Megtisztítja a Városgazda a Daru-domb északi részét

Csepel.hu

A csepeli Daru-domb és a Kis-Duna-part nagy részén jelentős fejlesztések történtek az elmúlt években, így a már felújított területek, parkok kiválóan alkalmasak szabadidős tevékenységek megrendezésére, családi programokra, sétálásra és sportolásra.

A Daru-domb északi „csücske” azonban még rendezetlen, ezért is döntött a Városgazda a rendbetétele mellett – tájékoztatta portálunkat a kerület önkormányzati tulajdonú cége. Megtudtuk, a „csücsök” a skate pályától északra eső területet jelenti.

Mint írják, a Csepeli Városgazda ezt az elhanyagolt, gazos, néhány hektáros területet rendbe teszi, megtisztítja és hasonlóan a már kiépített részekhez sportolásra, szabadidős tevékenységek végzésére alakítja a megfelelő hatósági engedélyek birtokában, a természetvédelmi terület értékeinek megőrzésével.

A munkálatok folyamán a Városgazda a durván besarjadzott és gazosodott területeket megtisztítja, a kiszáradt, beteg és invazív fajokat eltávolítja, amennyiben azok nem jelentenek élőhelyet a madaraknak, kisebb állatoknak, rovaroknak. A program megvalósulásával, egy újabb közjóléti funkciót betöltő zöldterülettel gazdagodik a Csepeli Kis-Duna part és ez által a csepeli lakosság és az ide látogató vendégek – zárul a közlemény.

A munka várható kezdete: 2022.02.01.

Várható befejezés: 2022.02.28.

 

Csepel.hu

2 hozzászólás “Megtisztítja a Városgazda a Daru-domb északi részét” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    12 év után megcsinálja, nem másért, a választások miatt, mert egyébként leszarná. 😛

  2. László szerint:

    A jelentős fejlesztések elvégzését a mellékelt kép is bizonyítja.

Itt lehet hozzászólni !