Ballagás a Jedlikben

Csepel.hu

Elballagtak a Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjai április 29-én. Idén 137-en fejezték be a tanévet. Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Tóth Endre a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

Borbély Lénárd polgármester a ballagókat köszöntve kiemelte, ez az első alkalom, hogy az új helyszínen, a Tejút utcában rendezték meg a ballagást. Gratulált a végzős diákoknak tanulmányaik befejezéséhez, egyúttal sok sikert kívánt az érettségihez, és a továbbtanuláshoz is. Ahogy fogalmazott a végzősök jó tanulmányi eredményeikkel öregbíthetik Csepel jóhírét. Az önkormányzat is azért dolgozik, hogy a kerület megújuljon, parkok szépülnek meg, bölcsődék, óvodák, iskolák újulnak meg. A kormánynak köszönhetően pedig újjáépül a Jedlik Ányos Gimnázium főépülete a Táncsics Mihály utca mentén.

Németh Szilárd hivatali elfoglaltságai miatt nem tudott személyesen jelen lenni az ünnepségen, így levélben köszöntötte a jelenlévőket. Üzenetében kiemelte, mindig jó érzés visszagondolni régi iskolájára, amely hosszú évtizedek óta Csepel oktatási, nevelési zászlóshajója. Elfogultság nélkül mondható, hogy a nemzet fővárosának egyik meghatározó szellemi központja. Az iskola újjáépítése végre jó ütemben halad, 2023-tól a Jedlik egy a hagyományaira büszkén alapozó korszerű új tudásközpontként fogja szolgálni a nemzeti köznevelés ügyét. A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium rekonstrukciója ma az ország legnagyobb teljes egészében államilag finanszírozott oktatási beruházása, 21 milliárd forintból épül újjá.

Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója köszöntőjében kiemelte, utoljára szól a csengő és kondult a harang, persze csak hivatalosan. A most végző diákok az elsők, akik ebből az épületből ballagnak el. Kiemelte: idén 137-en fejezik be a tanévet, a diákok tanulmányi átlag 4,57 volt. 23 tanuló pedig kitűnő év végi bizonyítványt vehet át. Beszédében hangsúlyozta a középiskola elvégzésével lezárul egy korszak, mely viszonylag zárt világ volt, a felelősség főként a szülők és az iskola vállán nyugodott. Hamarosan azonban új élet vár a diákokra, a felnőtté válás időszaka, ahol megjelenik a szabadság, de vele együtt a felelősség is. Bese Benő köszönetet mondott a szülőknek az együttműködésért, a tanároknak, osztályfőnököknek az áldozatos munkáért. A jövő héttől kezdődő utolsó megmérettetéshez, az írásbeli, majd június második felétől a szóbeli érettségi vizsgákhoz sok sikert kívánt, csakúgy, mint a továbbtanuláshoz és a felnőtt élethez.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Ballagás a Jedlikben” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nagyon szép eredmény jó tanári karral és diákokkal a kevésbé szép körülmények között!
    Remélem, hogy az új épületben, mihamarabb eléri újra a JÁG az 50-es évek szintjét. amikor az ELTE Gyakorló Gimnáziuma volt. Sok sikert!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !