Közpénzből kampányol Karácsony Gergely

Magyar Nemzet, Index

Telefonos kampányba kezdett a miniszterelnök-jelölt főpolgármester. Azokkal a fővárosi fejlesztésekkel fényezi magát, melyek forrását korábbi vádjai szerint a kormány elvette tőle. A közpénzből folytatott sikerpropaganda nyilvánvalóan az előválasztáshoz kötődik.

Korábban azt vallották az ellenzéki pártok, hogy közpénzből nem szabad pártpolitikai kampányt folytatni. Karácsony Gergely most a többi ellenzéki jelölt ellen veti be ezt a fegyvert. A magukat kárvallottnak érző pártok egy része a főpolgármestert bírálják, a DK pedig lejárató kampányt is indított Karácsony ellen a Facebookon. Az alábbiakban a Magyar Nemzet és az Index összefoglalója következik.

Baloldali pártok is nehezményezik, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely kampányát. A főpolgármester és miniszterelnök-jelölt a telefonos üzenetében úgy fogalmaz: „Évtizedes adósságot törlesztenek a zajló felújításokkal, ami átmeneti kellemetlenséggel jár, mégis megéri.”

A baloldali miniszterelnök-jelölt az üzenetében úgy fogalmaz: „Fejlesztjük Budapestet, évtizedes adósságot törlesztünk a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a pesti alsó rakpart felújításával.

Mindez átmeneti kellemetlenséggel jár, mégis megéri.

Tegyünk közösen azért, hogy Budapesten kevesebb dugó és tisztább levegő legyen!”

Az Atv.hu információi szerint a telefonos kampánnyal összefüggésben meglehetősen éles vita alakult ki a baloldali előválasztást koordináló Országos Előválasztási Bizottság legutóbbi ülésén. A DK, a Jobbik és a Momentum ugyanis

úgy értékelte, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát, 

ezért azt javasolták, hogy a bizottság kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai nem értettek ezzel egyet, így határozat végül nem született.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy

Karácsony Gergely a bezuhant népszerűségén próbál javítani: csak az elmúlt héten harmincmillió forintot költött a saját Facebook-oldalára, valamint óriásplakát- és telefonos kampányt is indított. 

Karácsonyt bírálta Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója is, a nagykörúti, korábban villamosbarát lámpaprogram felszámolása miatt. Vitézy szerint a villamos a legtöbb ember által használt és egyben legzöldebb közlekedési mód, ám most naponta több százezer ember szenvedi meg a rossz forgalomtechnikai döntés következményeit.

Ez minden, csak nem zöld közlekedéspolitika

– jegyezte meg. Vitézy rámutatott: az átállított lámpaprogram miatt a 4-es, 6-os villamosok a menetrendhez képest már reggel 6-tól kezdve késnek, a menetidejük átlagosan két-három perccel lett hosszabb. Ahogy pedig ezt a késést görgetik maguk előtt, a villamosok közlekedése egyre kiszámíthatatlanabb és egyenetlenebb lesz a nap folyamán.

A késéseken túl további probléma – tette hozzá Vitézy –, hogy a hatvan helyett kilencven másodperces lámpaprogramok eleve rossz hatással vannak a kétpercenként járó villamosokra, így a négyperces vagy annál ritkább követés már rendszeressé vált a Nagykörúton. Vitézy arra is emlékeztetett, hogy a Nagykörúton a legtöbb ember villamossal jár: háromszor annyian – egy átlagos munkanapon 330-350 ezer ember –, mint autóval és legalább tizenötször annyian, mint biciklivel.

A BFK vezérigazgatója felszólította Karácsonyt, hogy a lehető leghamarabb állítsa helyre a villamosbarát lámpaprogramot. 

– A Fidesz aljas hazugságokkal vádolja a városvezetést és vezeti félre az embereket – közölte szombaton a főpolgármester közösségi oldalán. Mint írta, szerinte a fennakadások valódi oka az, hogy egyre több az autó a budapesti utakon.

Forrás: Magyar Nemzet

Újabb lejárató poszttal jelentkezett a DK-t támogató Facebook-oldal

Ismét felvetődik a kérdés, hogy vajon sérülhet-e az ellenzéki etikai kódex azzal, hogy egy a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal továbbra is azon van, hogy lejárassa az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket. Ezúttal Karácsony Gergelyről posztoltak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy erősen a Demokratikus Koalíciót támogató Facebook-oldal kemény pénzeket fizet, hogy támadja az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket.

Az Europálya most újabb poszttal jelentkezett, melyben azt írják:

Ellenzékiként a félelmünk beigazolódott: Karácsony Gergely nem tudja legyőzni Orbán Viktort. Nem lehet csak Budapestről választást nyerni, ezért olyan miniszterelnök-jelölt kell, aki vidéken is népszerű!

A DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogató lap korábban olyan hirdetésekre is százezreket költött, amelyekben Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét vagy Fekete-Győr Andrást, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét kritizálták.

Mint ismert, az előválasztási ellenzéki etikai kódexben az ellenzéki pártok (Jobbik, DK, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd) elnökei megegyeztek, hogy a dokumentumban elfogadott elvek mentén kampányolhatnak, valamint vállalták azt is, hogy a jelöltek a jelölttársaikkal szemben nem folytatnak lejáratókampányt, a médiakapcsolataikat a demokratikus összefogás sikerének szolgálatába állítják, illetve azt is, hogy jelölttársaikkal szemben nem lépnek fel etikátlanul,

MERT EZZEL A FIDESZT SEGÍTENÉK.

Ugyanakkor azzal szemben, aki megsérti az etikai kódex alapelveit, a szövetséges pártok szankciót határoznak meg. Nagy kérdés, hogy a fent említett posztok sértik-e az ellenzéki etikai kódexet. Korábban kerestük a DK-t is, kérdésünkre azt közölték, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz.

Az újság ennek ellenére továbbra is olyan posztokat tesz ki, melyek Dobrev Klára előnyeit hangsúlyozzák.

Tegnap például azt írták, hogy

bár Dobrev Klára elsőként, ezen a héten kedden adta le az indulásához szükséges számú aláírást, és szerdán elsőként vált hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté, az ajánlásgyűjtés nem állt meg, sőt. Az ajánlások gyűjtését folytatja a DK az ajánlásgyűjtési időszak végéig, a maradék két napban is, mert Dobrev Klárának fontos minden találkozás és beszélgetés

– áll a posztban.

24 hozzászólás “Közpénzből kampányol Karácsony Gergely” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Ha az ellenzékiek nem szorítják rá gyurcsányit a közéletből való távozásra, nem nyerhetnek.

  2. csepeli kerdezo szerint:

    A Fidesz/Kormány miből kampányol?
    Akkor megjöttünk…

  3. Gerzson szerint:

    Pl.Garancsi kaszinóiból. Májusban 8,3 milliárdot vettek ki belőle. Most is kapott 2 online kaszinót 35évre. Miközben a 2018-ban vásárolt cégénél a Criterionnál enni nem engedik a dolgozókat.

  4. Nagyapó szerint:

    csepeli kerdezo! Nem is tudtam, hogy a “Fidesz/Kormány” is részt vesz az előválasztás nevű bábelőadásban! Esetleg újabb hazugság?
    Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. csepeli kerdezo szerint:

    öreg p.nisz!

    A TVben és interneten látható “STOP” agyfaszságuk nem kampány? Akkor mi?
    Kár, hogy van magának szavazati joga…

  6. kormánypárti szerint:

    Bár 2010-ben lezártuk a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakot, 12 év elteltével Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány-show szereplői mögé bújva újra hatalmat akar. Nem szabad engedni, hogy visszatérjen a múlt, és azok ragadják magukhoz a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot.

    Ezért

    ha nem akarja, hogy újra hazudjanak „reggel, éjjel meg este”,
    ha nem akarja, hogy újra szemeket lövessenek ki,
    ha nem akarja, hogy újra fizetőssé tegyék az egészségügyet,
    ha nem akarja, hogy újra elvegyék a 13. havi nyugdíjat vagy a családtámogatást,
    ha nem akarja, hogy újra emeljék az adóját és a rezsijét,
    ha nem akarja, hogy a baloldali politikusok újra nokiás dobozokban hordják szét az ország pénzét,
    ha nem akarja, hogy migránsokat telepítsenek az országunkba,
    akkor írja alá a petíciót!

  7. PáLoS TReND szerint:

    Kiábrándítok minden elfogultat és ellenzékit.
    Magyarországon nincs és nem is volt soha egyetlen egy olyan párt sem, amelyik ne a magyar adófizetők pénzéből kampányolt volna!!!
    Ez a rémkínos és kíméletlen igazság.

  8. Nagyapó szerint:

    PáLoS TReND! A pártokra nézve igaza van, de Vigyori nem pártpénzből, hanem a Főváros pénzéből kampányol, akárcsak Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyéből.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. PáLoS TReND szerint:

    Az is az adófizetőké Nagyapó!
    Nincs olyan számítás, hogy ne ez jöjjön ki!!!…- bárhogyan is igyekeznek átcímkézni…- ezek a megátalkodott politikusbűnözők!!!
    …- mert, hogy mind 1 alomból való és, hogy kéz a kézben járnak évtizedek óta, arról legjobban az vall, hogy nem merik nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat!!!

  10. Gyula szerint:

    Nem, mert az öreg partizán is köztük lehet! 😁😜🤣😎👏👍

  11. Utazó szerint:

    Hát igen. Ez a kormánypárti aggodalom. Hogy netán a magukat nagyuraknak képzelőknek “nehogymán” fizetniük kelljen valamiért is. A nagyurak, nyaloncaik és kádereik között haveri alapon mennek a dolgok, miközben az átlagembereken élősködnek. Ha körbenéznének az országban, akkor láthatnák, hogy a társadalombiztosítási járulékon kívül a magánegészségügy költségeit is fizetheti egy átlagpolgár, aki nem akar heteket, hónapokat, éveket várni egy vizsgálatra, ellátásra. Tehát, az átlagember legalább háromszor fizet, kétszer a sajátját, egyszer az övékét. De az ellenzék akarja fizetőssé tenni az egészségügyet. Na persze.
    A másik, hogyan tudná a jelenlegi ellenzék megszüntetni a 2022-es választás után – ha megnyerik a választást – azt, ami nincs is. Mert jelenleg nincs 13. havi nyugdíj. Ez tény. Meg lehet nézni az erre vonatkozó kormányrendeletet. 53. heti nyugdíjnak lehet nevezni, 13. havi nyugdíjnak semmiképp. Ez csak a szokásos kormányzati beetetés, politikai lózung.
    Nagyapó! Miért nem a bálványával kezdi? A miniszterelnök és családja miért az adófizetők pénzén repked nyaralgatni? Tudjuk, hogy “szegény”. De ennyire? Inkább pofátlan. Elég gyatrára sikerült az erre vonatkozó magyarázó mese. Az improvizálás közel sem megy annyira jól, mint az előregyártott kampányfilmek leforgatása.
    Kezdhetik gyakorolni az igazmondást. Pár nap múlva itt a Szentatya. Neki csak nem hazudnának. Ja, de.

  12. Gyula szerint:

    Fater!
    A fészbúkot és a Jútyubot mi a tökömből fizettétek?
    Te tényleg Fidióta vagy. Az nem kampány, te demens? 😁👏👍

  13. kormánypárti szerint:

    A párttagok befizetéseiből. A Fidesz ugyanis egy valóban létező párt, valós tagokkal.

  14. Gyula szerint:

    Te ugye tényleg nem vagy ennyire hülye? Ha mégis, attól még más nem biztos, hogy az. 😁

  15. kismiska szerint:

    3hónap alatt 130millát költöttek Karácsony elleni kampányokra csak a Fb-Yt.-on,hány fidesz párttag van és mennyi idő alatt jön össze párttagsági befizetésekből ez az összeg?Mennyi a havidíj /fő?

  16. kormánypárti szerint:

    A tagdíj megfizetése csak a minimum elvárás, ha úgy tetszik a nulladik szint, a beugró. A tagoknak érdekükben áll támogatni a pártjukat. Általában nem jótékonyságból lesz valaki bármelyik pártnak a tagja, nem azért, mert másoknak akar jót. Ahogy az egyes választók sem mások érdekeit nézik amikor szavaznak.

  17. Gerzson szerint:

    Nagy kampány lesz ez kormányos: soros-gyurcsány-soros-gyurcsány-soros-gyurcsány-soros-gyurcsány….

  18. kerdes szerint:

    “Ahogy az egyes választók sem mások érdekeit nézik amikor szavaznak.”

    Fura gondolat. Én azt próbálom nézni, hogy az országnak és később a gyermekeim nemzedékének melyik a jobb. (Melyik * kevesebbet.)

  19. kormánypárti szerint:

    Abban majd mindenki egyetért, hogy a társadalom segítse a fedél nélkülieket, ugyanakkor a többség nem ad pénzt a piros lámpánál FN újságot árusítónak (hanem inkább elfordítja a tekintetét) valamint hajléktalanokat sem szeretne a lakókörnyezetébe (pl. hajléktalanszállót az otthona közelébe). Ez a különbség az elvi politizálás és a reálpolitika között.

  20. kerdes szerint:

    kormánypárti: Te nem vagy jó ember. Menj el és beszélgess el egy pappal.

  21. kormánypárti szerint:

    Rendben van, így teszek. Melyik atyát ajánlod?
    Tudod nézem az előválasztási vitákat. Hát, nem a bőség zavara miatt lenne nehéz választanom…

  22. Gyula szerint:

    Iványi Gábor? 😜👍

Itt lehet hozzászólni !