Ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

A júniusi helyhatósági választások óta először ülésezett a képviselő-testület, amelynek mandátuma szeptember 30-án jár le. A képviselők döntöttek támogatásokról és a csepeli díszpolgári címekről.

Borbély Lénárd polgármester a testületi ülés megkezdése előtt megköszönte a csepeli választóknak, hogy a júniusi önkormányzati választásokon 67 százalékos többséggel választották meg polgármesternek a következő öt évre. Elmondta, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület képviselőivel azon fog dolgozni, hogy minden csepeli bizalmát megszerezzék.
– A hatalmas győzelem hatalmas felelősséget és hatalmas szerénységet követel mindenkitől – fogalmazott a polgármester, aki azért is köszönetet mondott a csepelieknek, hogy „megértették, az önkormányzat nyugodt és biztonságos irányításához egységre és többségre van szükség.” Horváth Gyula, a DK képviselője, aki októbertől már nem lesz tagja a testületnek, buta megjegyzésnek titulálta a választások után tett nyilatkozatát, miszerint a csepeliek hibásan döntöttek.
– A lakosság mindig tudja, milyen emberekre van szüksége – korrigálta saját magát, majd hozzátette, olyan fiatal csapat vezeti októbertől a kerületet, amely Csepel jövőjét jelképezi.
A testület elfogadta az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló 2023. évi beszámolóját. Takács Krisztián, az MSZP képviselője azt kérdezte a polgármestertől, a csökkenő gyermeklétszám miatt tervez-e az önkormányzat összevonásokat az oktatási-nevelési intézményekben. A polgármester válaszában elmondta, nemcsak a gyermeklétszám, hanem a lakosságszám is csökken a kerületben és a fővárosban is egyaránt. Hozzátette, az iskolák jövőjéről már 12 éve a tankerület dönt, a bölcsődei és az óvodai férőhelyek esetében pedig nem szükséges a csökkentés. A képviselők döntöttek támogatásokról is. A TRAPPANCS Szervátültetett Gyermekek Rehabilitációs és Sportegyesülete 400 ezer forint támogatásban részesült, amelyet egy csepeli szervátültetett gyermek versenyzésének finanszírozására fordíthatnak.  A Vajdasági Ifjúsági Fórumnak 200 ezer forintot ítéltek oda, amelyet rendezvény támogatására fordíthat.
Zárt ülésen döntöttek a Csepel Díszpolgára kitüntetésekről, amelyet olyan kiemelkedő személyiségek kaphatnak meg, akik munkájukkal, tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak kerületünk jó hírnevének öregbítéséhez. A döntés értelmében Csepel díszpolgára lett Hatala József, tábornok, id. Reznicsek Zoltán, Kispál György atya, Melis Antal és Melis Zoltán. A díszpolgári címeket Csepel napján, július 18-án adják át.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !