Három csepeli iskolaigazgató pályázatát utasították el

Csepel.info

Elutasították három csepeli általános iskola intézményvezetői pályázatát – értesült a Csepel.info. A Herman, a Kölcsey és Katona iskolák igazgatói pályázatairól a napokban döntöttek, hivatalos tájékoztatás azonban egyelőre – egy Facebook-bejegyzésen kívül – nincs.

Hasonló esetről számoltunk be tavaly is. A háromból kettő döntés ráadásul a mostanival azonos helyen történt: akkor a Kölcsey és a Katona iskolák igazgatói pályázatát utasították vissza: most ehhez csatlakozott a Herman iskola elutasított pályázata.

Németh Szilárd a tanulókra hivatkozik

A történtekre csak Németh Szilárd országgyűlési képviselő Facebook-oldala utal, aki – információink szerint – teljesen átvette a csepeli, soroksári és ferencvárosi iskolák feletti irányítást. A csepeli iskolák vezetőinek, tanárainak email-címeit, adatait is nagyrészt megszerezte: ezekre a választás előtt, majd az után is pártpolitikai tartalmú, Borbély Lénárd polgármestert támadó üzeneteket küldött.

A rezsibiztos először saját alapítványának területére, a Csepel SC-be költöztette a Dél-Pesti Tankerületi Központot. A tankerület havi százezer forint bérleti díjat fizet Németh Szilárdnak, aki rendszeresen hangoztatja, hogy milliókat kérhetne ezért tőlük. Ami könnyen bekövetkezhet, ha a tankerület nem azt teszi, amit ő akar.

Egyelőre azonban erről nincs szó. Pár hete Németh Szilárd jobbkezét, Tóth Endrét nevezték ki a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének: arról nem tudni, hogy volt-e egyáltalán pályázata a pozícióra. Mások esetében azonban a pályázatokat nagyítóval nézik, sőt – információink szerint – nézi valójában az a Németh Szilárd, akinek amúgy semmi köze nem lehetne az iskolaigazgatók kinevezéseihez, vagy éppen az igazgatók, tanárok, diákok személyes adataihoz.

A tavalyi kinevezési botrány idején Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is megszólalt, aki akkor közölte:

Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

A rezsibiztos Facebook-bejegyzése alapján most is valami hasonló történt, bár most a tanulók érdekeire hivatkozik. Arra azonban, hogy milyen érdekek sérültek, nem tér ki Németh Szilárd magyarázata, amely ennyiben merül ki:

“Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Tóth Endre tankerületi igazgató urakkal a jövő tanév feladatairól, kihívásairól, lehetőségeiről egyeztettünk.

A minisztérium minden lehetséges támogatást biztosít, a tankerület minden segítséget megad a csepeli és soroksári iskoláinkban végzett sikeres oktató-nevelő munkához.”

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !