehetett intézni.

Sokkal nagyobb lenne az esélye annak, hogy az „ajánló” inkább Császár Mihály rendőrkapitány, Kun régi patrónusa lehetett. Csakhogy itt is vannak kérdőjelek. Császár Mihály ugyanis 2005 februárjában lett csepeli rendőrkapitány, míg a Fidesz által eddig feltárt lakásmutyi-ügyekben az adminisztrációs idő miatt minimum 10 hónap telt el a bérleti jog kijelölése és a lakás megvétele között. Azaz, még akkor is kevésnek látszik az idő, ha azt feltételeznénk, hogy Császár Mihály már jó előre tudta, hová fogják kinevezni, és már akkor megkezdte kapcsolatrendszerének kiépítését és kihasználását.

A kérdés tehát adott: ki járta ki Kun lakásügyét, hogyan vehetett önkormányzati lakást a kettős emberölés későbbi elkövetője?

A választ mi még nem tudjuk. A csepeli “lakásmutyi botrány” eddigi eseményeiből csak az valószínűsíthető, hogy – ha csak nem valami fatális véletlenről van szó -, sokan fognak köröm-szakadtukig harcolni azért, hogy ezt soha ne is tudhassuk meg.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkek:

Botrány Csepelen: “piaci alapon” ment a mutyi?

Ki lesz “a Jani”, ha nem lesz a Jani?

A csepeli rendőrkapitány lakásmutyija nem egyedüli eset volt?

Folytatódik a mutyivilág Csepelen?

Főügyészségen a csepeli rendőrkapitány lakásvásárlása

Kettős gyilkosság és lakásmutyi: titkos találkán egyeztettek?

Botrány: így jutott lakáshoz a csepeli rendőrkapitány!

A volt csepeli rendőrkapitány a gyilkos patrónusa volt

51 hozzászólás “A gyilkos is kaphatott önkormányzati lakást” bejegyzésre

  1. BaráTOM szerint:

    Igazatok lehet! Szerintem alkotni kellene olyan helyi rendeletet, hogy kizárható legyen a lakáspályázatból az a személy, aki 4-6 éven belül gyilkosság gyanúsítottja akar lenni!
    Okosan fogalmazzátok meg, és terjesszétek elő!

  2. Manitu szerint:

    Szerintem meg a tolvajokat kelene kiszűrni. Akkor a későbbi gyilkosok se kaphatnának mutyilakást. De akkor a vezetéssel kellene kezdeni.

    Szerencsére október 3-án erre lesz is lehetőség. És remélem, hogy az után AZ ÖSSZES MUTYI rátok fog borulni. Kánikula után jöjjön csak a hűvös!

  3. " ?! " szerint:

    Kedves drága csepeli mszp-sek!

    Úgy látom, hogy újabb torpedó-találatot kapott a hajótok.

    Most már azonban ne idegeskedjetek, mert hiába idegeskedtek ez már úgy is elsüllyed.

    Az a tudat vigasztaljon benneteket, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderutánpótlás.

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Csak néhány év és szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor, a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek szabadulnak, akkor visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok ismét börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    Például megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó elvtársaitokat, akik néhány évig még a börtönben minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.
    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. Vagy Kun Tamást, vagy esetleg az akkor már börtönviselt Szenteczkyt.
    Kun Tamás például lövöldöző hősként ugyanúgy ünnepelhetitek, mint ahogy korábban Ságvári Endrét ünnepeltétek.

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek a visszatérése, és az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyenek a káderképzőből visszatérő elvtársak visszatérése után lesztek.

    A káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig meg majd csak kibírjátok valahogy.

  4. krtek szerint:

    Remélem arra is fényt derítenek, avarkeszi képviselő édesanyja által lakott 3 szobás önkormányzati lakás hogyan került a képviselő úr lányának tulajdonába. most avarkeszi édesanyja lakja, több mint 5 éve.
    szintén csillagtelepen található ez a lakás.

  5. anticsóka szerint:

    Még a vak csepeliek is látják, hogy melyik alpolgármester ápolt szoros kapcsolatot a rendőrséggel. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően kellett Takács Józsefnek és tanártársának tragikus körülmények között meghalnia.
    Ha ez a “bratyi kapcsolat” nem működött volna, Takács aznap megtehette volna a feljelentését a rendőrségen és még ma is élne Papp Lászlóval együtt.
    A fent említett önk. vezetőtől, aki Szenteczky mentora is egyben, nem áll távol a lakásügyekben való befolyása.

  6. Manitu szerint:

    Végtelenül gusztustalan, ami az MSZP-ről az elmúlt években kiderült.

    Aki ezekre szavaz, az vagy benne volt a mutyikban, vagy elment az esze.

  7. Borka-Szász Tamás szerint:

    Lássuk az eseményeket időrendi sorrendben (a cikkbeli állításokra és csatolt dokumentumra támaszkodva):

    1. Kun Tamás NŐVÉRE (csepeli lakos) 2005. májusáig bérlőként él egy önkormányzati lakásban. Hogy mikor vált BÉRLŐVÉ, ezt nem írja a cikk, feltételezhetően évekkel előtte (de ez ellenőrizhető)

    2. Császár Mihály 2005. februárjában lesz Csepelen Rendőrkapitány (a cikk állítása szerint ekkor még NEM működik az alapítványi iskola, az csak 2006. szeptemberétől indul). Tehát, hogy ennek mi köze az egészhez, az nem derül ki a cikkből.

    3. Kun Tamás nővére – nyilván a hatályos helyi rendeletek szerint (de ez szintén könnyen ellenőrizhető) – 2005. májusában megvásárolja a lakást, amit bérel. Ezután eladja a lakást Cs. J. Teréznek (aki állítólag Kun élettársa). Hogy egy lakástulajdonos miért nem adhatja el a lakását bárkinek, ez megint nem derül ki a cikkből.
    CS.J. Teréz élettársának haszonélvezeti jogot jegyeztet be a lakásra (ami szintén “szenzációs, az élettől teljesen elrugaszkodott esemény”)

    4. Kun Tamás évekkel később elkövet egy szörnyű gyilkosságot.

    KÖVETKEZTETÉSEK (az írás alapján!):
    – a szóban forgó lakás bérlete 2005 előtt kezdődött (még a láthatáron sincs Császár, az iskola, sőt Kun Tamás sem);
    – Kun Tamás (a gyilkos) soha nem kapott lakást Csepelen, ezért nem volt “mit kijárni”, “elintézni”.
    – Kun Tamás a szóban forgó tranzakciók UTÁN ÉVEKKEL bűncselekményt követ el.

    Vagyis személy szerint nem tudom, mi a szenzáció a cikkben, annak címe pedig (ebben a megfogalmazásban) tömény hazugság és csúsztatás.
    “A választ mi még nem tudjuk. ” – írja a szerkesztő. Tényleg nem?

  8. BaráTOM szerint:

    Vajon mi a szenzáció? Az a szenzáció, hogy Németh, Borbély, Ábel megint bohócot csináltak magukból. Az a szenzáció, hogy Orbán Viktor érintett a Sukoró ügyben. Az a szenzáció, hogy a FÓT-GATE ügyet sosem kéri számon senki. Az a szenzáció, hogy Várhegyi Attila szabadlábon van.
    Ha helyi “fiúk” egy “bizonyító erővel nem rendelkezik”-feliratú dokumentummal kezdenek el hadonászni, az már önmagában is komolytalan, aminek nem más az alapja, mint lebegtetni az ügyet itt az infon-n.
    Sajnos várnunk kell a Fidesz bukásáig egy-két évet, és akkor bizonyosan kideríthető lesz majd, hogy hol van a Fidesz kampánypénze? Hogy a bérbe adott lakás után fizetett-e adót a fideszes képviselő úr?
    Addig, hogy teljen az idő, szerintem alkotni kellene pár olyan rendeletet a Fidesznek, hogy biztonsági okokból senki ne kapjon önkormányzati bérlakást, és aki abban él soha ne vehesse meg.
    Fontosnak tartanám, hogy Németh Szilárd írjon nyílt levelet a főügyésznek, hogy azonnal kezdjen nyomozást a dinoszauruszok kihalása ügyében, mert fenn áll a gyanú a Fidesz részéről, hogy azt is a szocialisták csinálták. Nem utolsó sorban javaslom Borbély árnyékra ugró nagymesternek, hogy a Csevaktól kérje el az összes létező papírt egészen a Teremtés pillanatáig visszamenőleg. Akkor végre kiderülhetne, hogy Ádám, és Éva jogszerűen laktak-e a Paradicsomban, valamint, hogy ki a felelős a kilakoltatásukért?

  9. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli mszp-sek”! S/ma “BaráTOM” szavaival élve, kedves dinoszauruszok!

    Már csak 51 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 51 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik ám az 51 naptári nap (a 35 munkanap)!

  10. zeta szerint:

    Kun Tamás már csak azért sem kaphatott volna szociális bérlakást, mert – csakúgy, mint Császár Mihály rendőrkapitánynak – már volt saját lakása. Ez a lasás ÉRDEN.
    van!
    Hosszú és “méy” barátság lehetett kettőjük között! Valyon milyen mély és meddig ér el?
    Ezért nem véletlen deme határtalan önbizalma, tudta hogy vannak akik tartják a hátukat értük! És tartják, de meddig?

  11. zeta szerint:

    lasás=lakás

  12. csepeli szerint:

    Húbazmeg! Valaki megvette az önkormányzati bérlakását! Ez aztán a szenzáció! Ki hallott még ilyet? Rémes, milyen dolgok történnek!

  13. anticsóka szerint:

    Vajon mi a szenzáció? Az a szenzáció, hogy a kettős gyilkosság óta eltelt másfél év. A rendőrségnek már rég át kellet volna adni a nyomozati anyagot az ügyészségnek. De ezzel az üggyel valamiért elég hosszasan bíbelődnek. Hát ez a szenzáció…

  14. Jeniszej szerint:

    “Újravizsgálják Stohl drogtesztjét ” He-he. ))))))))))))) 😀 ((((((((((((

  15. Ábel Attila szerint:

    Tudod Csepeli, a szociális lakáspályázatokon, melyek kb. kétévente vannak, 8-10 lakásra 250-300 pályázó is jut.

    Nekik magyarázd meg, hogy miért nem botrány, ha közben a főnökeid (vagy éppen te) a belső körben egymásnak osztogatják a lakásokat, amiket közpénzen felújítanak, aztán két éven belül nevetséges áron megvesznek!

    A rendőrségen is lesz mit magyarázni, de ez nektek nyilván nem botrány, hanem egy átlagos hétköznap.

  16. Jeniszej szerint:

    Folyik a mosdatás. Ha koszos vagy mosakodjál meg. – Mindig mondta a Muter gyerekkoromban.

  17. csepeli szerint:

    Ábel Attila: Te mi a lótúróról hadoválsz? A cikkben kizárólag egy lakás megvásárlásáról van szó! Arról, hogy a bérleti jogviszony mikor, hogyan keletkezett, szociális bérlet volt-e vagy másfajta, egy árva kukk sincsen. Jó lenne, ha abbahagynád a ködösítést és a szarkenegetést! Ez így egy nagy nulla, öregem!

  18. Jeniszej szerint:

    De ne szappannal mosakodj, mert az csipheti a szemed – hanem Jó ügyvéddel jó szakértővel, – mert ugye a “szakértők” sokszor tévedhetnek, amit a jó ügyvédek ki is használnak. Azt mondja a Fater, – ami összefügg azok elválaszthatatlanok. )) 😀 ((

  19. Jeniszej szerint:

    A drogot hány évig lehet kimutatni? A lakás mutyit miért nehéz kimutatni. – mert nincs még lakásmutyi szakértő?

  20. CsepeliNo1 szerint:

    Borka-Szász Tamás:
    2010. augusztus 13., péntek 07:52-kor

    MÁR LÁTTUK, hogy TI mit műveltek!
    A a hatályos helyi rendeletekkel így úgy!
    Nem kell magyarázkodni.
    DE TI EL IS HISZITEK AMIT ÍRTOK? Ha igen, nagy baj van nálatok!

    Biztosan ez is adminisztrációs hiba?!
    De nem érdekes, hogy mind a Szenteczky köréhez köthető-kötődő ember?????
    És csak ott vannak adminisztrációs hibák! A fene egye meg! A csepeli átlagpolgárnál nincsen adminisztrációs hiba!

    A tények, azok tények!

    CSOMAGOLJATOK!!!!!

    HAJRÁ ÚJ PÓLUS!!!!! Hajrá Horváth Gyula!

  21. Manitu szerint:

    Ha jól látom, a csepeli MSZP most nem megy bele abba a zsákutcába, amibe Császár Mihály esetében.

    Borka-Szász et, megtenné kérem, hogy megmondja, ki és miért utalt ki lakást a csepeli rászorulók helyett a hóhérnak? Egyébként azzal a válasszal is késnek, hogy miért kellett meghalniuk Takács Józsefnek és Papp Lászlónak.

  22. csepeli szerint:

    Tavaly is 34 lakást adott el a bérlőknek a Csevak! Azt a rohadt mindenit neki! Gondoljatok csak bele, mi lesz, ha a 34 bérlő közül 5-10 év múlva valaki gyilkosságot követ el! Hátborzongató belegondolni! Ezek gyilkosoknak adnak lakást!!!

  23. Manitu szerint:

    Ha már a volt frakcióvezető sem tagadja a lakásmutyit, annyit megtehetne, hogy legalább a dokumentumokat önszántából nyilvánosságra hozza. Akkor legalább nem kellene megint heteket várni, míg a Fidesz kiveri belőlük.

  24. Manitu szerint:

    Ha nem kapatnák rá az embereket a lopásra, lehet, hogy a gyilkosságot sem tartanák megengedhetőnek.

    Csepeli, nem gondolod, hogy a mutyizás csak egy lépcsőfok volt a gyilkossághoz vezető úton? Amúgy, szerinted miért nem válaszol senki a bandádból arra az egyszerű kérdésre, hogy milyen jogszabály alapján utalgattak ki maguk lakásokat? Ha nincs erre jogszabály, akkor mind mentek a börtönbe, ugyanis ez több büntetőjogi tényállást is kimeríthet.

  25. anticsóka szerint:

    csepeli:
    Egyre röhejesebb vagy az agyament kirohanásaiddal. Van belőled soft verzió is, inkább azzal gyere elő!

  26. csepeli szerint:

    Manitu: Jesszusmária! Fölöttem két emelettel is lakik egy nő, aki tavaly vagy tavalyelőtt vette meg az önkormányzati bérlakását! Belőle is gyilkos lesz? Atyavilág! Ezután nem szállok be vele a liftbe!!!

  27. Gordon szerint:

    Red Bull Borka-Szász BaráTOM Tamás mondja fellelkesülve:

    “Addig, hogy teljen az idő, szerintem alkotni kellene pár olyan rendeletet a Fidesznek, hogy biztonsági okokból senki ne kapjon önkormányzati bérlakást, és aki abban él soha ne vehesse meg.”

    Na pl. egy ilyen határozatot tudnék támogatni. Az önkormányzati vagyont nem elherdálni kell, hanem lehetőség szerint gyarapítani.

  28. Manitu szerint:

    Nem minden füves tápszeresből lesz hernyós, és nem minden tolvajból lesz gyilkos.

    Csepeli!

    Nem sül le a pofádról a bőr? A vak is látja, hogy a lakásmutyi-ügy arról szólt, hogy meglopják az önkormányzatot! Van pofátok röhögcsélve mindezt természetesnek venni?

    Nyugodj meg, a legtöbb csepelinek hányingere van attól, amit műveltek!

  29. Kamilla szerint:

    Most olvastam Horváth Gyula blogját.
    Elég érdekes írások vannak ott. Egy pár dolgot, így már én is máshogy látok.
    Akit érdekel a cím: http://www.hgyula.hu

  30. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Úgy látom, hogy újabb torpedó-találatot kapott a hajótok.

    Ne idegeskedjetek, és ne legyetek agresszívek azért, mer tújabb torpedó-találatot kapott a hajótok.
    Hiába idegeskedtek ez már úgy is elsüllyed.

    Az a tudat vigasztaljon benneteket, hogy szaporodik az MSZP megújuláshoz a hagyományoknak megfelelő káderutánpótlás.

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek (az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak) a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekkel töltöttétek fel.

    Csak néhány év és szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, (Deme Gábor és társa), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, a csepeli lakásmutyi ügy és a most még feltárás alatt lévő ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak, akkor visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és lesz módotok ismét börtönviselt káderekkel feltölteni a megújuló MSZP vezetését.

    Például megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó elvtársaitokat, akik néhány évig még a börtönben minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.
    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. Vagy Kun Tamást, vagy esetleg az akkor már börtönviselt Szenteczkyt.
    Kun Tamást például lövöldöző hősként ünnepelhetitek, úgy mint ahogy korábban Ságvári Endrét és a hozzáhasonlókat ünnepeltétek.

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek a visszatérése, és az MSZP vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyenek a káderképzőből visszatérő elvtársak visszatérése után lesztek.

    Az indulótoknál maradva tájékoztatlak benneteket, hogy a csepeliek többségének a szemében, már jelenleg is bejött az indulótoknak az a része, hogy “minden leszünk”.
    Tényleg minden lettetek, csak nem jó értelemben.

    Azért ne keseredjetek el nagyon, mert a káderutánpótlás tagjainak a szabadulásáig meg majd csak kibírjátok valahogy.

  31. zeta szerint:

    Csepelinek: nagyon sok a véletlen, a véletlenek összejátszása, ez is véletlen?

    Amennyiben a tudományok egyike sem talált még bizonyítékot a valódi véletlen létére, úgy nem is olyan meglepő feltételezni, hogy talán nincs is. Eddigi tapasztalataink szerint a szerencse nem létezik, csak végtelen bonyolult összefüggésrendszerek, melyek jó részét nem is ismerjük még. Ha épp kilépsz az ajtón, nem véletlenül lépsz ki pont akkor. Ha elveszted a pénztárcád, nem véletlenül veszíted el pont ott és akkor. Ha összeveszel a barátoddal, nem véletlenül veszel vele össze ott, akkor és úgy, mint ahogy a kibékülés sem véletlen utána …

  32. admin szerint:

    Hertelendi!

    Azért a kavarásnak is vannak határai.

    Megértjük, hogy sokaknak most az a legfontosabb, hogy összemossák és összezavarják a mutyiügyeket, de létezik egy olyan határ, amit nem engedünk átlépni.

  33. hertelendi szerint:

    Aztán meg kigyűjtöttük mi is hogy néhány fideszes és egyéb rokon is köztük n. sz. rokon is hasonlóképpen kapott véletlenül bérlakást”!?”

    ugye mindenki fent lesz a leleplező listán , mert ha kell szívesen kiegészítjük.”?!”

  34. p szerint:

    Hertelendi, Hertelendi…

    Ha átgázolsz erkölcsi határokon, annak nem lesz jó vége. Biztos ismered a régi közmondást.

  35. hertelendi szerint:

    Tehát a fidesz kavarás mehet a többi cenzúrázva “?!”
    És csak az a baj hogy ez is igaz”?!”

  36. p szerint:

    Hertelendi!

    Nagyon szeretnéd, ha az ellenzéket (már a tisztességesekre gondolok) is bele tudnád kaavrni az ügybe. Gondolom azért áll érdekedben, mert te is hozzájutottál így lakáshoz.

    Ki fog derülni minden. Minden.

  37. admin szerint:

    Várjuk a bizonyítékokat.

  38. Manitu szerint:

    Megnéztem már a kommancsblogot, a Csevak honlapját, az önkormányzat honlapját, és semmi. Semmi reagálás nincs az újabb mutyiügyletekkel és a gyilkos lakáshoz jutásával kapcsolatban.

    Azért, ha gyakorlatilag csalás, sikkasztás és okirathamisítás valamint hatalommal való visszaélés a vád, ami el is hangzik, nem jellemző, hogy két nappal később még mindig csak ilyen “Hertelendi” kavarógépet tudjon kiállítani a kommancs mutyihadsereg és a Csepel FC koalíció.

  39. Segítségként... szerint:

    http://csepel.info/wp-content/uploads/Nyilatkozat_Fidesz_KDNP_kepviselok_Csepel.jpg

    Idézet a Fidesz-KDNP csepeli frakció tagjainak 2010. április 9-ei közös nyilatkozatából:

    “Én, a Fidesz-KDNP csepeli frakciójának tagja minden politikai, erkölcsi és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy önkormányzati képviselőként nem jutottam hozzá és vásároltam meg semmilyen önkormányzati bérlakást.

    Munkámat kizárólag a csepeliek érdekében, tisztességgel végeztem. Semmilyen körülmények között nem játszok össze a szocialista városvezetéssel egyéni haszonszerzés céljából. Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók – tartja a régi magyar közmondás is. Éppen ezért vallom, hogy nincs helye közöttünk olyan embernek, aki az MSZP-vel mutyizik…”

  40. hertelendi szerint:

    PL: “?!” bejegyzései nem gázolnak át erkölcsi határokon “?!” sorolhatnám

  41. Manitu szerint:

    Szerinted ki olvassa el “?!” hozzászólásait? Lefogadom, hogy az admin se képes rá 🙂

  42. " ?! " szerint:

    BaráTOM: 2010. augusztus 13., péntek 01:31-kor

    Fideszes városok vezetik az adóslistát
    Nem tudni, hogy Németh Szilárdnak milyen tervei vannak, így csak abból indulhatunk ki, hogy a fideszes városok, és kerületek súlyos adóságállománnyal küzdenek. Nem árt tudni a tényeket.
    ——————————–

    Kedves “BaráTOM”!

    Ismét önként szaladtál bele egy jó nagy pofonba a fenti írásoddal.

    A fenti szöveg leírásakor, szokásotoknak híven, a Gyurcsánytól tanultaknak megfelelően, “az igazság nem teljes kibontásával” akarod félrevezetni a témát nem ismerő gyanútlan választókat, ezért az alábbiakban “kibontom” a teljes igazságot.

    Az igazság a következő:

    A MSZP támogatásával létrejött Progresszív Intézet a napokban nyilvánosságra hozott egy felmérést a 23 fővárosi kerület önkormányzatának, valamint 23 megyei jogú város önkormányzatának a helyzetéről.

    Ebben az értékelésben Csepel a budapesti kerületek között, a legjobbak eredményéhez viszonyítva, és helyezés szempontjából, az alábbiak szerint szerepel:

    Új lakások építése a budapesti kerületekben összesen:
    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel évi 130 lakás építésével.

    Ezer lakosra jutó új lakások építése:
    – budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő,
    – Csepel) 1,6 lakás/ezer fő.

    Egy főre jutó adósság állomány Budapesten:
    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel, 623.500,- Ft/fő.
    (Megjegyzés: Csepelen annak ellenére ilyen sok az 1 főre jutó adósság, hogy a kerületi fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt a Csepel Északi területeiért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek.)

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:
    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A szöveges értékelésben Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Egy főre jutó önkormányzati bérlakás állomány:
    Csepel a vidéki városoknál is sokkal rosszabbul áll az ezer főre jutó 10-nél kevesebb lakással.
    Például Győrben 390 lakás/ezer fő, Debrecenben 295 lakás/ezer fő az eredmény.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy fel sem sorolták az értékelhető önkormányzatok között.

    “BaráTOM”! Amint a fenti újabb lelepleződésed alapján láthatod, jobban jártál volna, ha a hozzászólásoddal nem feszegeted a pofonos ládát.

  43. Hugi szerint:

    A kommancsok Gyurcsány-alapítású kutatóintézetének pontosan annyira hiszek, mint a kommancsoknak.

    Azt meg, hogy a csepeli kommancsok dumájából mit lehet egyáltalán kiszûrni, majd a bíróság eldönti.

  44. abcd szerint:

    N.Sz. online média kellene 0-24

  45. miska72 szerint:

    Ezek vagytok ti! Rohadt konunista gezemberek!
    VÖRÖS CSEPEL GAME OVER!

  46. Toth Kati szerint:

    Kedves abszolut elfogulatlan csepeli!
    Van egy kolleganom aki tobb mint husz eve dolgozik tisztesseggel a magyar egeszsegugyben,szinte minimalberert.Ezalatt az ido alatt felnevelt harom gyereket.Egy rosszul sikerult hazassag miatt tizenot eve alberletben el.Van ervenyes lakasigenylese legalabb tiz eve de a bal oldali csepeli onkormanyzat ezidaig nem birt neki kiutalni meg egy fel lakast sem.Tudd, hogy van egy par tisztesseges raszorulo, aki ezek miatt az erdemtelenek miatt el mindig alberletben es ok valoban nyomorognak,nem ugy mint az elvtarsak es haverjaik.

  47. miska72 szerint:

    MIÓTA MONDOM, HOGY CSEPELI ÖNORMÁNYZATI MAFFIA?
    😉
    NA UGYE? ÉN MEGMONDTAM!

    🙂 🙂 🙂 🙂

  48. miska72 szerint:

    “Kedves szocialista beállítottságú barátaim”

    Nem lesz itt se új pólus se régi pólus (MSZP) csak fidesz!
    Ti meg mentek a kaptárba 1000 évre!
    Rohadt hazug tetvek!

  49. miska72 szerint:

    csepeli, BaráTom atléta, stb szocialista barátaim. nektek elgurúlt a gyógyszeretek!
    De a fidesz újranyitja a Lipótót jó helyen lesztek!
    A varázsszó GYÓGYKEZELÉS!

    🙂 🙂 🙂

  50. csepeli szerint:

    Kedves Toth Kati!

    Figyelmesen kéne olvasni a fenti cikket, és észre kéne végre venni, hogy a cikk nem arról szól, hogy Kun Tamás önkormányzati bérlakást kapott, hanem arról, hogy a nővére megvásárolta azt az önkormányzati bérlakást, amiben feltehetőleg lakott.

    Ebben pedig semmi különös nincs. Nem tudjuk, mikor, hogyan keletkezett Kun nővérének bérleti jogviszonya. Az is lehet, hogy már abban a lakásban élt húsz éve. Rengeteg ember lakik önkormányzati bérlakásban Csepelen, és minden évben több tucatnyian veszik meg a bérlakásukat.

    Tehát mindannak alapján, amit a cikk leír, egy teljesen hétköznapi esetről van szó.

    Egyébként meg teljesen irreális, hogy Császár Mihály, amikor még nem is volt Csepelen rendőrkapitány, közbenjárt volna a csepeli önkormányzatnál annak érdekében, hogy egy haverjának, aki biztonsági őr, Csepelen utaljanak ki egy lakást, és ezt a kérését örömmel teljesítették volna neki.

    Szóval ez a cikk úgy baromság, ahogy van. Színtiszta hülyeség, egy beteg elme szüleménye. És olyan beteg állatok, akik ilyesmit kitalálnak, csak Fideszesek lehetnek.

  51. Királyerdei szerint:

    “Csepeli”!
    Piszkosul kilóg a lóláb: 🙂
    Ez a dagadt hülyegyerek még bízik bennetek?
    Várjál,hamarosan pofázni fog! 🙂
    Aztán mehettek a francba,mint a Kalamár. 🙂

Itt lehet hozzászólni !