Így bukta el Karácsony Csepelt

 

Nem erőlteti meg magát a Főváros az illetékességi körébe tartozó csepeli beruházásokat illetően, pedig öt évvel ezelőtt Karácsony Gergelyre szavaztak az itt élők. A fővárosi vezetés elmúlt ciklusának csepeli mérlege egyetlen gyalogátkelőhely és egy háromszáz méteres útszakasz, aminek a napokban álltak neki. Közben a csepeli önkormányzat saját forrásból milliárdos fejlesztéseket valósított meg.

Június 9-én Vitézy Dávid főpolgármesterjelölt jóval több szavazatott kapott Csepelen, mint a regnáló főpolgármester. Miközben Karácsony Gergelyre a szavazatok több mint 43 százaléka érkezett, Vitézyre a csepeli választók közel 50 százaléka szavazott. Az eredmény önmagáért beszél. Karácsony cserbenhagyta Csepelt, ezt pedig a szavazók nem hagyták szó nélkül.

Pedig ígéretekkel tele volt a padlás. Karácsony Gergely a 2019-es önkormányzati kampányban milliárdos fejlesztésekkel, a csepeli gerincút, a kétszintes Corvin csomópont megépítésével, a Gubacsi híd felújításával, és a P+R parkolók csepeli kiépítésével kampányolt, hogy aztán mindösszesen egy darab gyalogátkelőhely és a Szállítók útja felének a megújítása valósuljon meg a hangzatos tervekből. Illetve az utóbbi csak most készül. Ezeken kívül négy útszakasz felújítása és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása maradt el. Közben a kerület partvonalra kerülését jól szemlélteti, hogy a kezelésébe tartozó útszakaszokon a kátyúk betömése sem igazán ment a fővárosnak, a csepeli temető évek óta áll a gazban, a sajátos egyirányúsítási terveikkel pedig csak közlekedési káoszt okoztak. Talán a kudarcot látva a főpolgármester öt évvel később már csak egy városi parkerdőt ígért Csepelre, illetve, hogy megóvják a Ráckevei-Dunát a természetkárosítástól.

Mindezek ellenére a kerület nagyot lépett előre. A Borbély Lénárd vezette önkormányzat az elmúlt években milliárdos fejlesztéseket valósított meg részben vagy teljes mértékben önerőből – elég csak a Kolonics szabadidőközpontra, a Rákóczi kertre, a Napközis Táborra, a játszótérfejlesztésekre, a több tízkilométeres útépítésekre vagy éppen a rengeteg közösségi programra gondolni. A szavakat itt tettek követték, a június 9-i eredmény pedig önmagáért beszél.

 

 

Itt lehet hozzászólni !