Csepeli aranyérem a karate Európa-bajnokságon

Csepel.hu

Karate Európa-bajnoki aranyérmet nyert Tadissi Yves Martial a horvátországi Zadarban szombaton. A családjával Csepelen élő fiatalember élete első aranyérmét szerezte világversenyen, noha korábban is voltak kiemelkedő nemzetközi sikerei. Lapunk telefonon érte utol a horvátországi helyszínen, és gratulált az eredményéhez. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre aranyérmet szereztem a sok ezüst- és bronzérem után. Bíztam benne, hogy sikerülni fog, hiszen sokat dolgoztam érte. Itt van velem a családom: Réka, a feleségem és másfél éves kislányom is. Nagyon drukkoltak nekem, s most együtt örülünk. Kicsit el is fáradtam, de majd kipihenem magam. Legközelebbi versenyem a magyar bajnokság lesz május végén, amelyet természetesen szeretnék újra megnyerni” – mondta lapunknak.

Az Európa-bajnokságon ötvenegy ország hatszáz versenyzője lépett tatamira. Tadissi Martial, akit a csepeliek inkább Márszinak szólítanak, a 67 kilogrammosok kategóriájában versenyzett. A döntőben a montenegrói Nenad Dulovicot győzte le úgy, hogy összecsapásuk 1-1-gyel zárult, de az első szerzett pont a magyar karatésnak kedvezett. Előtte szlovák, ciprusi, azeri és portugál riválisait győzte le.

A 32 éves Márszi korábban világbajnoki második helyezett volt és négyszer lett Európa-bajnoki bronzérmes. Legutóbb az őszi, budapesti világbajnokságon lépett tatamira nagy reményekkel, de egy erős ellenféllel szemben már a verseny elején kiesett. A Csepel Karate Sportegyesület edzőtermében tréningezik heti rendszerességgel feleségével, Molnár Rékával együtt, aki szintén válogatott karatéka. Réka tízszeres magyar bajnok és 2012-ben bronzérmes volt az egyetemi világbajnokságon.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !