Közösségi munkát végeztek a csepeli diákok

Csepel.hu

Kevesen tudják, hogy jelenleg a középiskolai érettségi bizonyítvány megszerzésének előfeltétele az 50 óra közösségi szolgálat teljesítése. A közösségi szolgálatot lehet végezni önkéntes alapon egészségügyi, szociális és jótékonysági, oktatási, kulturális és közösségi, környezet- és természetvédelemi, katasztrófavédelmi területen, de ide tartozik valamilyen közös sport- és szabadidős önkéntes tevékenység végzése, valamint óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, az idős emberekkel való foglalkozás.

A fentiek jegyében került sor a Vásárhelyi Pál Technikum tanulói számára szervezett önkéntes napra május 11-én reggel. A Segítség Köve Alapítvány hosszú évek során kialakult szoros kapcsolatnak köszönhetően szervezőként vett részt a közösségi munkában, amelynek keretében hét osztály mintegy 200 diákja vett részt az önkéntes napon. A tanulók leginkább gyomlálási munkákban, a játszótéri homokozók felásásában és takarítási munkákban segítettek több helyszínen, így a Tamariska Dombnál, a strandon, a Napközis Táborban, a Rákóczi kertben, a Szent Imre térnél, a Zrínyi utcai és a Királymajorban lévő nagy játszótereknél.

Minden helyszínen a Városgazda egy-egy vezetője várta a gyerekeket 2022. május 11-én reggel 9 órakor Az önkénteskedés déli 12 óráig tartott.

Csepel.hu

6 hozzászólás “Közösségi munkát végeztek a csepeli diákok” bejegyzésre

  1. kormánypárti kitiltott szerint:

    Erről eszembe jut:
    – Putyin
    – Sztálin
    – Mao
    – …
    😛😁

  2. László szerint:

    Régen volt pl. szülői munka közösség, mentünk iskola kerítést festeni meg gazolni. Van helyette fészbok-fotel közösség.😛

  3. kormánypárti kitiltott szerint:

    Amennyiben lenne haszna, valamint nem kötelezően lenne az érettségi feltétele, akkor még elfogadható is lehetne.

  4. Nagyapó szerint:

    kormánypárti kitiltott! Kár, hogy nem érettségizett, mert akkor értené a következő mondatot: “A fentiek jegyében került sor a Vásárhelyi Pál Technikum tanulói számára szervezett önkéntes napra május 11-én reggel.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. kormánypárti kitiltott szerint:

    Ne csúsztasson, nem áll jól! Máshol is KÖTELEZŐ az ÖNKÉNTES munka. Kinek és miért hazudik?

  6. kormánypárti kitiltott szerint:

    Mi van, Nagyapó, csak nem értelmezte Ön is, amit idézett? 😁😛👍🏳‍🌈

Itt lehet hozzászólni !