A csepeli, veseátültetett Fekete Ákos Európa-bajnok!

Csepel.hu

A harmadik helyen végzett 25 ország összesített pontversenyben a Magyar Szervátültetettek Szövetségének válogatott csapata a 2024-es Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán, amelyet idén Lisszabonban rendeztek meg.

A 25 országból érkezett több mint 500 versenyzővel szemben a magyar csapat 56 sportolója 10 sportágban bizonyította, hogy a szervátültetés nem jelent akadályt a kimagasló sportteljesítmény elérésében.

Fekete Ákos – Csepelen élő – veseátültetett sportoló a 400 méteres és 200 méteres síkfutásban ezüstérmet, kislabdadobásban aranyérmet szerzett! Ákos hihetetlen utazása 2018-ban kezdődött, amikor végstádiumú veseelégtelenség miatt dialízisre került. Négy év kimerítő művesekezelés és vesetranszplantációs várólistán töltött idő után hatalmas megkönnyebbülés volt megtudnia, hogy a nővére – aki felajánlotta az egyik veséjét – , alkalmas donornak. A 2022-es élődonoros veseátültetés új irányt adott az életének, és visszatérhetett ahhoz, amit a legjobban szeret: a sporthoz. A röplabda és az atlétika újraélesztették benne a versenyszellemet, és azóta is folyamatosan küzd, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Az Európa-bajnokságon begyűjtött két ezüst- és egy aranyérmével ismét bebizonyosodott, hogy a kitartás és a hit minden akadályt legyőzhet.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !