Zalabai Gábor-díjat kapott a Kompánia Alapítvány

Csepel.hu

Az esélyegyenlőség napja alkalmából Zalabai Gábor-díjat vehetett át a Kompánia Alapítvány május 4-én a Fővárosi Önkormányzat épületében. A „Budapestiek Esélyegyenlőségéért –díj” a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, a foglalkoztatáspolitika területén, vagy a szociálisan rászorulók támogatását felvállaló civil, társadalmi szervezetekben tevékenykedő, Budapesten kiemelkedő munkát végző személy, illetve szervezet tevékenységének elismeréseként adományozható.

Karácsony Gergely a díjátadó kapcsán kiemelte, a Főváros nagyon fontos célként tekint az esélyegyenlőség megteremtésére. Ez a díj egy apró, de fontos jelzés, hogy nagyon sokra tartják azoknak a munkáját, akikkel együtt dolgoznak azon, hogy Budapest egyenlő város legyen.

A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok felzárkóztatása, veszélyeztetettségük csökkentése, sikeres felnőtté válásuk érdekében tett több évtizedes példaértékű megelőző, tájékoztató és oktató tevékenységéért Zalabai Gábor-díjat adományozott a Kompánia Alapítványnak. Az elismerést Ladányi Erika kuratóriumi elnök vehette át. Ladányi Erika az elismerés kapcsán elmondta, nagy öröm, amikor a munkájuk eredménye mások számára is látható. Tevékenységüket országos szinten is példaértékű stratégiai együttműködésben végzik a csepeli önkormányzattal. Tíz éve tartó támogatásukat pedig külön megköszönte.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !