Kolonics György Sportérdemérmet adtak át három fiatal csepeli sportolónak

Csepel.hu

Kolonics György olimpiai bajnok kenusról emlékeztek meg születésének 51. évfordulóján a róla készült szobornál a Kis-Duna partján június 4-én. A hagyományoknak megfelelően ekkor adták át a Kolonics György Sportérdemérmet három utánpótláskorú csepeli sportolónak, akik kiemelkedő teljesítményükkel hírnevet szereztek a kerületnek.

A díjátadó előtt koszorút helyezett el Kolonics György szobránál Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek. Az eseményen megjelent Kolonics György családja, a díjazottak és edzőik.  Kolonics György Sortérdemérmet kapott Fésű Lajos, a csepeli Halker-Király Team 23 éves kick-box versenyzője, a Testnevelési Egyetem hallgatója. A sportot tizennyolc éve űzi, Ráckevéről került a Halker-Király Teamhez. A Király István vezette csapat gyakorlatilag a második családjává vált. A 2022-ben, Antalyában megrendezett Európa-bajnokságon két szabályrendszerben, pointfightingban és kick-lightban is aranyérmet nyert, és őt választották az Eb legjobb tatamis férfi versenyzőjének. A Halker-Király Team kick-boxosa emellett tavaly nyáron a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Európai Egyetemi Játékokon is. 2022-ben az év kick-box férfi versenyzője lett. Az aranyérmek mellett a törökországi kontinensviadalon kvótát szerzett az egyaránt 2023-ban megrendezendő Európa Játékokra és Küzdősport Világjátékokra.

Korcsog Milán a Csepel Torna Club 22 éves versenyzője. Születése óta Csepelen él és birkózik, ezért nagyon erős a kötődése a kerülethez. Jelenleg a 125 kilogrammos súlycsoportban az U23-as és a felnőtt szabadfogású válogatott tagja. Eddigi kimagasló eredményeit tavaly érte el: U23-as Európa-bajnoki második és világbajnoki ötödik helyezett lett. Tízszeres magyar bajnok. Tanulmányaira is időt fordít, szeretne tovább tanulni. Munkabírása és fejlődése kimagasló, célja az olimpiai szereplés csepeli színekben, amit az alázatával és a birkózáshoz való hozzáállásával el is fog tudni érni. Folyamatos készülés, küzdelem és tanulás jellemzi pályafutását. Eredményes munkája, példamutató sportolói magatartása minden sportolónak és fiatalnak követendő lehet.

Krim Áron birkózó fiatal kora ellenére sok szép sikert tud már felmutatni. Tavaly a hazai és nemzetközi versenyein elért eredményei alapján válogatott lett, a serdülő Európa-bajnokságon jó birkózással a tizedik helyen végzett. Szorgalmával és kiváló versenyzői adottságaival tűnik ki kortársai közül. További legjobb eredményeit szintén 2022-ben érte el: az országos kötöttfogású diákolimpián első hely, szabadfogású diákolimpián aranyérem, serdülő magyar bajnokságon kötöttfogásban harmadik, szabadfogásban ezüstérem. A sport és az egészséges életmód iránti elkötelezettsége követendő példa minden korosztály számára.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !