Korcsolyaoktatás testnevelés órán

Csepel.hu

A Csepeli Jégpark idén is bekerült Budapest legjobb jégpályái közé. A páratlan látványvilágú, egyedi jégfolyosóval kialakított pálya rendkívül népszerű a téli sportkedvelők körében. A 950 négyzetméteres összterületen február végéig várják a látogatókat. A tanulópályán hétköznapokon 8 és 14 óra között csoportos oktatás zajlik.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében a csepeli általános és középiskolás diákok a testnevelés órák alatt ingyen korcsolyázhatnak. Számukra a korcsolyakölcsönzést is ingyenesen biztosítják a helyszínen. A Lajtha László Általános Iskola tanulói január 17-én és 18-án csatlakoztak az oktatáshoz. „A legkisebbeket nem viszik tanáraink, harmadiktól felfelé mennek a gyerekek a pályára. Egy osztályfőnök, egy stabilan korcsolyázó tanár és egy pedagógiai asszisztens kíséri őket” – tájékoztatta lapunkat Kálvin Erzsébet intézményvezető.

A tanórákra a gyerekek tíz százaléka hoz korcsolyát magával. Másfél órát töltenek a pályán – mondta el Nagy Kinga oktató. „Előtte mindenkinek fél óra oktatást tartunk, mindig úgy megyünk fel a jégre, hogy előzetesen mindenki elsajátítja az önálló lépegetést. Az órák végén mindig van játék és szabad korcsolyázási lehetőség. Sok diákunk délután is visszajár magánórákra, mert annyira megtetszik nekik a sport. Elkerített oktatópályán tanulnak. Úgy gondolom, hogy egy tízalkalmas csoportos oktatás után bárki stabilan meg tud állni a jégen” – tette hozzá Nagy Kinga.

A Herman Ottó Általános Iskola tanulói – negyediktől nyolcadik évfolyamosokig – korcsolyázhatnak a testnevelés órák keretében. „Előfordul, hogy kapunk pótnapot is, amelyet örömmel veszünk igénybe, hiszen nagyon közkedvelt a gyerekek körében a korcsolyázás. Jó dolognak tartom, hogy a tanuláshoz kapunk korcsolyákat, mert kevés gyermeknek van otthon. Sokaknak nagy élményt jelent ez a sportolási, mozgási lehetőség” – mondta Bezzeg Judit intézményvezető.

A felnőttek is kérhetnek oktatást előzetes bejelentkezéssel: 06-70/426- 0769.

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !