Közmeghallgatás a Metrans új parkolójáról

Csepel.hu

Közmeghallgatást rendelt el a katasztrófavédelem annak kapcsán, hogy a Metrans Konténer Kft. kamionparkoló és az azt kiszolgáló kisebb létesítmények építését kezdte el a Varrógépgyár és a Salak utca között található, a cég tulajdonában lévő telken. A parkoló hatvannyolc teherautó befogadására lesz alkalmas.

A közmeghallgatáson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Nagy László, a Metrans Kft. ügyvezetője, valamint a katasztrófavédők, a csepeli rendőrség és közterület-felügyelet képviselői.  

Balogh Róbert, a katasztrófavédelem részéről arról beszélt, hogy a Metrans tevékenysége kapcsán a korábbi években is tartottak közmeghallgatást, amelyeken tájékoztatókat tartottak a lakóknak. A telephelyre zárt konténerekben érkeznek az áruk, és csak elenyésző részük tartalmaz veszélyes anyagot. A konténereket a legritkább esetekben nyitják fel. A kamionparkoló létrehozásával kulturáltabb körülményeket teremtenek a gépjárművek tárolására, és kevésbé terhelik meg az utak forgalmát. Figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat is.

Nagy László utalt rá, hogy a vállalat tevékenységében, a konténerek szállításánál és tárolásánál mindig az előírásoknak megfelelően járnak el. A parkoló és a kisebb létesítmények építésével javítják a körülményeket. Húsz éve vannak jelen Csepelen, de tevékenységük során baleset még soha nem fordult elő. A vállalat számára is ismertek a lakók által említett közlekedési gondok, éppen ezért a cég is szorgalmazza, hogy megépüljön a gerincút.

Papp Antal, a csepeli közterület-felügyelet vezetője, nyugalmazott tűzoltó ezredes emlékeztetett rá, hogy a Metrans a veszélyes anyagok szállításáról és tárolásáról máskor is tájékoztatta a lakókat. Ez történt tavaly novemberben is, amikor katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a telephelyen. Akkor egy kigyulladt konténert oltottak el a protokoll szabályai szerint. Ezek alapján elmondható, hogy a Metrans az iparbiztonság szempontjaira is nagyban odafigyel.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy a Metrans nem nyolc éve költözött Csepelre, hanem már 2001-2003-ban telephelye volt a kerületben. A mostani beruházással egy rendezett parkolót hoz létre. A kerületben az utóbbi jó pár évben eleve megsokszorozódott a gépjárműforgalom. Azt sikerült elérni, hogy a reggeli és a déli csúcsidőben korlátozzák a vonatok áthaladását a Corvin-csomóponton. A gerincútra valóban szükség van, de mivel a főváros láthatóan nem teljesíti a feladatát az elkerülő út megépítésével, az önkormányzat a kormányhoz fordul segítségért.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !