Felhívás a Csepeli Sportsziget Programhoz való csatlakozásra

Csepel.hu

(Képünk illusztráció)

Csepel Önkormányzata kiemelt figyelmet szentel a kerületi sport és szabadidősport támogatására, hiszen a sport és azon keresztül megvalósítható célok, az egészséges életmód, a közösségi összetartásra nevelés, valamint a szabadidő hatékony eltöltésének előmozdítása az önkormányzat kiemelt célja.

A fenti célok megvalósítása a csepeli sportegyesületek és szervezetek támogatásával, a csepeliek sporttevékenységéhez megfelelő infrastruktúra biztosításával, a sportágak képviselőivel való szoros együttműködés alapján jöhet létre.

 

A sportoló gyermekek, családok és idősek számának növelése, a mozgás szeretetének elmélyítése, a kerületben élők fizikai és mentális életminőségénék javítása érdekében egy közös programra hív és vár a csepeli önkormányzat minden csepeli sportegyesületet. Az elődök által elért kiemelkedő eredmények és sikerek utat mutatnak számukra, s egyúttal kötelezik is őket arra, hogy együtt dolgozzanak azért, hogy minél több csepeli lakosban mélyítsék el a mozgás szeretetét, hogy egy életre elköteleződhessenek a sport mellett.

A Csepeli Sportsziget Program célja, hogy az önkormányzat égisze alatt olyan régóta vágyott egység kovácsolódhasson a helyi sportéletben, melynek köszönhetően a kerületi sport- és szabadidős egyesületekkel közösen, egy csapatban dolgozhat az önkormányzat a csepeli szabadidő- és versenysport felvirágoztatásáért.

Az együttműködés keretében egyfelől közösen mindent megtesznek a szabadidő- és versenysport iránti társadalmi igény kielégítése, illetve pozitív szemléletű, fitt, egymást motiváló közösségek építése, valamint a csepeli sportélet fejlesztése érdekében. Továbbá közös céljuk pozitív változásokat indítani a kerületi lakosok, különös tekintettel a csepeli gyermekek egészségi állapota terén és minél szélesebb körben bevonni Csepel lakosságát a kerület sportéletébe úgy, hogy az óvodáskorúaktól a szépkorúakig minden korosztályt aktivizáljanak a sport és a mozgás, valamint a kerületi sportrendezvények, programok által.

Várják a sportszervezetek jelentkezését és csatlakozását a programhoz, amelynek részleteit személyes egyeztetés keretében fogják ismertetni.

Csatlakozási szándékukat a sportsziget@budapest21.hu e-mail címen jelezhetik legkésőbb 2023. március 1-ig.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !