Harminc milliárd forint hitelt venne fel a főváros

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

Mi nem segítséget kérünk, hanem a város jussát – nyilatkozta a Magyar Nemzet kérdésére a Karácsony Gergely.

A főpolgármestert a Városháza folyosóján, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének kezdete előtt kérdeztük arról, hogy miért csak félévesre tervezték a költségvetést és hogy milyen segítséget kérnek majd a kormánytól. 

Szerettük volna, ha Karácsony Gergely érdemben reagál arra, amelyet lapunknak nyilatkozó Budapest volt pénzügyi főpolgármester-helyettese mondott. Bagdy Gábor (Fidesz–KDNP) szerint a költségvetés formálisan megfelel a jogszabályoknak, ugyanakkor politikai szempontból katasztrófa, mivel legalább ötvenmilliárd forint teljesen megalapozatlan bevételt terveztek: harmincmil­liárd forint hitelt akarnak felvenni, továbbá egy húszmilliárdos támogatásra számítottak az új, reményeik szerint baloldali kormánytól, hogy kisegítse Budapestet. A politikus hozzátette: a fővárosi vezetés alapvetően a kormányváltásra tett fel mindent. Erről Kiss Ambrus, jelenlegi főpolgármester-helyettes korábban úgy fogalmazott, hogy a főváros vezetése már a 2022-es költségvetés elfogadásakor tudta, hogy nem lesz elég a pénz.

A választások utáni első ülését tartotta tegnap a Fővárosi Közgyűlés. Az eseményen Karácsony Gergely kiemelte, hogy a fővárosi önkormányzat Budapest egyesítésének 150. évfordulójára készülve dolgozzon ki egy törvényjavaslatot, amely „méltó helyzetbe hozza a fővárost”, biztosítva forrásait. Ugyanakkor a főpolgármester kiemelte, hogy ezért Budapestnek forrásokra van szüksége. Bejelentette, hogy engedélyt két a kormánytól arra, hogy Budapest felvehessen 30 milliárd forint hitelt.

Az ülésen kiderült az is, hogy jövő hónaptól 35 százalékkal emelik a taxitarifákat, ugyanis egyhangúlag támogatta a közgyűlés a javaslatot. Kiss Ambrus, általános főpolgármester felszólalásában úgy fogalmazott: 2018 júniusában volt az utolsó áremelés. Mint mondta: javaslat többek között alkalmas arra, hogy az úgynevezett „hiénákat” kiszűrjék, akik demoralizálják a piacot.

Magyarnemzet.hu

 

70 hozzászólás “Harminc milliárd forint hitelt venne fel a főváros” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Reagálni fog érdemben a főpolgármester, lezárja előletek a rakpartot…

  2. Gyula szerint:

    Mindeközben:
    “Több tonna világháborús lövedéket és fegyvermaradványt találtak az egykori Weiss Manfréd-művek területén. Így akarhatták a második világháború végső szakaszában, a szovjet csapatok közeledtével minél gyorsabban eltüntetni a különböző korú, típusú és állapotú robbanóeszközöket és fegyvereket.
    Több mint öt tonna első és második világháborús lövedéket, illetve fegyvermaradványt találtak Csepelen az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén a földbe ásva. Szakértői feltételezés szerint így akarhatták a második világháború végső szakaszában, a szovjet csapatok közeledtével minél gyorsabban eltüntetni a különböző korú, típusú és állapotú robbanóeszközöket és fegyvereket.

    A Magyar Honvéd csütörtökön megjelent számában Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje írt cikket a példa nélküli tűzszerészeti mentesítésről.

    2020 augusztusában rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerészügyeletére, miszerint az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén végzett földmunkák során feltételezhetően robbanóeszközökre bukkantak.

    Már az első átvizsgáláson megállapították: nagy mennyiségű robbanóeszköz van a területen, amelynek felderítése, állapotfelmérése és kezelése hosszú folyamat lesz.

    Csaknem két hónapig zajlott a terület tűzszerészeti mentesítése: műszerek segítségével mintegy négyszáz négyzetmétert vizsgáltak át a katonák, és háromszáz köbméternyi földet mozgattak meg. A munkálatok során öttonnányi, jellemzően első világháborús, részlegesen szétszerelt robbanótest, illetve gyújtószerkezet került elő.

    A Csepelen előkerült tüzérségi eszközök kilencven százaléka valamilyen gránát, srapnel, gyújtószerkezet vagy ezek alkatrésze volt. Többségében részben vagy teljesen szétszedett, beolvasztás céljából a gyárba szállított első világháborús robbanóeszközök kerültek elő, amelyek már nem tartalmaztak gyújtószerkezetet. Találtak továbbá a Weiss Manfréd-vállalat üzemeiben készült lövedékeket.

    Egy különleges gyűjtemény is előkerült
    Előkerült továbbá egy különleges gyűjtemény is: 1850–1880 között rendszeresített, 37–120 milliméter közötti űrméretű francia tüzérségi gránátok. A kuriózumok közé sorolható még tíz darab első világháborús német tüzérségi gyújtószerkezet és egy öt kilogrammos brit gyakorlóbomba fejrésze is; ezeket sosem vetették be a Monarchia területén, és a csepeli esetet megelőzően Magyarországon még soha nem kerültek elő ilyenek.

    A második világháború végső szakaszában, a szovjet csapatok közeledtével országszerte a civilek is igyekeztek megszabadulni a fegyverektől, robbanóeszközöktől.

    Az egyik legkézenfekvőbb módszernek tűnt a légibombák ütötte bombatölcsérekbe hordani, majd betemetni őket. Ráadásul a második világháborúban a Weiss Manfréd-művek is kiemelt célpontja volt a szövetséges bombázásoknak.

    A csepeli Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén 1893-ban kezdődött meg a katonai célú termelés. A századforduló után a gyár az Osztrák–Magyar Monarchia egyik legnagyobb hadiszállítójává vált. Emellett exportáltak gyalogsági lőszert többek között Szerbiába, Mexikóba, Hollandiába, Törökországba és Kínába is.”

    Kormánypárti barátom kedvéért, mert ugye helyi híroldal.

  3. kormánypárti szerint:

    Kezdhetsz rettegni, Gyulus! Meg fogjuk tudni ki vagy, aztán jól megnézheted majd magad, úgy ám. 😉
    IP-címed: 46.139.272.68
    GPS koordinátáid: szélesség 47.498; hosszúság 19.0399

  4. László szerint:

    Írja is a böngészöm nagy sárga felkiáltó jellel “csepelinfo nem biztonságos, ne írjon be bizalmas adatot mert ellophatják”

  5. kormánypárti szerint:

    Le van írva az impresszumban, mi a rend. Nos, a szerkesztő dönti el, megjeleníti e a beküldött hírt, ezt hívják szerkesztői szabadságnak. Ugyanakkor kritika helyett legelőször is be kéne küldeni az anyagot, utána tessék csak reklamálni! A Magyar Nemzet képes elküldeni a hírlevelét.

  6. csakúgy szerint:

    IP-címed: 46.139.272.68 —> tetszik !

  7. Gyula szerint:

    Kormányos!
    Nem nyert!
    Nem tudom én sem kinek a wifi-jén vagyok, ha ennyi esze van, hogy nem zárja le! 🤣
    Mivel te közzétettél egy olyan bizalmas információt, mint az IP cím, ezzel az adatvédelelemről szóló ennek-annak keresztbe tettél.
    Az impresszumot hagyjuk, mert ezzel az oldallal, mint tudjuk sem magyar, sem EU-s adatvédelmi szempontból semmi sincs rendben, engedélyetek sincs. Persze én szarok rá, mert a holló a hollónak című sztori miatt, biztosan jól elvagytok.
    Utoljára, Pajti. Miért kellene magam megnézni? 😁😛

  8. kormánypárti szerint:

    AgyaláGyula! 😀
    Egy IP-cím nyilvánosságra hozatala nem számít jogsértésnek, mert önmagában ez a számsor nem azonosítja az előfizetőt bárki számára. Ugyanakkor te elköveted a lopás szabálysértését, mivel nem kértél engedélyt egy magántulajdonú wifi hálózat használatára, ezáltal jogosulatlanul veszel igénybe egy térítési díj ellenében nyújtott szolgáltatást. Mondtam én, hogy jól megnézheted majd magad, mert ebből rendőrségi ügy lesz! 😉

  9. Gyula szerint:

    Honnan tudod te, hogy mié, kié?
    A saját hálózatotok mindenki számára nyitott, vagy legyen akármelyik nyitottról szó. Szóval, ha a gép felcsatlakozik, mert miért ne, mert ugye nyitott, akkor most te mit hablatyolsz itt nekem?
    És igen, a rendőrség pont ezzel fog foglalkozni. Azt meg a kis buta agyaddal nem is feltételezed, hogy akár VPN-t is használhatok, vagy csak egyszerűen hazudok neked? 😁🤣😂
    Amúgy meg a választ saját magadnak megadtad a hülyeségedre, hogy az IP cím alapján nem tudod meg ki vagyok. Ha mégis, akkor az már masszívan jogsértés. 😛 Nem vagy te titkosszolgálat, azok meg pont leszarják, hogy egy helyi kis fos kamuoldalon leírom a véleményem. Na, szevasz…

  10. kormánypárti szerint:

    Látom, nem hiszel nekem. Meglátjuk, ki nevet a végén, már fogalmazom a feljelentést.
    Megmondtam: RENDŐRSÉGI ÜGY LESZ BELŐLE!!!
    https://www.origo.hu/techbazis/20071129-a-szabad-wifihasznalat-lopasnak-minosul.html

  11. Gratulálok szerint:

    Agyatokra ment az újabb kétharmad! Ezen a kültelki blogon nektek kellene fizetni azoknak, akik hajlandók olvasni a hülyeségeiteket!

  12. pl szerint:

    Megadjam az enyémet is, v megszerzed törvénytelenül, te gyökér?!

  13. pl szerint:

    Napról napra uszítotok, csak minket moderáltok, az elmebeteg Noét, anno a tóth katit, majd az ibolyát, a dórikát, pálost nem. fordulj fel, meg a rendőrséghez, habzik a szátok, meglátjuk…

  14. pl szerint:

    195.184.9.129

  15. Gyula szerint:

    kormányos! Hajrá! Legalább megtudom ki vagy! 😁
    És kit jelentesz fel, az IP címet? Mint “ismeretlen tettest”? Te tényleg beteg vagy.
    Majd nyomom a piac, vagy a sétáló utca wifi-jéről, az publikus! 😛

  16. Gyula szerint:

    pl!
    Lehet igaz amit írok, de lehet csak szopatom? 😁👍
    HA valamit meglátok, akkor hátrafele sülhet el a “fegyver”. 😎

  17. Zsivány szerint:

    A fővárosnak azért kell most hitel, mert elkampányolták a közpénzt. Iszonyatos összegek mentek el az előválasztás óta, rengeteg erőforrást mozgattak meg, YT hirdetések, FB reklámok, óriásplakátok, kampánycsapat, gépkocsik, technikai eszközök, stb. Tuti, hogy nem kalapozásból jött össze a kampányfedezet. Mindezt az értelmetlen pénzszórást kamatostul akarják megfizettetni a budapesti polgárokkal.

  18. pl szerint:

    Az ip cím egyáltalán nem titkos, a worldpress és minden progi naplózza…
    Ha megpingeled a http://www.fidesz.hu-t akkor az ip-t kapod vissza ha fix, akkor mindig ugyanazt, ha ddns, akkor változót.
    Az ip cím tulajdonosát viszont a szolgáltató nem adhatja ki, csak törvényben szabályozott esetekben, ami gondolom a fideszeseknek nem akadály…

  19. kormánypárti szerint:

    Gyulus, képzeld most értem haza a kapitányságról. Nem tudom honnét veszed, hogy amennyiben meggyanúsítanak, akkor közlik veled a feljelentő kilétét egy közvádas eljárásban, ismeretlen tettes ellen tett szabálysértési feljelentés ügyében. Az IP-cím alapján a szolgáltató szépen kiadja az előfizető adatait a hatóság részére, naponta tucatnyi ilyen típusú adatigénylést teljesítenek a szolgáltatók. A kapott információ birtokában a nyomozó szerv felkeresi az előfizetőt és nyilatkoztatja, hogy ő ír e Gyula néven hozzászólásokat a csepel.info weboldalán illetve megengedte e valaki másnak, hogy az ő hálózatán keresztül internetezzen. Innen már gyerekjáték lesz eljutni hozzád, hidd el nekem. A jelszóval nem védett wifi hálózat a nyitva hagyott kertkapu tipikus esete: attól, hogy tárva-nyitva áll a kertajtó, neked nincsen jogod engedély nélkül belépni a magánterületre. Úgyhogy ezt megszívtad, barátom, rendőrségi ügy lesz belőle! 😉

  20. pl szerint:

    Ne zsiványkodj! Szándékosan mosod össze a hirdetéseket, ki, hol, mire költött!
    Csak a hülyéknek adod el, h a főváros mindezt megtudta/merte volna tenni a sasszemek előtt! Nem is olvashattál róla, mert ilyen nem volt. Arról inkább olvashattál, h a Fidesz és a kormány költötte, szórta a pénzt számolatlanul, erkölcsi gátlások nélkül! Ez hogy nem ütötte meg az ingerküszöbödet?
    Ócska propagandista vagy te is, agy nélkül…

  21. Gyula szerint:

    Hagyjál már a baromságoddal, te félnótás! 😁😛👍 Nem fog idejönni senki.
    Még Nagyfater mondotta vala: “fiam, ezek olyanok lesznek, mint Rákosi, vagy Kádár, csak nem fognak gyilkolni” Igaza lett az Öregnek. 😎👍

  22. Gyula szerint:

    Zsivány! pl ugyan leírta, ez a Fidesz volt, de ügyes csúsztatás lett a billentyűzetedről! 😎

  23. Gyula szerint:

    Kormányos, most VPN-re mentem, ha megtaláltok, akkor már jogtalan a sztotri. Csaxólok!
    Mivel nem követtem ek semmiféle bűncselekményt, így mint írtam nem fog idejönni senki, mert miért jönne? 😁😂🤣
    Amúgy a faszságod apropóját sem értem, elég, ha te igen. 👏👍✔🌈

  24. kormánypárti szerint:

    Akár az ágy alá is elbújhatsz, te szerencsétlen! 😉 A korábban naplózott IP-címeid alapján úgyis meg fognak találni. Figyelembe véve, hogy egy átlagos végberendezés jele néhány 10 méteren belül fogható hatásosan és elegendő csak a Gyula nevű személyeket felkutatni a szűk környezetben, nem úszod meg a felelősségre vonást, ne is reménykedj. Hamarosan csengetni fog a rendőrség. Olyan helyre hatoltál be, ahol engedély nélkül nincsen keresnivalód. Ebből hatósági eljárás lesz lopás szabálysértése miatt. Javaslom a saját érdekedben legyél együttműködő.

  25. Gyula szerint:

    Milyen alapon indul bármilyen vizsgálat?
    Mivel minden hozzáférés korlátlan, így nem tudok megkárosítani senkit, te félnótás! Aki nem zárta le a saját szarát, van vagy tíz, így járt. Majd ők feljelentenek? Miért, hogy hülyét csináljanak magukból? 😛
    Hozzáteszek még valamit, egy kültéri antenna is van, tehát, ha látom a ti wifi-teket, akkor már kilométerek vannak. Na, szevasz. 😎

  26. kormánypárti szerint:

    A feljelentésen már túl vagyunk. Nem kell, hogy legyen konkrét sértett vagy károsult, csak magát a cselekményt szükséges igazolni. A szabálysértési jog alapján indul KÖZVÁDAS eljárás, mivel a megvalósult magatartás az egész társadalomra jelent veszélyt, akárcsak például egy közlekedési kihágás. Ha azt hiszed, nem találnak rád, nagyot tévedsz. Várjál csak türelemmel a rendőrség érkezésére! 😎

  27. kormánypárti szerint:

    Muci!
    Mit és mivel igazoltok, mesélj? Mert leírtam, vagy ezzel a fasza honlappal, ami ugye egy bérelhető felület és fut egy olyan fórummotor rajta, ahol lehetek te is?
    Na, ennyit a hülyeségedről. 😎

  28. Gyula szerint:

    Csaxólok, hogy a fenyegetésed lementettem, mert illegális eszközök felhasználásával fenyegetsz, pedig nem vagy te a titkosszolgálat és bírói végzésed sincs, szerintem?
    A net semmit nem felejt. 😎

  29. Gratulálok szerint:

    Szégyen ami itt folyik!

  30. Gyula szerint:

    Ez országos, kedves Gratulálok!
    Index fórumait és a közéleti blogokat is érdemes meglátogatni. 😎

  31. kormánypárti szerint:

    Gyuszi, önmagadat keverted gyanúba. Nem tudom, így hívnak e, igazat szóltál e, te kommenteltél e ezen a nicken. Tudod, ezt nevezik egyszerű GYANÚNAK.. A vizsgálat kideríti, megáll e az alapos gyanúsítás. Az eljárás során a nyomozó szerv összegyűjti a terhelő adatokat és eldönti, megállapítható e jogsértés. Ha nem tettél rossz fát a tűzre, nincsen miért aggódnod.
    Nagyon nincs igazad, ha azt gondolod, el tudsz bújni az ismeretlenségbe és nem kell felelősséget vállaljál a kijelentéseidért.

  32. Gyula szerint:

    Cuncifalat! Miért kellene felelősséget vállalnom?
    Mást mertem írni, mint te? Ne bassz már fel.
    Azért messzire mentek, ha már egyszerű – nem politikus – állampolgárokat vegzáltok, fenyegettek, ez már meleg pite, nem gondolod?
    Erre írtam nektek, hogy felesleges volt itt nektek bármiféle rendszer-módszer váltás, a hozzáállás, a módszer nem tükröz mást, mint a Kádári érában. Ehhez csak gratulálni tudok. 👍
    Számomra csak az az elborzasztó veled kapcsolatban, hogy szerintem nem egy ócska troll vagy, hanem ezt zsigerien komolyan is gondolod!

  33. kormánypárti szerint:

    Szerinted az rendben van, ha valaki potyázik a tömegközlekedésen, nem fizet a közszolgáltatás igénybevételéért? Hiszen semminek nem kél lába, nem történik lopás, jogtalan eltulajdonítás, csalás. Mégis hová jutna az emberiség, ha általánossá válna ez a hozzáállás? A könyvtárból lenyúlni egy könyvet lopásnak minősül, mint tudjuk, a könyv szellemi termék. Neked nem bántja az igazságérzetedet, hogy miközben tízezreket fizetsz egy szoftverért, más kalózpéldányt használ ingyen? Ez nem irigység vagy rosszindulat, van közünk egymáshoz.
    Azzal, hogy megnevellek, jót teszek a társadalommal. A szabályszegő, közösségellenes egyének megregulázása társadalmi érdek!

  34. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    És szerinted az rendben van, hogy az állampolgárok egy része visszaigényelheti az adóját, amiből a közös költségeket is finanszírozzák? Vezesd már le ezt a kérdést mondjuk Borbély vagy Varga Misi esetére!

  35. kormánypárti szerint:

    János! A nemzeti konzultáció válaszadóinak túlnyomó többsége, 95 százaléka támogatta a gyermeket nevelő szülők adóvisszatérítését. Ez közel kétmillió szülőt érint és közvetetten ugyanennyi gyermeket. A gyermeket nevelő és adót fizető értékteremtő állampolgárok értékesebb tagjai a magyar társadalomnak, ahogyan azok a nyugdíjasok is, akik rendelkeznek belföldön élő és dolgozó adófizető leszármazókkal, tehát a nyugdíjkasszát is ennek a rendezőelvnek megfelelően kellene felosztani (ez még várat magára). A családi adóvisszatérítés erősíti a családokat és a gazdaság növekedését is. Ez egy történelmi jelentőségű lépés volt, egy kormány sem hagyott még ilyen nagy összeget a családoknál. Magyarország előre megy, mivel nem zsákutcába vezető segélyalapon osztogató baloldali gazdaságpolitikát folytat.

  36. Horváth János szerint:

    Ez úgy baromság, ahogy mondod!

  37. Gyula szerint:

    Barom!
    Mégegyszer…
    HA én nézném az ingyenes TV adást, amiért más barom fizet is?
    Itt senki nincs megkárosítva, fogd már fel a csökött agyaddal. emelyik bíróságon nem áll meg a hülyeséged. A tömegközlekedés hogyan jött ide, azt beszéld meg magaddal.

    A nemzethy konzultációt senki nem látta, senki tudja, hogy mi lett megszavazva, vagy ment a levesbe, mint a szegregációs népszavazás, tehát én ezt nem kajálom meg.

    Még egyszer leírom, hogy én ettől az országtól semmit nem kaptam, még egy kibaszott PCR tesztet sem, csak adtam, amit kell. Tehát hagyjál a piti kis hülye dumáddal békén engem és más, nálad értelmesebb embereket, mert ebből sem jössz ki jól.

  38. Gyula szerint:

    A szoftverért gyanítom te nem fizetsz, ki nézne a körmödre? Én azért fizetek, mert ha bajom van, akkor basztatom a jogtulajdonost, ami ugye már a magánszektor…
    A köztulajdonhoz, mi 1.0-s user-ek nem férünk hozzá, arra vagytok ti, ingyenélő politikusok. 😎

  39. Gyula szerint:

    Na, még pubi…
    Olvasgass egy kicsit, ahol működik minden, ajánlom keress rá Szingapúrra, persze ne magyarul.

  40. kormánypárti szerint:

    Nehéz időszak van mögöttünk. A koronavírus-járvány, a nyomában járó gazdasági válság és a háborútól való félelem minden ember számára megterhelő volt, de általánosságban a gyermeket nevelő családokat fokozottabban sújtotta. A kormány azért döntött erről az egyszeri intézkedésről, hogy ellensúlyozza a kedvezőtlen folyamatokat a legnagyobb hozzáadott értéket létrehozók halmazában. Az adóvisszatérítés családpolitikai, társadalompolitikai és gazdaságélénkítési célokat szolgált. A társadalom haszontalan tagjai, akik 2021-ben nem fizettek adót, semmit nem kapnak, tehát ez nem egy baloldali jellegű intézkedés.

  41. Gyula szerint:

    Figyelj már rám te félnótás!
    Dobálózol ezzel az ócska értékteremtő lózungoddal. Ki teremt értéket? Nyilván csak az tud értéket teremteni, aki valamit előállít, mindegy mi az. A Covid alatt láthatóvá vált, hogy a világon az emberek többségének a “munkája” tök felesleges. 😛 Azt meg ugye te sem akarod itt ezen a csökött fórumon nekem elhinteni, ha dolgoztam volna, akkor én is visszakaphattam volna az SZJA-t? Nem kaphattam vissza Pubi, mert “csak” kettő felnőtt gyerekem van. Innentől elhúzol a büdös picsába a szegregálásoddal és az uszító dumáddal. Titeket ez éltet, hogy valakit, mindegy kit, de ellenségként kezeljetek. Azért ezt a hülye dumát, dumákat amit kihánytál, lehetőleg egy kocsmában, vagy melós emberek közt ne vedd elő, mert kiverhetik a fogaidat. ✔

  42. kormánypárti szerint:

    Hát az biztos, hogy neked nem sok értékes megnyilvánulásod volt eddig ezen a fórumon, te ostoba proli! A durva sértegetésed miatt már fogalmazom a feljelentés kiegészítést. Ebből is rendőrségi ügy lesz, készítsd fel rá magad!

  43. Gyula szerint:

    Te sérült vagy eccsém… 😂🤣😁

  44. Gyula szerint:

    “Gyuszi, önmagadat keverted gyanúba. Nem tudom, így hívnak e, igazat szóltál e, te kommenteltél e ezen a nicken. Tudod, ezt nevezik egyszerű GYANÚNAK.. A vizsgálat kideríti, megáll e az alapos gyanúsítás. Az eljárás során a nyomozó szerv összegyűjti a terhelő adatokat és eldönti, megállapítható e jogsértés. Ha nem tettél rossz fát a tűzre, nincsen miért aggódnod.
    Nagyon nincs igazad, ha azt gondolod, el tudsz bújni az ismeretlenségbe és nem kell felelősséget vállaljál a kijelentéseidért.”

    Aranypofa! Ez a fegyver fordítva fog elsülni és még te fogsz elnézést kérni. A hamis vád keményebb dió, de ezt gyanítom eddig is tudtad?

  45. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    Te vigyorogsz is miközben ezeket a hülyeségeket írod?

  46. kormánypárti szerint:

    Te kérdeztél, én válaszoltam. Szívesen, máskor is.

    A neked címzett válaszomban a kormány álláspontját adtam elő. Természetesen azt, hogy ki az értékes (értékteremtő) tagja a társadalomnak úgy kell érteni, hogy ki állítja elő azokat a javakat, amelyek a társadalom tagjainak, vagyis a fogyasztóknak a szükségleteit kielégítik. Ebbe a körbe nemcsak a létszükségleti cikkek meg a különféle használati tárgyak tartoznak bele, hanem minden olyan termék és szolgáltatás, amelyekre igény, kereslet van. Az elmúlt három kormányzati ciklus alatt a közterhek viselésében nagyobb hangsúlyt kapott a fogyasztás alapú adóztatás (pl. ezért magas az ÁFA). A munka alapú társadalom lényege, hogy az eltartók rétegét támogatja az állam (elsősorban nem segélyezéssel, hanem kedvezmények útján), mivel annak van hosszabb távon gazdasági hozadéka.

  47. Horváth János szerint:

    Reménytelen vagy.

  48. Gyula szerint:

    Esküszöm János, erre keresek egy statisztikát, hogy ez az aktívak közül mennyi embert érintett?
    Nem csak én vagyok 50-en túli aktív és nem csak nekem van háromnál kevesebb felnőtt gyerekem. Tehát itt az “értékteremtők” nagyobb százaléka kimaradt a jóból. Ennyi.
    Az egységes közteherviselést azért vicces leírni. 😎
    Egy céggel és 10 alkalmazottal meg vagyok fejve, aki meg kisadózó, bedob egy 50-est és el van felejtve. Tisztességes verseny ez is ám.

  49. pl szerint:

    Ezzel a futóbolonddal minek vitatkoztok? Nekik áll a világ… a “munkalapú társadalom” azt jelenti, h a NER -és kizárólag a NER- élvezi munkájának gyümölcsét. A többiekre az eladósodás jobb esetben, rosszabb esetben az elszegényedés megőrülés vár, és ne nézz bennünket hülyének, mert az nem segítség, h számtalan gyereket csináltatsz, és elválaszthatatlan házasságba kényszerítesz emberek százezreit!!!
    Hányszor, de hányszor próbálták már, ebben nincs semmi új.

  50. pl szerint:

    …és igenis, ezek a KIVA félék egy f@szságok, m csak a csalást, és az időskori elszegényedés segítik elő! (nyugdíj minimalizálás).
    A NER kedvére kellett megszüntetni a ny maximalizálást? Kinek volt ez jó? Világos ugye?
    Az kinek jó, h a multik fizetnek a legkevesebbet, viszont legalább a multik alkalmazzák legkevesebb magyar beszállítót, és dolgozót, a fizetést meg a szegény réteg talicskában hordja a teljesen ellenőrizetlen, kaotikus kínai érdekeltségekhez, abban bízva, h úgy lesz több a nyugdíjuk, ha a kínai nem fizet adót, járulékot.
    Vicc ez az ország, ráadásul ilyen hülyékkel, elmebetegekkel van tele, m a kormányos…!

  51. kormánypárti szerint:

    Köszönöm a bókot, IP-cím alapján megy a feljelentés!
    Szabs. tv.:
    “180. § (1) Aki mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, szabálysértést követ el.”

  52. pl szerint:

    🙂 na végre… amúgy melyiket érezted túlzónak? 🙂

  53. Gratulálok szerint:

    Legjobb lelépni erről a weblapról, fulladjanak meg a zsírjukban! Bojkott!

  54. Gyula szerint:

    Gratulálok!
    CSATLAKOZOM! 😎👍🌈

  55. Gyula szerint:

    pl!
    Együtt megyünk? 😁😂👍🌈
    …de kérdezem, hogy milyen joggal látja az IP címet?
    Na, erről ennyit…

  56. kerdes szerint:

    “180. § (1) Aki mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, szabálysértést követ el.”

    akkor feljelented például “tothk”-t is? Úgy emlékszem volt pár hasonló hozzászólása.

  57. kormánypárti szerint:

    Csepel.info impresszum:
    “minden hozzászólónak tudnia kell, hogy felelős azért, amit leír, becsületsértő megjegyzések esetében a büntetőjogi felelőssége is fennáll.”

  58. kerdes szerint:

    vagyis pártállástól függetlenül feljelentesz mindenkit akire a paragrafus vonatkozik? Viszont ilyenkor nincs névtelen feljelentés. Vagy tévedek?
    Csak egy kérdés: az impresszum-nak nem kellene egy felelős szerkesztőt tartalmaznia?

  59. kormánypárti szerint:

    Habár a szerkesztőség törekszik a hiteles tények közlésére, nem vállal garanciát a megjelenő tartalom objektivitásáért. Erre felhívja a figyelmet az impresszum, ezért nincs szükség felelős szerkesztőre.
    “Hírblogunk mögött nem áll gazdasági társaság vagy vállalkozás, szerkesztőink, hírbeküldőink nem profi újságírók, így nem kapnak a hobbijukért fizetést. Ezért nem tudunk minden beküldött hírt sem részletesen leellenőrizni. Az ezekből eredő esetleges hibákért elnézést kérünk.”

  60. Válasz szerint:

    https://www.hostinger.hu/whois
    A keresobe a csepel.info ott lesz minden!

  61. kerdes szerint:

    🙂

  62. Nagyapó szerint:

    A Vigyori vezette Városháza ellopta/eltapsolta a Főváros pénzét, így takarékoskodni kell!!
    Jó példa erre Németország, ahol a Bild magazin cikke szerint: Zuhanyozz kevesebbet, csökkentsd az energiaköltségeket, elegendő a négy testrészt lemosni!
    „ Drágám ne húzd le, később megyek én is”😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  63. László szerint:

    Fater! A németeknek van miből takarékoskodni, de nekünk? Nálunk a németek bármiyen “nehézsége” hatványozottan fog mutatkozik. Vizsgálódjon a kormány.

  64. kormánypárti szerint:

    A Városháza ára 40 milliárd pénz (plusz 4 milliárd kenőpénz), és ~10 milliárd lenne a költözés költsége. Ez az összeg hiányzik a főváros kasszájából. Azért nem egész évre terveztek, mert akkor fény derült volna az eladási szándékra. Karácsonyiék karácsonyi jutalmakat, év végi prémiumokat is osztogattak maguknak, mivel számítottak erre a bevételi forrásra. Mivel ez füstbe ment, a költségvetésen keletkezett lukat valahogy be kell tömni.

  65. László szerint:

    Kormányos! Karácsony felett nincs senki aki ellenőrizni tudná mikor mire költenek? Mikor lopnak? Hogyne volna! Ezért hülyeség amit állít. De az is lehet hogy a kormányból is benne van valaki. Még mindig nem derült ki az eladási szándék? Vége a kampánynak már nem is fog.

  66. Nagyapó szerint:

    Az újabb 2/3-os megbízás lehetővé teszi a kormánynak a gazdaság hosszú-távú tervezését. Az eddigi előrelátást bizonyítja a gázszerződés,melynek alapján fogyasztásunk felét biztosan kapjuk kötött áron Oroszországból, 25%-át saját forrásból és a maradék piaci vásárlás. A gáz a déli vezetéken – Törökország felől érkezhet, amire az azeri vezeték is csatlakozik.
    Sokat írnak a gáz-függőségről, de melyik a rosszabb, ha Oroszországtól függünk, vagy az EU-tól? (Oroszország még nem vont meg tőlünk jogos pénzt!!)
    Jajong az ellenzék a Paks 2 költsége miatt. A beruházást a Roszatom finanszírozza, visszafizetés az üzem-behelyezés után, a nyereségből történik.
    És így tovább!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  67. Nagyapó szerint:

    László! Ne játssza a tudatlant! Vigyori felett a Közgyűlés van, nézze meg az összetételét. Ez dönt a tulajdonosi jogokról!
    A lopások a rendőrségre tartoznak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  68. László szerint:

    Paks II. hol van az már? De tudja a titkosított gáz árát! Bespejzolt már az étolajból? 🙂

Itt lehet hozzászólni !