Orbán Viktor: Bővülhet az árstopos termékek köre

Magyarnemzet.hu

Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

– A legújabb kormánydöntés értelmében pedig húznak egy határt és megvédik a vállalkozókat a kamatokkal szemben. Ezt a bankoknak kell majd kifizetni – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök beszámolt a múlt heti EU-csúcs tapasztalatairól, valamint jelezte, hogy a brüsszeli szankciók nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. Mint mondta, megjelentek a spekulánsok, akik a jelenlegi helyzetből extraprofitot remélnek. Továbbá szót ejtett arról is, hogy bővülhet az árstopos termékek köre.

– Mindenki idegesebb volt a szokásosnál. Az, hogy minden országban nő a feszültség, a brüsszeli tárgyalótermekben is érződik – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a múlt heti, európai uniós csúcsról. A miniszterelnök elmondta, hogy ebben a háborús helyzetben a józan ész a békét támogatja. 

– Az álláspont, amely azt mondja, hogy a háborút végig kell vinni, azt jelenti, hogy még hosszú évekig tartani fog a konfliktus – jelezte.
A kormányfő arra számít, hogy többségbe kerül majd a békét és tűzszünetet akarók álláspontja. Arra a felvetésre, hogy Brüsszel és Washington tovább finanszírozná Ukrajnát, úgy reagált, hogy Brüsszel és a pénz kapcsolata kaotikus, óvatosan bánna a számokkal. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy valakinek finanszíroznia kell a háborút, kilencmilliárd euróból fegyvereket küldenek az ukránoknak.

– Fegyverek, eszközök, háborúval együtt járó gazdasági kiadások. Az EU-nak van egy pénzügyi kerete, amelyekből ezt finanszírozza – mondta. Efelett van, amit egyes tagállamok külön-külön katonai eszközök formájában odaadnak. A másik kérdés pedig az újjáépítés költsége a háború után – mondta. Kiemelte, hogy ez komoly tétel lesz Európának, ha hozzá akarnak járulni. Mint mondta, a harmadik tétel pedig most Ukrajna működtetése, mert az ukrán államnak ötmilliárd dollárra van szüksége havonta ahhoz, hogy ne omoljon össze gazdaságilag.

– Az a kérdés, hogy ki fogja odaadni ezt a pénzt. Erről a kérdésről majd Magyarországnak is döntenie kell, hogy akarunk-e adni az ukránoknak pénzt, s hogy ezt milyen formában akarjuk megtenni – húzta alá Orbán Viktor.

Mindenki megpróbálja kihasználni a helyzetet

A szankciókról szólva a kormányfő elmondta, ha energiáról beszélünk, akkor két kérdésről beszélünk. Van-e, és ha igen, akkor mennyibe kerül?

– Ma kevesebb gáz érkezik az unióba, mint amennyit egy évben el szoktunk fogyasztani. Két ötlet van ennek pótlására: az egyik, hogy fogyasszunk kevesebbet, akkor majd kevesebb fog hiányozni, a másik, hogy a kieső szankciókkal sújtott orosz energia helyett hozzunk be máshonnan, de ennek fizikai korlátai vannak. Ha máshonnan hozunk gázt, például Amerikából, akkor azt először összepréselik, cseppfolyósítsák, majd hajókon szállítják ide, ahol ismét gáz-halmazállapotúvá alakítják, majd csöveken szállítják – részletezte a miniszterelnök.

– Emanuelle Macron, francia elnök mondta valamelyik nap, az nem barátság, ha négyszer akkora áron adják át ezt a gázt, mint amennyiért otthon meg tudják venni – tette hozzá. Orbán Viktor szerint jól látszik, hogy mindenki megpróbálja kihasználni ezt a helyzetet.

– Most átmeneti nyugalom van, amelynek az az oka, hogy most mindenki feltöltötte a tározókat. Tél után ismét felfelé mennek majd az árak – vetítette előre a kormányfő.

A szankciók nem váltak be

– Magyarország a saját helyzetét úgy ítéli meg, hogy önállóan ügyesebbek vagyunk a gáz beszerzésében, mintha másokra várnánk – jellemezte a helyzetet Orbán Viktor. Elmondta, hogy támogatják az uniós közös beszerzést, de az legyen önkéntes, és ne kötelező. Ezt a javaslatot Brüsszel elfogadta, Magyarország mentességet kapott. Az inflációval kapcsolatban a kormányfő jelezte, hogy a szankciók hajtják fel az árakat, ebből Magyarország sem tud kimaradni, mert „egy piacon vagyunk” a többi európai országgal.

Orbán Viktor jelezte, hogy a szankciók nem úgy váltak be, ahogyan arra Brüsszelben a bevezetésükkor számítottak. A kormányfő szerint olyan, mintha gödröt ástunk volna az oroszoknak, de ebbe Európa esett bele, az unió pedig most azt mondja, ássuk mélyebbre ezt a gödröt.

– Minden ilyen vita mögött ott vannak a pénzügyi spekulánsok, akik ebből a helyzetből extraprofitot remélnek – jelezte a helyzet kialakulásának okaival kapcsolatosan a miniszterelnök.

A kötelező szolidaritásról a kormányfő elmondta, hogy ezt sem támogatjuk, maradjon önkéntes, hogy ki kinek ad gázt, kit segít ki. Jelezte: hazánk Szerbiával kötött szerződést, szerinte mindenki kössön azzal az európai állammal, akivel szeretne. Orbán Viktor azt szeretné elkerülni, hogy a szankciókat támogató tagállamok elvehessék a gázt például tőlünk, akik ügyesebbek voltunk a beszerzésben.

Bővülhet az árstopos termékek köre

– Annak a belátása hoz majd változást, hogy a szankciók magasabb energiaárakhoz vezetnek. A magas energiaárak felelősek az inflációért is – mondta a miniszterelnök. Ha kétszeresre mennek fel az energiaárak, az kétszeres áremelkedést is hozhat – tette hozzá. A kormányfő azt mondta, ha nem lennének szankciók, az infláció is legalább a felére csökkenne. Orbán Viktor elmondta, azért is fontos a konzultáció, hogy mindenki rájöjjön, veszélyben van. Elmondta, nekik mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy csökkenjen az infláció.

Azért dolgoznak minden héten, hogy haladjanak ebben az irányban. A cégek ma úgy vannak veszélyben, hogy a magas energiaárak miatt versenyhátrányba kerülhetnek. Nem tudják eladni az áruikat, nem tudnak annyi embert foglalkoztatni, mint korábban, s ez elbocsátásokhoz vezet.

Mint hozzátette, azért kell ma megsegíteni a cégeket, hogy ne legyenek elbocsátások. Ám a gazdaságpolitika minden elemében van teendője a kormányzatnak.

– Ezért van rezsivédelem, benzinárstop, ezért van bizonyos élelmiszeripari termékeken ársapka – mondta. Hozzátette, lesznek újabb termékek, amelyek árát központilag meg fogják határozni.

– A legújabb kormánydöntés értelmében pedig húznak egy határt, és megvédik a vállalkozókat a kamatokkal szemben. Ezt a bankoknak kell majd kifizetni – rögzítette. Kiemelte: nem jó dolog, amikor így be kell avatkozni a gazdaságba, de vannak élethelyzetek, amikor ezt meg kell tenni.

A vállalkozásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a kis- és közepes vállalkozókat kell segíteni, ugyanis ők alkalmazzák a legtöbb embert Magyarországon, a nagyoknak pedig mindig több pénzük van. A gyármentő programmal az ő beruházásaikat is segítik. Orbán Viktor az interjú végén azt mondta, hogy a kormánynak „minden fiókban” további tervei vannak.

Magyarnemzet.hu

 

 

50 hozzászólás “Orbán Viktor: Bővülhet az árstopos termékek köre” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Az ársapka jelenthet megoldást a sorosisták gerjesztette inflációra. A törvény erejével kell letörni a globalista erők által diktált árakat. A rezsicsökkentés átültetése más területekre forradalmasíthatja a modern közgazdaságtan nézeteit.

  2. László szerint:

    Azt a nézetet nem úgy hívják hogy kommunizmus? Miért drágult nálunk a gáz ha ötödáron szerezte be? A választás előtt ezt hazudták. Nincs rá válasz. Senki nem áll ezzel már szóba.

  3. PáLoS TReND szerint:

    …HOGY AZTÁN a HERÉSKEDŐK=NYERÉSZKEDŐK=KERESKEDŐK BELEÉPÍTSÉK a VESZTESÉGÜKET MÁSIK EZERNYI “ZÖLDSÉGBE”, “GYÓGYSZERBE”, ENERGIÁBA, HOGY ISMÉT ORBÁN és a NER-es VÁLLALKOZÁSOK KASZÁLJÁK MAGUKAT (REMÉLEM!!!) HALÁLRA!!!

  4. Gary Ridgway szerint:

    Aszongyaja a hírek, hogy spotlétesítményeket addig fűthetik, amíg akarják, az iskolákat nem. Kadirovnál is kötelező a meccsekre kimenni! 🤣👍

  5. robi szerint:

    Az árak világpiaciak, a bérek a nyugati bérek negyede. A fogyasztói árak egy része (többek között a rezsicsökkentések miatt) eddig is jelentősen eltért a piaci viszonyoktól.

    A rezsitámogatások korábbi mértékének fenntartását már nem bírta el a gazdaság.
    A társadalmi feszültségek tompítására a kormány kénytelen lesz egyre több hatósági árat bevezetni, melyek várhatóan hosszútávon fennmaradnak.
    Még az támogatások mellett is a lakosság egy része elérheti a fizetőképessége határait.

  6. Nagyapó szerint:

    Az igazi demokrácia pl- Németországban van, ahol a Gazprom részvényeit, amik a német gáztárolókban volt, az állam átvette, azaz államosította!
    László, ugye ez nem kommunizmus?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  7. László szerint:

    2022.Április.
    A Gazprom orosz energiaipari vállalat pénteken közölte, hogy kivonul Németországból, amely összefüggésben áll azzal, hogy az orosz és a német fél között vita alakult ki amiatt, hogy Moszkva ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz gázért való fizetést euróról rubelre váltsák. A lehetséges megoldások között szerepel a leányvállalatok államosítása és kisajátítása. A terv azt a célt szolgálja, hogy a szövetségi kormány megakadályozza az energiaellátásban keletkező esetleges zavarokat, különösen Kelet-Németországban. A kormány számára mindent felülír a nyersanyagellátás szavatolása. – nagy gané az német kormány ugye fater?

  8. Gary Ridgway szerint:

    Fater nem tudom miért nem Moszkvában él és építi tovább az ottani kommunizmust? 🤣 Ja, építi az itteni 2.0-t?

  9. apostolos szerint:

    Rossz helyre születtek. Ha a Lajtán túlra pottyantotta volna az anyjuk, akkor csak azon imádkozzanak, hogy ne legyen utódjuk, mert ezzel a mentalitással hamar a fejüket veszi majd a jövőben Ahmed vagy Mohammed.

  10. László szerint:

    Apostolos nem olvstad az “Állampolgársági eskütétel a Polgármesteri Hivatalban” cimű eszmefuttatást? Lesz itt bőven ahmed meg mohamed Dunán innen is.

  11. pl szerint:

    Apostoli hülyeség is hágja a maradék kereszténységet…

  12. PáLoS TReND szerint:

    2022.11.01-től HADIÁLLAPOT VAN ORBÁNIÁBAN!!!
    A FELCSÚTI HITLER BÖRTÖNBE ZÁRATJA a MAGYAROKAT, HA NEM AKARNÁNAK ÉRTE és új ISRAHELL GNÓMJAIÉRT MEGHALNI!!!
    Hadiállapot nélkül is büntethető „Magyarországon” az, aki meg akarja úszni a sorozást és nem hajlandó kockáztatni az életét a zsidó megszállókért!!!
    Ha például valaki a megjelenési vagy bevonulási kötelezettségének nem tesz eleget, a testét megcsonkítja, egészségét károsítja, vagy megtévesztő magatartást tanúsít, a bűntett miatt öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő Orbániában/Magyarmaton!!!.
    Előre kitervelten még a nyáron módosíttatta az Orbán-rezsim a Büntető törvénykönyvet (Btk.), amely alapján szankcionálható a kibúvás a katonai szolgálat alól, mert éppen nem akarnád a véred adni a cionista bábkormány háborúsdijában!!!
    Tehát tisztában voltak vele, hogy még idén háborúba sodorják az országot!!!
    Álszent módon a korrekciót az is indokolta szerintük, hogy a 2020-as, kilencedik Alaptörvény-módosítás meghatározta a különleges jogrend eseteit Rendőrállamból Katonaállammá válásunk esetére!!!
    Ilyen a hadiállapot, a szükségállapot és a vészhelyzet. Ehhez kellett igazítani a totális Diktatúra bevezetéséhez elengedhetetlen szabályozásokat is.

    Nyugtalanító, hogy az alkotmányos rend felforgatására irányuló tevékenység is szükségállapothoz vezethet!!!
    Mivel minden felforgatásnak minősül, amit a felcsúti hóhér kitalál és felolvas, úgy néz ki, hogy 2022.november 1-től Halálos Veszélyben vannak gyermekeink!!!…- míg országunk: Háborús Végveszélyben!!!
    Ui: Külön pikantéria ebben a Katonaállamban, hogy Apartheid ISRAHELL zsideszesei még az ún. Alaptörvényből a korlátozó rendelkezéseket is eltüntették, ami szerint a honvédséget csak akkor lehet bevetni szükségállapot idején, ha a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok alkalmazása már nem elegendő!!!
    http://web.t-online.hu/apuska/media/12/02__Kapitalis_agymosas.mp3

  13. Qwert szerint:

    Van az a pénz, amiért Ahmed, Mohammed letelepedett nálatok is. Ez a hatósági ár meg az értelmesebb számára világos mit szül.

  14. PáLoS TReND szerint:

    MÁR MEGINT a VESZTESEK OLDALÁN RÁNT MINKET HADBA és KERGET a HALÁLBA a FELCSÚTI ROTHSCHILD LAKÁJ!?
    Orosz hírszerzési források szerint az Európában állomásozó amerikai haderők harckészültségét olyan szintre (Defcon 2) emelték, amire mindeddig csak kétszer került sor: az 1962-es kubai válság idején és az amerikai szoldateszka iraki Sivatagi vihar hadműveletének megkezdése előtt.
    A különböző fegyveres erők harci képességét és az USA-t fenyegető potenciális veszélyeket elemző Heritage Foundation nevű washingtoni agytröszt az USA katonai erejéről szóló jelentésében – annak kilencéves történetében első alkalommal – az amerikai hadsereget „gyengének” minősítette. Kína továbbra is a legátfogóbb biztonsági kihívást jelenti a rosszul felkészült amerikai haderő számára.
    Az amerikai hadsereg által kapott általános „gyenge” minősítés mellett az alapítvány minden egyes haderőnemet külön-külön is rangsorolt a képesség, a teljesítmény és a készenlét alapján, és így a szárazföldi haderő „csekély jelentőségű”, a légierő „nagyon gyenge”, a haditengerészet pedig „gyenge” minősítést kapott. Az USA technikailag is lemaradt egyre erősebb riválisai mögött, beleértve a nagy hatótávolságú rakétákat, amelyekből jelenleg mindössze háromszázzal rendelkezik, szemben Kína több mint 14 ezer és Oroszország több mint 12 ezer rakétájával.
    .
    .
    .
    Másrészt a leszerelt katonák közismert amerikai sorstragédiája is sokakat elrettent a szolgálattól.
    Az utóbbi két évtizedben ugyanis több mint 114 ezer amerikai veterán követett el öngyilkosságot, és ha a tendencia változatlan marad, 2030-ra 23-szor több obsitos amerikai katona végez magával, mint ahányan a 2001. szeptember 9-i iszlamista merényleteket követő háborúkban harci cselekmények során vesztették életüket.
    USRAHELL érdekében nem érdemes háborúzni – még maguknak az indiánholokausztot előidéző leszármazottaknak sem!!!…- hát még az Orbán-rezsim által behívott halálraítélt gyermekeinknek!!!

  15. Kádárszellemiörököse szerint:

    2022. október 25.
    Szijjártó Péter Luxemburgból: “Minden ársapka típusú intézkedés káros és veszélyes” 🤣

  16. László szerint:

    Orbán Viktor gratulált már az úja brazil elnöknek? Odalett a Borzalínó haverja. Egyik csapás a másik után… 🤣 🤣 🤣

  17. László szerint:

    Heiszler Gabriella, a SPAR vezetője:
    “Ha elmennek panaszkodni a kormányhoz, miniszteri szinten hallgatják meg őket. Viszont csekély hatása van annak, amit az ágazati szereplők mondanak.
    A kormányzati válasz az érveinkre az, hogy nekik a választó a fontos, aki olcsón akarja venni a csirkemellet. És a választó úgysem érti, hogy a hatósági árat megfizeti máshol.”

  18. kormánypárti szerint:

    Aki kizárólag ársapkás élelmiszereket vásárol, nem fizeti meg máshol. Mások fizetik meg helyette más termékek árában. Ez így igazságos, mert a fogyasztó dönti el, mit vesz meg illetve megvessz e egy drágább terméket. Aki többet engedhet meg magának, az többet költ.

  19. László szerint:

    Kik azok a mások? Liszt-cukor-étolaj-farhát-benzin. Ezekből mit lehet főzni?

  20. kormánypárti szerint:

    Kihagytad a sorból: sertéscomb, csirkemell, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, 2,8% zsírtartalmú tehéntej, gázolaj. Ezekkel együtt már annyiféle kaját el tudsz készíteni, hogy szakácskönyvet lehet írni belőle hö!

  21. László szerint:

    Zöldség, tojás, krumpli ezek nem szerepelnek a szakácskönyvben hö!

  22. kormánypárti szerint:

    Tehát a fent felsoroltak eddig is árstoposak voltak. Ezekhez jön még hozzá: kenyér, sajt, margarin, vaj, száraztészta, tojás.

  23. László szerint:

    Tojás is árstoppos volt. Azért kerül 50 helyett 110-be. Orbán megparancsolja újra 50 legyen. Majd eltünik az összes polcról osztjónapot.

  24. Gary Ridgway szerint:

    robi! Nyilván minden kereskedő, mindenre rá fog pakolni, hogy ne bukjon.
    Ez van, mikor egy dilettáns társulat belepiszkál a valóságba. 😛

  25. Nagyapó szerint:

    Németországból a cégek átteszik a gyártást Amerikába! (És a munkásokat is?)
    A németek, hollandok fordítottak télre jönnek hazánkba a nyaralóikba, nyáron hazamennek!😛
    Olaszországban leállt a csempegyártás, Fr.országban leállt az üveggyártás. “Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”
    Nálunk csökkent a munkanélküliség!!!
    Ja, és mit mondott a Szeretett Vezéretek (józanul)? “Tessék, el lehet menni!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.ˇ

  26. László szerint:

    Hol olvassa ezeket a prostisrácok oldalán? A német gyárak ide jönnek. A debreceni BMW gyár több ezer török meg pakisztáni munkással. Persze mindegyik megigéri hogy csomót köt arra a bizonyosra. Én lexarom nekem nincs gyerekem. Persze hogy csökken a munkanélküliség. 3 hónap után kikerülnek az emberek az “ellátásból” maga észlény…

  27. pl szerint:

    Te Demens (nagyon hülye) Noé!

    “Kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél Parragh László legújabb meghökkentően munkavállaló ellenes kijelentése, miszerint az ország versenyképességének alapja az olcsó munkaerő, vagyis a cél a munkabérek minél alacsonyabban tartása – adta hírül a Magyar Szakszervezeti”

    Hogy rohadnátok meg az ÉHBÉRETEKKEL együtt!
    Persze, h ide jönnek, ha itt nem kell fizetni, sőt akár még pénzt is kaphatnak a rabszolgatartásért…

  28. PáLoS TReND szerint:

    KÜLFÖLDÖN MÁR BUKNAK és/vagy HULLANAK a ZSARNOKOK és CIGÁNYKODÓ POLITIKUS-BŰNÖZŐK, MINISZTERELNÖKÖKNEK LÁTSZÓDÓ ROTHSCHILD ÜGYNÖKÖK, AKIK MOCSKOSUL MEGGAZDAGODTAK és a JÓ NÉPÜK ELLEN POLITIZÁLTAK!!!
    KIVÉVE MAGYARORSZÁGON!!!…- MOND6NÁNK, DE VÁRJATOK 1 PICIT!!!
    Amikor csalók jöttek a hiú császár udvarába, rendkívüli ruhát ígértek neki: olyat, amit csak okos ember láthat, senki más.
    A császárnak tetszett az egyedi öltözék terve, így a két szabó nekiállt azt megalkotni, majd elkészülvén, felsegítették a láthatatlan ruhát az uralkodóra.
    Nem akarván butának tűnni, esetleg büntetést elszenvedni, senki nem mert semmit sem mondani, s így az egyértelmű kimondatlanul maradt, hozzájárulva a megtévesztők biztonságának és hasznának megőrzéséhez, a megtévesztés diadalához.
    Egy efféle aggályok szájzárával nem rendelkező gyerek kellett ahhoz, hogy valaki kimondja: a császáron nincs is semmilyen ruha!!!
    http://web.t-online.hu/apuska/media/3/04__Tucatik_ember.mp3

  29. Gary Ridgway szerint:

    …meg az orosz diplomaták száma is bővült, meg a kínai rendőrőrsöké is. 🙂

  30. Kádárszellemiörököse szerint:

    “Egyre több az orosz diplomata Magyarországon. Egy év alatt 30 százalékkal nőtt a számuk, miközben az Ukrajna ellen indított invázió miatt az uniós országok többsége egyre gyakrabban utasít ki orosz diplomatákat. Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és volt katonai hírszerző az RTL-nek azt mondja, a diplomaták egy része a nyilvános küldetése mellett valószínűleg hírszerzési tevékenységet is végez. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója pedig úgy véli, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az orosz diplomaták egy része igyekszik befolyásolni az adott ország politikai légkörét”

    – Ha legalább arról lenne szó hogy cserébe olcsón adják a gázt. Mivel fogták meg vajon ezeket? Én csinálnék létszám ellenőrzést az Orbán családban. Vajon meg van mindegyik mihaszna? Valamelyik lányát nem kezelgeti már Putyin? Úgy is kiderül…

  31. kormánypárti szerint:

    Miközben a nyugati országok eszkalálni igyekeznek a háborús konfliktust, a magyar kormány képviselői folyamatos tárgyalásokat folytatnak az orosz diplomatákkal annak érdekében, hogy megteremtsék a mielőbb fegyvernyugvást és a világ visszatérhessen a normális kerékvágásba. A magyar kormány ugyanis a magyar nemzet érdekeit képviseli, márpedig a magyar emberek békát szeretnének és elutasítják a szankciókat.

  32. László szerint:

    A magyar kormány folyamatosan kapja az orosz diplomatáktól az ukászt, ezt nevezhetjük béketárgyalásoknak is. Nem elég a farhát, már béka is kéne?

  33. Gary Ridgway szerint:

    kormánypárti!
    Ki a tököm vagyunk mi a világtérképen? Senkik, tehát szarnak a faszunkra mindenhol, mert képviseltünk már mindent, a kaméleon kismiska hozzánk képest. 😁🤣
    Azt majd úgyis megszellőztetik már várhatóan, hogy miért vagyunk ennyire oda, sőt vissza egy gengszterért és országáért. Örülnék, ha az ilyen elmerozzantak kimennének egy hónapra Oroszországba, szembe jönne ám a valóság. 😛

  34. pl szerint:

    B+ kormánypárti. A zártosztályról hogy engednek téged szabadon állandóan?

  35. kormánypárti szerint:

  36. László szerint:

    “Nagyon szép ország, barátságosak az emberek. Egyszer szivesen megnézném.” Ezt olvasom a hozzászólásokban a jutubon. Tényleg erről szól a film?

  37. Gary Ridgway szerint:

    Te kis takonygerinc, tolod a sztálini propagandát?

  38. Konrád szerint:

    Ruszkik haza!

  39. Gary Ridgway szerint:

    🙂
    Annyi van a csökött agyatokban, hogy nyerjen Putyler és megint occsó lesz a gáz?
    Tényleg nem több, mint 1 bit.

  40. László szerint:

    Kormányos! Azt az oldalt is egy óbudai lakásból működtetik?

  41. Gary Ridgway szerint:

    2009-es jenki regisztráció, 2000$-ért eltüntethető. 😛

  42. László szerint:

    “Ukrán támadásnak állítottak be egy szíriai orosz bombázást a Pesti Srácoknál, de szerintük ez nem hírhamisítás. Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” – mondta Oroszországot támogató Georg Spöttle a felvételről.” – ennyit róluk (is).

  43. Gary Ridgway szerint:

    “Nemzetközi szinten is a legmagasabbak között a magyar infláció
    Az OECD-átlag közel duplája a pénzromlás.”
    A canciók mi?

  44. kormánypárti szerint:

    Keresleti inflációs hatás van az alacsony munkanélküliség és a jövedelmek emelkedése jóvoltából a munkahelyvédelmi intézkedésekből következően, ez adódik hozzá a begyűrűzött háborús ill. szankciós inflációhoz.

  45. László szerint:

    Gázt nem szankcionálták. Drágán adja Putyin. Mentegesd csak a gazdádat.

  46. Gary Ridgway szerint:

    Ezt a süket dumát. 🤣👍

  47. Gary Ridgway szerint:

    Kormánygép, látod mennyire egyszerűek és hülyék vagytok? 🙂
    https://forgokinpad.blog.hu/2022/11/03/feltamadas_moszkvaban

  48. László szerint:

    Két kérelmezőnek engedélyezte a nemváltást a hatóság. „Végre indulhat az életem” – így nyilatkozott egy érintett, akinek két és fél év jogi küzdelem után engedélyezték a nem- és névváltoztatást a magyar hatóságok – írja szerdai közleményben a Háttér Társaság. – nesztek dögevők… 🤣🤣🤣🤣

Itt lehet hozzászólni !