A Kolonics György Sportérdemérem díjazottjai

Csepel.hu

Az önkormányzat a hagyományoknak megfelelően Kolonics György kenus olimpiai bajnok születésnapján, június 4-én nyújtja át a legtehetségesebb fiatal csepeli sportolóknak a Kolonics György Sportérdemérmet. Ezúttal három egyéni versenyzőnek és egy párosnak ítélte oda a díjat.

Az alábbiakban őket mutatjuk be.

Sonkoly Sára: „A mozgás szenvedélye hajtott”

Sonkoly Sára a csepeli Profi-Team Életmód Egyesület oszlopos tagja. A táncvilágbajnoki címe, többszörös országos Fit Kid-bajnoki eredményei, valamint kitűnő tanulmányi teljesítménye példaértékűek. Az ő története arról is szól, hogy a szenvedély és az elkötelezettség mennyi csodát képes teremteni az életünkben. „Nagyon megörültem, hogy edzőim neveztek erre a rangos díjra. Tizennégy éve űzöm ezt a mozgásformát, óvodás koromban kezdtem el táncolni. A legjobb egészen kicsi korban elkezdeni a táncot. Ez speciális mozgásforma, mert ötvözi a gimnasztikát, akrobatikát, nagyfokú koncentrációt és jó erőnlétet igényel. Hetente sok órát gyakorolunk. A tánc által számtalan barátra tettem szert, az egyesületünkben kiváló a csapatszellem. Rendszeresen fellépünk különféle bemutatókon, gálákon. A gimnázium elvégzése után gazdasági egyetemre jelentkeznék, de érdekel az edzői tevékenység is.”

 Szilágyi Zsanett: „Merjünk nagyot álmodni”

A 21 éves Szilágyi Zsanett Magyarország Jó tanulója, Jó sportolója díjasa, enyhe értelmi fogyatékkal bír. Kilencévesen kezdett el úszni a Csalogány Diáksport Egyesületben, 2019-től a Csepel Öttusa és Vízisport SE igazolt versenyzője. Gyorsúszásban és hátúszásban ért el kiemelkedő sikereket. Két évig az Uniqa Biztosító „Lehetsz te is példakép” sportnagykövete volt, jelenleg pedig a Magyar Paralimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja. 2023-ban Csepel büszkesége díjban részesült. „Nagyon megtisztelő számomra, hogy egy neves sportolóról, Kolonics Györgyről elnevezett díjjal jutalmaztak. Jóleső érzés, hogy értékelik a teljesítményemet, és a magam példájával ösztönözni tudok másokat, akik szintén szeretnének kimagasló eredményeket elérni a saját területükön. Azt üzenem, hogy higgyenek magukban, és merjenek nagyot álmodni. A díjazás megerősít abban, hogy érdemes sportolni, naponta edzeni és küzdeni a céljainkért. A legközelebbi nagy nemzetközi versenyem Monacóban lesz a speciális olimpián, ahol a hazámat képviselem. A közeljövőben atlétikai versenyeken is elindulok rövidtávú futásban, ami kiegészítő sportként szerepel az edzéstervemben. Emellett uszodamesteri és vízimentő tanfolyamot is elvégzek, amelynek végén szeretnék sikeresen vizsgázni.”

Kerepesi Ákos: „Gyorsan megtetszett a birkózás”

Kerepesi Ákos 2019 óta versenyez a Csepeli Birkózó Club színeiben. Ez alatt az idő alatt hat országos bajnoki és három országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett kötött- és szabadfogásban egyaránt. Legeredményesebben 2023-ban szerepelt, amikor az U15-ös korosztály válogatott csapatába került. Idén is tagja a korosztályos válogatottnak, de egy sérülés miatt ki kellett hagynia az első félév versenyeit. Most újult erővel készül arra, hogy a további viadalokon megint szép sikereket érjen el. Eltökélt, céltudatos birkózó, aki edzésmunkájával, személyiségével példakép a fiatalabb korosztályok számára. „Meglepett a díjazás, mert nem számítottam rá, de nagyon örülök neki, és a szüleim is büszkék rám. Kilencéves koromban, 2018-ban kezdtem el birkózni, amikor az általános iskolában egy új testnevelő tanár foglalkozott velünk, s birkózóedzéseket is tartott. Bár a családomban senki nem birkózik, a szüleim és a három nővérem biztattak, hogy próbáljam ki ezt a sportot. A Budapest Baptista Sportgimnázium tizedikes diákja vagyok. A továbbtanulást illetően még nincsen kialakult tervem. Szabadidőmben leginkább a barátaimmal vagyok együtt, moziba járunk, kirándulunk, és szívesen kerékpározom is.”

Tari Bence és Veress Ákos: „Mentálisan erős párost alkotunk”

Tari Bence és Veress Ákos a Csepeli Szabadkikötőnél található Strandröplabdázásért Sportegyesület versenyzői. A röplabda sportágban egyedülálló módon, sporttörténelmi tettet végrehajtva bronzérmet szerzett a páros az U18-as madridi strandröplabda Európa-bajnokságon. Tari Bence és Veress Ákos a röplabda büszkeségei, és remélhetőleg további sikereket érnek el a jövőben.

Tari Bence:

„Váratlanul ért a díjazás, de rettentően örülök a megtiszteltetésnek. Hét éve strandröplabdázom. Apám röplabdázó volt, és ismeretség révén kerültem kapcsolatba a csepeli egyesülettel. Szeretem a meleget, a napot, a strandot, tehát egyértelmű volt számomra, hogy a strandröplabda az igazi sportág számomra. Veress Ákossal jó párost alkotunk, szoros kapcsolat van közöttünk. Mentálisan erősek vagyunk, emellett számít a játék végrehajtásának precizitása, az ellenfél alapos ismerete. Jelenleg a Madách Imre Gimnázium tizenegyedikes diákja vagyok.”

Veress Ákos:

„Nagy elismerés, hogy megkaptuk a díjat. Korábban négy évig teremröplabdáztam Érden, de aztán jött egy lehetőség, hogy kipróbáljam a strandröplabdát. Ennek már hat esztendeje. Egyből megtetszett a sportág, nem bántam meg, hogy váltottam. Befogadó volt a közösség, jó a csapatunk. A strandröplabda jobban is illik hozzám, mert egyszerre kell okosnak, rafináltnak lenni, ugyanakkor számít a pontosság, a fizikai erőnlét, és az, hogy jó magasra tudjunk ugrani. Tari Bencével összeszokott, jó párost alkotunk. Augusztusban Kínában méretjük meg magunkat az U19-esek világbajnokságán, s szeretnénk legalább a legjobb nyolc csapat közé kerülni, de esélyünk lehet a négy közé kerülésre is. A II. János Pál Iskolaközpont tizedikes diákja vagyok. Az oktatás magyarul és angolul folyik, és támogatják a sportot. Kevés a szabadidőm, de ha tehetem, legszívesebben a családommal vagyok. Máskor teniszezek, pingpongozom, moziba járok a barátokkal, szeretem a természetet.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !