Gyermeknap a polgármesteri hivatalban

Csepel.hu

A csepeli polgármesteri hivatal idén is megrendezte hagyományos gyermeknapi programját, a városháza-látogatást. Az eseményen valamennyi kerületi általános iskola képviseltet – te magát, két-két negyedik osztályos diákkal.

A gyerekeket Borbély Lénárd polgármester fogadta a nagytanácsteremben, ahol játékos testületi ülésen vehettek részt. Megismerkedhettek az önkormányzat működésével, a testületi ülések menetével, a polgármester feladataival. A képviselői székekben ülve kipróbálhatták, hogyan kérhetnek szót, miként működik a szavazógép, kérdéseket tehettek fel. Sokakat érdekeltek a kerületi iskola- és játszótér-felújítási programok, a Béke téri sportpálya megújulása is. Az ülésen például olyan fontos kérdésekről szavazhattak, hogy elkészüljön-e a Jedlik Ányos Gimnázium a tervezett 2023-as őszi átadás előtt. A testületi ülésen dr. Villányi Dóra aljegyző is részt vett, aki a jegyzők munkájával ismertette meg a jelenlévőket.

A testületi ülést követően a polgármester vezetésével a gyerekek körbejárták a hivatalt, betekintést nyerhettek a szervezeti egységek működésébe, megismerkedhettek az alpolgármesteri és a jegyzői irodával. A látogatás a polgármester tárgyalószobájában, majd dolgozószobájában folytatódott, ahol egy különleges meglepetés várta a gyerekeket. Mindenki beülhetett a polgármesteri székbe, és közös fényképen szerepelhetett a kerület első emberével. A látogatás végén a kistanácsteremben szendvicsekkel és süteménnyel kínálták a gyerekeket, a névre szóló emléklap mellett ajándékot is kaptak. A programot közös fotó zárta a Szent Imre téri országzászlónál.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !