Közbiztonság és közbizalom

Csepel.hu

A közbiztonság és a közrend védelme fontos szerepet kap az előttünk álló önkormányzati ciklusban. Dr. Busa Gabriella társadalmi megbízatású alpolgármesterként felel ezért a területért.

Vele beszélgettünk.

Az október 2-án megválasztott alpolgármester a Csepeli Hírmondónak elmondta, elsődleges feladatának tekinti a közterület-felügyelet hatékonyabb működtetését és a csepeliek biztonságának garantálását. Busa Gabriella társadalmi megbízatású alpolgármester, ami azt jelenti, hogy nem főállásban végzi a munkáját. Tiszteletdíja alacsonyabb, a jogosultsága is kevesebb, de más állást is betölthet. Az új alpolgármester kérdésünkre elmondta, korábbi munkahelyén, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán eltöltött időszak értékes tapasztalatokkal gazdagította. „Nyomozóként elsősorban bűnügyekkel foglalkoztam, de a közrendvédelmi szolgálat munkájával is szoros kapcsolatban álltam. A közrendvédelmi szolgálat és a nyomozók munkája sok esetben kiegészíti egymást, és ezen a téren szerzett tapasztalataim hasznosak lesznek új pozíciómban” – mondta. Hangsúlyozta azt is, hogy bár a rendőrség és a közterület-felügyelet munkája között van összefüggés, a közterület-felügyeletnek nincs közvetlen ráhatása a rendőrök munkájára, nem adhatnak utasításokat. Viszont a két terület közötti együttműködést fontosnak tartja, hiszen közös cél a közrend és a közbiztonság fenntartása.

Megoldásra váró feladatok

Ahogy mondta, először informálódni szeretne a jelenlegi felügyeleti rendszer működéséről. Megismerni a szolgálat kiadásának folyamatát, a diszpécserszolgálat működését, mert ezek elengedhetetlenek a hatékonyabb működéshez. Kiemelte, a közterületeken számos probléma vár megoldásra, mint például az alkoholfogyasztás és a kábítószer-használat visszaszorítása, a hajléktalanok helyzetének kezelése, valamint a kutyás és nem kutyás lakosok közötti konfliktusok rendezése. „Az illegális szemétlerakástól a közterületi alkoholfogyasztás miatti hangoskodásig, verekedésekig, a padokon, parkokban heverő, kiütött emberekig számos olyan probléma van, ami rombolja a közbiztonságot és közbizalmat. Fontos, hogy mindenki biztonságban érezze magát az utcákon, akár este is, anélkül, hogy hajléktalanok vagy randalírozó fiatalok zaklatnák őket” – fejtette ki. Hozzátette, fontosnak tartja a lakosok bevonását és folyamatos tájékoztatását a közbiztonsági intézkedésekről.

Dr. Busa Gabriella hamarosan gyermekáldás elé néz. A kisbaba mellett is figyelemmel kíséri majd a rábízott feladatokat, s egy idő után visszatér önkormányzati feladataihoz, melyeket otthonról is el tud látni. Borbély Lénárd polgármester támogatja és segíti ebben.

 

A Halker-KirályTeam egykori sportolója 1988-ban született Szegeden. Testnevelőtanár szüleinek köszönhetően kilencéves korában kezdett kick-boxolni. A gimnáziumi tanulmányok befejezése után elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, majd jogi diplomát is szerzett, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozójaként dolgozott. Két amatőr világbajnoki címet szerzett 2017-ben, a harmadikat pedig 2019-ben nyerte el. 2020-ban országos ismertségre tett szert, amikor megnyerte az Exatlon Hungary című sport-reality műsort, ahol nemcsak sportolói, hanem emberi oldalát is megmutatta a nagyközönségnek. A műsor által nyújtott reflektorfény lehetőséget adott számára, hogy a kevésbé ismert sportágakat népszerűsítse, és inspirálja a fiatalokat a kick-box felé. 2020-ban Csepelre költözött, és 2023-ban érte el sportolói pályafutásának csúcsát, amikor a profi világbajnoki címet is megszerezte.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !