Csepeli kettős gyilkosság: hová lett a feljelentés?

Mno.hu

A Tények beharangozója: amint a Napló adása is elérhető lesz, azt is közzétesszük

Meggyilkolásának napján feljelentést akart tenni, vagy tett is Takács József, a csepeli kettős gyilkosság idősebb áldozata – tudta meg a TV2. Feleségével összekészítették a papírokat és be is ment a csepeli rendőrkapitány szobájába, de a feljelentésnek nincs hivatalos nyoma.

A tévé szerint a gyilkosággal gyanúsított gondnok kapcsolatban állt az akkori rendőrkapitánnyal, aki mind a feljelentést, mind ezt a kapcsolatot tagadta a vasárnap esti műsorban.

Megszállottan gyűjtötte és rendszerezte a feljelentésekhez szükséges dokumentumokat feleségével Takács József, a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata – hangzott el a TV2 Napló című riportműsorában. Az általános iskola néhai igazgatója épp az ellen a Deme Gábor gazdasági igazgató ellen akarta megtenni a feljelentést, akit jelenleg az emberölés felbujtásával vádolnak. Takács hűtlen kezelés, sikkasztás és lopás miatt akart a rendőrséghez fordulni, mivel a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő helyi szocialista politikus többek között a meggyilkolt igazgató nevére állított ki hamis számlákat.

Takács felesége a műsorban elmondta, hogy ő maga segített a számlák és az iratok rendezésében, mivel elmondása szerint férje nem volt jártas a számítógép használatában. Takács 2009. január 7-én – tehát megölése napjának reggelén – látogatást tett Orosz Ferencnél, Csepel alpolgármesterénél a XXI. kerületi városházán, hogy tájékoztassa: feljelentést fog tenni Deme ellen. (Ezt Orosz kétszer is megerősítette a tévének.) Az igazgató csak az Orosznál tett látogatást követően ment el a rendőrkapitányságra. A TV2 névtelenséget kérő, korábban a kapitányságon magas rangú tisztként dolgozó informátora elmondta: Takács egy tömött táskával megérkezett Császár Mihály akkori rendőrkapitányhoz, és magukra is zárták az ajtót. Az informátor szerint meg is bírságolták Takács autóját, mivel az tilosban parkolt.

A volt rendőrkapitány mindent tagad

A BRFK kommunikációs osztályán a tévének megerősítették, hogy a gyilkosság napján Takács József járt a csepeli rendőrkapitányságon, de azt is elmondták, hogy nem érkezett tőle feljelentés. A TV2 megkereste az akkori csepeli rendőrkapitányt, Császár Mihályt is, aki a bejátszott telefonbeszélgetésben sűrű káromkodások közepette utasította el a feljelentéssel kapcsolatos felvetéseket. Császár szerint Takács csak egy üveg bort adott át neki és a január 21-i ultipartit egyeztették le. A televízió rendőrségi informátora közben úgy tudja, hogy Takács Józsefet másnap délelőttre rendelték vissza papírjaival együtt a kapitányságra.

Külön érdekesség az ügyben, hogy Kun Tamást, aki a magnófelvétel szerint a gyilkos lövéseket leadta, állítólag maga a rendőrkapitány ajánlotta be az iskolába gondnoknak. Császár Mihály ezt is tagadta a TV2 kérdésére. Deme Gábor ügyvédje szerint egyébként Kun Tamás a kettős gyilkosság után egy órával felhívta a csepeli rendőrkapitányt. Ruttner György feltette a kérdést: vajon miről is beszélgettek?

A brutális kivégzés hátterében egyébként egy sikkasztási ügy áll. A rendőrség szerint Deme 3-4 millió forinttal nem tudott elszámolni, és a gyilkosság előtt a néhány nappal korábban eltávolított biztonsági őrrel együtt egyeztetni érkeztek az intézmény vezetőjéhez, Takács Józsefhez. A megbeszélés közben Deme társa előbb lelőtte Takácsot, majd az egyeztetésen jelen lévő egyik tanárt. A rendőrség legfontosabb bizonyítéka a fejbe lőtt fiatal tanárnál megtalált magnetofon volt, amely nemcsak a négy ember beszélgetését, hanem a brutális gyilkosságot is rögzítette.

Podolák valahogy kimaradt

Érdekes, a Naplót megelőző Tényekben a tévé stábja felkereste Podolák György csepeli MSZP-s országgyűlési képviselőt is, de ő azon túl, hogy megerősítette: járt nála aznap a meggyilkolt igazgató, többet nem volt hajlandó elárulni az ügyről. A Podolák György által elmondottak viszont már nem kerültek bele a Napló összefoglalójába. Az üggyel többször is foglalkozó Csepel.info forrása szerint egyébként Podolák György nem sokkal a gyilkosság előtt találkozott Demével. Podolák szerint tőle öt óra körül – mindössze másfél órával a gyilkosság előtt – ment el a Deme Gábor. Az internetes lap informátora is beszámolt arról, hogy január 7-én, a gyilkosság napján Takács József iskolaigazgató Orosz Ferenc alpolgármesternél kezdte a reggelt. Takács az informátor szerint ezután átment a rendőrkapitányságra (ekkor tehetett feljelentést), majd Podolák Györgyhöz ment.

Forrás: Mno.hu

A témához kapcsolódó népi mozgalmunk:

Podolák menjen tanúskodni!

A Csepel.info tényfeltáró cikksorozata a csepeli kettős gyilkosságról:

A csepeli kettős gyilkosság – I. A „Pártiskola”

A csepeli kettős gyilkosság – II. Sikkasztás és „fekete doboz”

A csepeli kettős gyilkosság – III. Az iskolai betörés és a gyilkosság

A csepeli kettős gyilkosság – IV. A párt összezár

További cikkek a témában:

A terror iskolája – Amitől a pszichológus-kríziscsoport is kiakadt

Családi ügyekről tárgyaltak – állítják a kettős gyilkosság előtti egyeztetésekről

Podolák és Avarkeszi távozását követeli a csepeli Fidesz

Kettős gyilkosság: a rendőrség nem hallgatta ki a legfontosabb tanút!

33 hozzászólás “Csepeli kettős gyilkosság: hová lett a feljelentés?” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Podolák kimaradt ugyan, de bekerült Orosz a riportba.Mind a ketten hazudnak!

  2. Csepeli XXI szerint:

    Naná,hogy a fakabátok is nyakig benne vannak.
    Lehet,hogy a magnószalagot is eltüntették.
    Mocskos maffiózók.

  3. Vátesz szerint:

    Az MSZP-seknél nem jellemző, hogy kényes esetben nem csinálnak semmit. Valószínű, hogy mind Podolák, mind Orosz beszélt valakivel a fent leírt találkozók után. Az is egy csepeli sajátosság, hogy fontos ügyekben nem Tóth Mihályhoz fordulnak, feltehetően nem ő az éceszgéber Csepelen. Szerintem, soha nem tudjuk meg az igazságot, mert a kis szarkeverő gyilkos és támogatója kellemetlen helyzetbe hozott másokat. Az lett volna az ésszerű, ha Takács nem egyedül ment volna a rendőrségre! Már a régi barátság okán is elvárható lett volna, hogy valamelyik csepeli potentát vele megy, s nem próbálja menteni a törekvő kis szarost! Én a helyükben nem mernék az özvegy szemébe nézni!

  4. kispajtás szerint:

    Vátesz:
    Azt mindenki tudja, hogy Tóth csak egy báb, az “éceszgéber” az Orosz.
    Szerinted miért hazudik és miért tartja a lehető legtávolabb magát ettől az ügytől (is)? És pont ő hogy mer az özvegy szemébe nézni?

  5. codec szerint:

    Kérdés, hogy Deme és Kun a gyilkosság napján már tudott-e arról, hogy a Takács aznap reggel a Rendőrségen járt és hogy másnap feljelentést tesz majd?

  6. Vátesz szerint:

    Kispajtás! Amit leírtál, azt én is tudom, csak mint volt közéleti személyiség, nem írok senkiről olyat, amire nincs bizonyítékom vagy tanúm! Az ízlésem így diktálja, s más ügyekben is ehhez ragaszkodom!

  7. Manitu szerint:

    Podolák hogy elmenekült. Holnap is elmenekül a március 15-i ünnepségen? Szerintem ahelyett inkább ő fogja az észt osztani és az ellenzéket ostorozni. Eszébe sem jut, hogy állampolgári kötelessége lett volna tanúvallomást tenni a gyilkosság másnapján. Ehelyett még mindig sunnyog.

    Érdekes, hogy Magyarka és Attila, a csepeli Jobbik képviselői megint hallgatnak.

    MSZP = Jobbik.

  8. Vátesz szerint:

    Manitu! Már Nagyapónak is javasoltam, öltözzön melegen, s akkor a 8.30-as önkormányzati, a 11-es jobbikos, a 13-as fideszes megemlékezést is meghallgathatja. Tökös fiúk fütyülhetnek is.
    Németh Szilárd nem szólt nektek, Csepelen mégis az MSZP a fő ellenfél a kampányban? Fej-fej mellett vele fogtok versenyezni, ha nagyon gyepáljátok a Jobbikot, nem fogunk elmenni a második fordulóra! Annyira biztosak vagytok benne, hogy itt a Jobbik lesz a második? Ha nem, akkor fogjátok vissza magatokat! Én a helyi Fidesz helyében nem hagyatkoznék indulati elemekre! Kispofáim, a csepeli mszp-s hidrát csak ésszel győzhetitek le! Ehhez a nagy hangerő meg a nagy mellény kevés!

  9. Jeniszej szerint:

    Hülyeség azt hinni, hogy a csepeli rendőrség is ludas a deme és társa féle gyilkosságokban. – a biztos!
    Vajon Podolák úrnak milyen kapcsolata lehetett deme szerelmével vagy élettársával, mert ugye nem szokás idegenekkel megosztani belső családi szerelmi ügyeinket. He-he.
    🙂

  10. Jeniszej szerint:

    “Császár szerint Takács csak egy üveg bort adott át neki és a január 21-i ultipartit egyeztették le.”
    Ej-ha!
    Tudott egyáltalán Takács ultizni?

  11. Demeter J. szerint:

    Jenyiszej! Én az origóból idézett történetet nem egészen így hallottam. Állítólag megpróbált közbenjárni valakinek az érdekében: de nem az ő ismerőse volt a házkutatást szenvedett személy, hanem a kerületünk egyik vezetőéjé.
    A kapitány közbenjárását kérte az egyik kerületi vezető?
    Ki mit hallott az ügyben?

  12. kispajtás szerint:

    Vátesz:
    Megértelek. De a közvéleménynek joga van ahhoz, amit a Te ízlésed nem enged meg – hogy kikényszerítse az igazságot!
    Sokszor a közvélemény által összerakott mozaikokból áll össze a valós kép.
    Ha visszagörgetjük az utóbbi 16 évet, szépen, sorjában mindenre fény derülhet, ami ok-okozati összefüggésben áll a tragédiával. Ezeket a tényeket kell szépen sorbarakni, mégha nem is állnak rendelkezésre olyan eszközök, mint a nyomozóhatóságnak. Legfeljebb zaklatnak, szétvernek, megfenyegetnek, de tudni fogom, hogy kitől, honnan fúj a szél…

  13. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Uraim ! Igen csípős méhkasba nyúltok, ha itt Csepelen ki akarjátok deríteni az igazságot ! Szerintem sok mindent, ill. embereket is eltüntettek már az abban érdekeltek !
    ( Takács, Császár rendőrkapitány úr -olvastam reggel az egyik hírneten, hogy beteg szegény és sehol nem lehet elérni a médiáknak! milyen érdekes ?!) Én csak drukkolok azoknak, akik az igazság kiderítésén dolgoznak, hogy valaha is sikerüljön és a bűnösök meglakoljanak !!!

  14. kispajtás szerint:

    Anikó (Krizantém utcából):

    Annak, akinek van lelkiismerete, azt az igazságérzete fogja előrevinni mindaddig, míg fény nem derül az összefonódásokra, a gyilkosság előzményeire.
    Csípős méhkas? Tudod, az adrenalin nagy mértékben segít elviselni a fájdalmat.

  15. hahó... szerint:

    Vajon milyen érdekes,hogy ha maga a csepeli rendőrkapitány tudomására jutott a bűncselekmény alapos gyanúja,akkor neki hivatalból eljárást és feljelentést kellett volna kezdeményeznie. Ájájááj,itt valami nem sima….

  16. unkasz szerint:

    Két dolog:
    -félelmetes, hogy a bűnözés ennyire össze van fonódva a felső szinteken, számomra nem kétség, hogy a kerületi vezetés és a rendőrség is benne van.
    -a hozzászólások alapján örömteli ugyanakkor, hogy ebben a kerületben is jóravaló, jó szándékú és becsületes emberek élnek többségben.

  17. csepelino1 szerint:

    Tudjátok, hány ilyen “törekvő kis szaros!” van a csepeli MSZP-ben?! El sem hinnétek! Császár ellen is eljárás van folyamatban. Ha jól emlékszem. Nem ez ügyből kifolyólag, de van. . . “Németh Szilárd nem szólt nektek, Csepelen mégis az MSZP a fő ellenfél a kampányban?” – Vátesz igazad van. Az MSZP a fő ellenfél, a maga 15%-val! :-))))) Te is egy megfontolt pali lehetsz. Már látom, a csepeli MSZP-ben melyik oldalon állsz “törekvő kis szaros!”! C sepelen fél év múlva már nem lesz semmi a “Csípős méhkas?”-ból. Itt akkor már töketlen-fullánk mélküli méhecskék fognak repülni, a “törekvő kis szaros!”-kal együtt. MINDENHONNAN!!!!! :-)))))

  18. Nagyapó szerint:

    Vátesz!
    Köszönöm a kioktatást! Felvettem pufajkámat, usankámat, és megnéztem a Jobbik hatalmas, komcsiriasztó megmozdulását a Petőfi szobornál. Számoltam. Eljutottam 16-ig (lehet, hogy a rendőröket is beszámoltam). Viszont ott volt a Dózsa György téren, 15 órakor? Látta a polgárokat? Bennük kell bízni!
    ITT AZ IDŐ, most, vagy soha!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Vátesz szerint:

    Nem jött be neked, mert én is ott voltam, s kb. 100-an voltunk! Láttam az Ernőt felvételeket készíteni, úgy hogy a kommentalok.hu-n bárki megnézheti, hogy hazudsz. Ezen senki sem csodálkozik, mert magad írod, a kommunista, ha kinyitja száját, hazudik. A te pártod tele van volt mszmp-sekkel meg KISZ-titkárokkal, valószínű te is közéjük tartoztál!
    Kioktatni nem szoktam, javasoltam a hideg idő miatt a melegen öltözést. Én az SZTK bejárattal szemben fekete bőrdzsekiben voltam, fekete barett sapkában.

  20. lolka szerint:

    Remélem a kis deme ráébred a tömlöcben, hogy nem húzzák ki a sz……….-ból, el kezd “dalolni”….

  21. Mr. Gabee szerint:

    Tisztelt Admin!

    Napló oldalán a video:)

  22. Vátesz szerint:

    Admin! Légyszíves engedélyezd Nagyapó írt válaszomat, mert eltüntette a rendszer, újra beírni meg nem engedi.

  23. fülöpke szerint:

    Bemegy a polgár a Kapitányságra, hogy feljelentést tegyen.
    Megegyeznek, hogy a büntető feljelentés ráér holnapig. inkább szerveznek egy ultipartit.
    Tényleg, így működik a szervezet?

  24. Nagyapó szerint:

    Ej, ej Vátesz,vates!
    Igaza van! Én kérni víz!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  25. lolka szerint:

    lolka:
    2010. március 15., hétfő 15:09-kor

    Vátesz:
    2010. március 14., vasárnap 22:36-kor
    – Neked ez ragadvány név valamiféle tulajdonság alapján, vagy magad választottad?

  26. Vátesz szerint:

    Csepelino1! “Te is egy megfontolt pali lehetsz. Már látom, a csepeli MSZP-ben melyik oldalon állsz “törekvő kis szaros!”!”
    Igen, én megfontolt pali vagyok! A törekvő kis szarost én Demére értettem, remélem, nem gondolod, hogy nekem bármi közöm is lett volna az MSZP-hez. Én vidéki “kulák” gyerek vagyok, a családomnak is lesöpörték a padlását, apám meg félévet “üdült” a szarvaskői kőbányában! Mi a bajod azzal, hogy ex cathedra nem teszek olyan állításokat, amit nem tudok bizonyítani vagy nincs rá tanúm!
    “Kispajtás! Amit leírtál, azt én is tudom, csak mint volt közéleti személyiség, nem írok senkiről olyat, amire nincs bizonyítékom vagy tanúm! Az ízlésem így diktálja, s más ügyekben is ehhez ragaszkodom!”
    Én ismert vagyok a nicknevem ellenére, engem a CSÚ-ban megjelent Wallis-ügy kapcsán sem perelt be sem az MSZP, sem a FIDESZ!
    Biztosíthatlak, amit eddig publikáltam illetve, amit ezután fogok publikálni, arra bizonyítékaim vannak!

  27. Vátesz szerint:

    Nagyapó! Nem jött be neked, mert én is ott voltam, s kb. 100-an voltunk! Láttam az Ernőt felvételeket készíteni, úgy hogy az ő honlapján bárki megnézheti, hogy hazudsz. Ezen senki sem csodálkozik, mert magad írod, a kommunista, ha kinyitja száját, hazudik. A te pártod tele van volt mszmp-sekkel meg KISZ-titkárokkal, valószínű te is közéjük tartoztál!
    Kioktatni nem szoktam, javasoltam a hideg idő miatt a melegen öltözést. Én az SZTK bejárattal szemben fekete bőrdzsekiben voltam, fekete barett sapkában.

  28. Vátesz szerint:

    Lolka! Magam választottam, de volt már egy s más ami bejött, amit jósoltam. Szerintem ez mással is előfordul időnként.
    Egy jövendő publikációmban majd meglátod, ez lehet, hogy nem az ember érdeme, hanem valahonnan sugallatot kapunk. Deus ex machina.

  29. lolka szerint:

    Vátesz:
    2010. március 15., hétfő 20:55-kor-köszi a választ, Vátesz!

Itt lehet hozzászólni !