Egy csepeli lány sikere triatlonban: Horváth Karolina világbajnok!

Csepel.hu

Október 17-én rendezték meg a korosztályos triatlon világbajnokságot a spanyolországi Torremolinosban, ahol a 23 éven aluli nők között a Csepelen élő, huszonkétéves Horváth Karolina Helga világbajnoki címet szerzett.

A triatlon három számát, az úszást, kerékpárt és a futást 1 óra 57 perc 13 másodperc alatt teljesítette, amely időeredménnyel a felnőttek között is a legjobbak között lenne. A csepeli lány teljesítménye azért is ígéretes, mert a triatlon olimpiai szám.

Horváth Karolina Helga esélyesként indult a világbajnokságon, de azt csak remélte, hogy végül az élen végez. Az utolsó számot, a tízkilométeres futótávot némi lemaradással kezdte ellenfeleivel szemben, de az élbolyban haladt. Az utolsó kétszáz méteren még hárman futottak, de a portugál lány leszakadt, s már csak a szlovák Zuzana Michalickovával kellett megküzdenie. Fej-fej mellett értek a célegyenesbe, de Karolina lehajrázta az utolsó ötven méteren. Ezzel élete eddigi legjobb eredményét érte el.

Lapunk beszélt az édesanyjával, Füleki Andreával, aki elmondta: „A lányom mindent beleadott, nagyon készült a versenyre. Amikor beért a célba, elsírta magát a boldogságtól. Október 17-én lett világbajnok, s másnap volt a születésnapja, betöltötte a 22. évét. Ebben az évben ez volt az utolsó versenye. Korábban megkeresték az Egyesült Államokból, hogy egy ottani egyetemen ösztöndíjasként folytassa tanulmányait és futóként versenyezzen, de ő inkább itthon maradt triatlonosként.”

Horváth Karolina Helga a Magyar Triatlon Szövetség honlapján nyilatkozott: „Varázslatos, ami történt. Rengeteget dolgoztam ezért, de megcsináltam! Kerékpározás közben próbáltam úgy taktikázni, hogy kicsit tartalékoljak a futásra. A futás első fele lazább volt, aztán gyorsult a tempó, de ezt is bírtam és a végén mindent beleadtam. Sokan szurkoltak a pálya széléről, ez erőt adott.”

Horváth Karolina Helga a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdte tanulmányait, majd a Jedlik Ányos Gimnáziumba járt, végül a budai Csík Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemen tanul környezetmérnök szakon. Gyerekként Kegye Tibor úszóedző irányításával a Csepel Dolphins SC-ben úszott, később atletizált, s különösen a 3000 méteres akadályfutásban ért el kimagasló eredményeket. Ekkor váltott a triatlonra, mert úgy vélte, sokoldalú versenyzőként ebben a sportágban még nagyobb sikereket érhet el. Sorra nyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávú futásban is. Jelenleg a Budaőrsi Triatlon Klub versenyzője.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !