Nem lesz gerincút

Magyarhirlap.hu

Fotó: MH/Katona László

Karácsony Gergely politikai temetőt csinál a fővárosból – állapította meg Láng Zsolt a közgyűlés tegnapi ülésén. Kiderült, hogy a kormányzati támogatás dacára a csepeli elkerülő út folytatása mégsem épülhet meg.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője napirend előtt bejelentette, hogy az országgyűlési választásokon elért nagy arányú győzelem eredményeként a parlamentben folytatja munkáját, és jelezte Karácsony Gergely főpolgármesternek, hogy utolsó alkalommal kell őt végighallgatnia a közgyűlésben.

Ezután mérleget vont a főváros és Karácsony Gergely két és fél évéről, kiemelve: habár a főpolgármester azt ígérte megválasztása után, hogy Budapesttel kíván foglalkozni, mégis pártpolitizálást folytat. Részt vett az előválasztási kampányban, csak azért, hogy az utolsó pillanatban megérkezzen az a bizonyos villamos – utalt Karácsony ikonikus mondatára a frakcióvezető. A főpolgármester ígéreteihez tartozott az is, hogy a főváros cégei nem válnak a pártok kifizetőhelyeivé, mégis ezerszer bukott arcok köszönnek vissza ezen cégek vezetésében – folytatta Láng. Rámutatott: Karácsony Gergely politikai temetőt csinál a fővárosból, például az MSZP-s Korózs Lajos az elbukott választás ellenére most felügyelőbizottsági posztot kap. „Mindenkinek le kell vonni a következtetéseket a választások után, az olló nagyot zárult a Fidesz–KDNP és a baloldal között Budapesten is, huszonkét százalékról hat százalékra esett vissza a különbség.

Ez a szám azt mutatja, hogy Budapesten is sokkal kisebb a támogatottsága annak a fajta pártpolitika által vezérelt városvezetésnek, amit ön csinál” – jelentette ki a frakcióvezető.

Megjegyezte, minden segítséget meg kíván adni a parlamentből is a város fejlődéséhez.

A képviselők meghallgatták Terdik Tamásnak, a BRFK főkapitányának a rendőrség 2021-es tevékenységéről szóló beszámolóját.

Terdik hangsúlyozta, a fővárosban csökkent a bűnözés, főleg a lakosságot leginkább érintő, vagyon elleni bűncselekmények száma. A beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezután az V. és VII. kerületi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatát vizsgáló bizottság jelentésének elfogadása kapcsán éles vita bontakozott ki. Láng Zsolt – aki még az ülés elején javaslatot tett a napirendi pont törlésére – közölte: a bizottság létrehozása egy politikai akció volt, a Városháza-ügyre adott válasz. A bizottság a frakcióvezető szerint minden jogalapot nélkülözve jelölt ki két fideszes önkormányzatot, előre borítékolt eredménnyel.

Láng Zsolt feltette a kérdést: a zuglói parkolási botrányt vagy a kispesti ügyeket miért nem vizsgálják?

Megtárgyalta a közgyűlés a BKV Zrt. és a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. 2022. évi üzleti tervét is, amely 26 milliárd forintos veszteséggel számol. Karácsony Gergely a kialakult helyzetért természetesen a kormányt tette felelőssé.

Bagdy Gábor, a kormánypárt képviselője viszont elmondta: a BKV problémája nem új keletű, de a Fidesz vezetése alatt a működést sikerült megoldani. A képviselő elfogadhatatlannak nevezte az üzleti tervet, amit a baloldali többség megszavazott.

Karácsony Gergely cserben hagyta Csepelt – értékelte közösségi oldalán a budapesti Fidesz-frakció azt, hogy a közgyűlésen kiderült: a főváros mégsem pályázik, így az elkerülő út befejezése nem valósulhat meg, hiába szerzett rá Borbély Lénárd polgármester négyszázmillió forint támogatást.

KA: Láng Zsolt és Bagdy Gábor a Fővárosi Közgyűlésben. A búcsúzó Láng közölte: „Nem Budapesttel foglalkozik Karácsony, hanem pártpolitizálást folytat”.

Magyarhirlap.hu

 

12 hozzászólás “Nem lesz gerincút” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Ez gondolom véletlenül(?) kimaradt, segítek:
    “Ez nettó lopás – így reagált Karácsony Gergely arra a jelentésre, amely szerint több mint ezer lakást privatizáltak áron alul a belvárosban 2014 és 2018 között.”

  2. László szerint:

    Lesz az még itt hír: Mégis lesz gerincút. Habár Karácsony cserben hagyta, de a kormány nem hagyja magára Csepelt!

  3. kormánypárti szerint:

    Szabóka már szalad is a fővároshoz lobbizni. Beadványt ír, egyeztet KariGerivel, minden követ próbál megmozgatni az ügy érdekében…ja, nem!

  4. Nagyapó szerint:

    Semmi gond! Vigyori már eldöntötte, hogy bicikli út lesz Csepel határáig, a közlekedés pedig az egyvágányú villamosok módján folytatódik. Az első vödör sárga festéket ő keni fel Szabó, László, pl., Babi, stb. üdvrivalgása közepette!😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Geriutáló szerint:

    Na,végre már. Remélem minden úgy alakúl,ahogy ti kedves Karigeri szavazók akartátok!Csókolgatgatjáok ezt a majmot a sok jótettért cserébe ,amit végrehajt .

  6. Horváth János szerint:

    Nem emlékszem, hogy az elmúlt 12 évben nagyon forszíroztátok volna a Kérdést.

  7. kerdes szerint:

    Nem nagyapo volt a legjobban a gerincút folytatása ellen? Még az is lehet, hogy karácsonyra szavazott?

  8. Nagyapó szerint:

    kerdes! A gerincút esetében az a kérdés, kinek, miért van rá szüksége? Egy példa: Kohn és Grűn vitázik, hogy lehet-e egyszerre imádkozni és dohányozni. Grűn megkérdezi a rabbit szabad-e imádkozás közben dohányozni? A rabbi válasza nem, illetlenség. Kohn, rossz a kérdés, rabbi szabad-e dohányzás közben imádkozni? A rabbi válasza, imádkozni mindig szabad!!
    Ha a gerincút azért kell, hogy az M0 forgalmát átvezesse Csepelen, akkor rossz, ha az ipari terület kiszolgálása a cél, akkor jó. Jelenleg egy torzó.
    Hasonló a budafoki híd is, mert kb. napi 50 000 járművet zúdítana Csepelre!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Betke szerint:

    Nem baj, Nagyapó, majd az a csodás kis híd az atlétikai stadionnál , ami valamit összeteköt nem tudni mivel, megoldja a Csepelről való gyors kijutást!

  10. Válasz szerint:

    Nagyapó!
    Félig igaza is lehetne, de aki kiköltözött, – földút járda nélkül, 90% beépített telkek – a prérire, hogy minden napján bejöjjön és visszamenjen, így járt, ebben egyet értek, de a Csepelieknek is problémát okoznak és ez már gáz.

  11. László szerint:

    Minek a gerincút? Haladni kell a korral: 900 új biciklivel és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubit….
    A főpolgármester azt mondta, hogy a koronavírus-járvány következtében megváltoztak a közlekedési szokások, aminek következtében világszerte, így Budapesten is nagy mértékben növekedett a kerékpáros közlekedés mértéke. Mint mondta, ezt a növekedést szeretnék szolgálni azzal, hogy biztonságos kerékpáros infrastruktúrát építenek ki a fővárosban.

  12. kormánypárti szerint:

    KariGerinctelen út

Itt lehet hozzászólni !