Öregtáncosok találkozója a Munkásotthonban

Csepel.hu

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző Országos Öregtáncos Találkozót a Csepeli Munkásotthonban május 11-én, amelyen tizennégy szenior táncegyüttes vett részt. Az országos találkozót kétévente tartják meg, a helyszíne pedig mindig a Csepeli Munkásotthon.

Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. A fellépőket és a közönséget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Megemlítette, hogy Csepel értékeihez tartozik a kultúra, a hagyományok ápolása, amelyben fontos közvetítő szerepet játszik a Csepeli Munkásotthon. A néptánc és a népzene a nemzeti öntudat megőrzésének fontos eszköze országhatáron belül és kívül. Csepel vendégszerető település, szívesen veszi, ha hozzánk látogatnak az ország legjobb öregtáncosai.

Bartha Viktória, a Csepeli Öregtáncosok Egyesülete vezetője elmondta, hogy az esemény az országban az öregtáncos mozgalom egyedülálló fóruma. A Csepeli Öregtáncosok Együttese hívta életre több mint húsz évvel ezelőtt. A mostani találkozón kétszázötven táncos vett részt az ország számos településéről. A fellépőket Pálházi Bence Bandája kísérte. Vendégek érkeztek többek közt Debrecenből, Szegedről, Martonvásárról, Litéről, Székesfehérvárról, Gyálról, Sárbogárdról, Szigethalomról, Tatabányáról. A produkciók egyértelműen bizonyították, hogy a zene és a tánc szeretete nem múlik el, nem kopik meg az évek múlásával.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !