Helyére került az új csepeli híd pilonja

Csepel.hu

A Hídépítő Zrt. munkatársai a Clark Ádám úszódaru segítségével állították fel a Csepel és Dél-Pest közötti új gyalogos és kerékpáros híd pilonját. A mintegy 6 órás, nem mindennapi eseményre több száz szakember volt kíváncsi. Volt mit nézni, hiszen az úszódaru – a dunai áradás ellenére – milliméteres pontossággal mozgatta a hatalmas, 65 méteres acélszerkezetet – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

A világviszonylatban is ritka, úgynevezett hibrid szerkezetű híd 7 méter széles és 168 méter hosszú útpályáját 53 olyan acélkábel fogja tartani, melyek a most beállított, egyetlen(!), szándékoltan ferde pilonhoz fognak kapcsolódni. Ez utóbbi karcsúsága miatt a hídszerkezet dinamikája érzékeny, ezért a speciális rezgéscsillapítók hangolását a Budapesti Műszaki Egyetem szakemberei fogják elvégezni.

A leendő új csepeli hidat bemutató videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=06-jtc_KzbI&t=56s

 

Csepel.hu

16 hozzászólás “Helyére került az új csepeli híd pilonja” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Nagyban “megkönnyíti” Csepel infrastruktúráját!

  2. László szerint:

    Ha gyalog vagy biciklivel közlekedel. Világviszonylatban is ritkán, de vajon mennyibe fáj ez nekünk?

  3. Nagyapó szerint:

    Érdekes és szép műszaki megoldás a gyalogos híd!
    Vigyoriék – más fontos elfoglaltságuk miatt – elfelejtették megvétózni, vagy népszavazást indítani ellene!😛😛
    A csepeliek meg nem nézték a terveket, csak írogattak!😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. robi szerint:

    Erre van szüksége leginkább a csepeli proliknak: leginkább Nagyapó szerint.

  5. László szerint:

    Én el tudom képzelni sokan toporogtak ott a parton, terveket nézegetve hogy miért nincs itt egy híd? Csepeliek már nagyon szeretnének atletizálva füvet rágni a szép új stadionban mivel más problémájuk nincsen Tündérországban.

  6. Gyula szerint:

    Az öreg genya mindig örül a saját hülyeségüknek, ezért fizetik,

  7. Gratulálok szerint:

    Felesleges pénzkidobás! A Kvassay-híd lényegében három egymás mellé épített hídból áll! Közúti, kerékpáros, gyalog- és vasúti híd. A Kvassay-zsilipen is lehetséges az átjárás, igaz csak szolgálati célból.

    Mi a fenének kellett a csepeli részre tervezni az atlétikai létesítmények egy részét? Azért hogy még egy gyalogoshídra is költhessék a pénzt? Az edzőcsarnok elfért volna az északi részen is!

    Gyalogoshíd híján remekül lehetett volna triatlonozni! Tetszenek ismerni a viccet? Reggel felkel, lefut a tóra, úszik egyet, s hazamegy biciklivel! 😉

  8. Hozzászóló szerint:

    Öröm látni, hogy épül-szépül az eleddig elhanyagolt északi rész. A kerékpáros és gyalogos híd nagy kihasználtságnak fog örvendeni, természetesen elsősorban a tavaszi-őszi intervallumban, ahogyan a körúti kerékpársávok is. 🙂 A gyorsforgalmi út mellett napközben igen sokan tekernek.
    A belváros szíve délebbre költözik, ennek pedig a mindig és mindenen picsogó prolik (összefogásos szavazóbázis) is fennen fognak örülni. Örökös nyivákolásban -hacsak nem vagyunk egy gonosz buzeráns macskája- nem lehet élni.

  9. Gyula szerint:

    Az északi rész ettől a hídtól tényleg szebb lesz.

  10. Betke szerint:

    Hozzászóló, ha hévvel utazik, a Szabadkikötő megálló után déli irányba Csepel szíve felé, nézzen jobbra és balra, hányinger! Nyugodjunk meg, ha megépül az új híd, onnantól el lesz felejtve Csepel fejlesztése. Vagy egy tollvonás és megváltoznak a kerületi határok.

  11. Gratulálok szerint:

    Hozzászóló, a kerékpáros-gyalogos híd a Kvassay-zsilip mögött épül a Nagyduna felé eső részen! Azt a gyorsforgalmi út mellett kerékpározók nem fogják tudni használni! Ők továbbra is a Kvassay-híd kerékpáros sávján tudnak átkelni a Kisdunán!

  12. apostolos szerint:

    Jó lenne már valamit olvasni arról is, hogy a milyen tervek vannak például a Gubacsi-híddal és kapcsolódó úthálózatával kapcsolatban. Tudniillik örülünk minden fejlesztésnek, de jó lenne valami kézzelfogható és ténylegesen hasznos dolgot is látni már.
    Sokszor szoktam példaként hozni, hogy vannak helyek, ahol a szigeten lakás a legpengébb dolog. Itt, ha egy idegen betéved (és most ne is beszéljünk budapesti lakosról, akinek már eleve előítélete van Csepellel kapcsolatban-proli, melóskerület-, ami mellesleg már nem igaz), azt hiszi, hogy valami nyomornegyedbe érkezik. Betke is írja, hogy a HÉV-ről lenézve katasztrófa, de ugyanez a Szabadkikötő, a Gubacsi felől is.
    A Csepeli (bódék és szemétkupacok, sár és turkáló disznók) és Rákóczi útról (befelé jobb oldal-BUCEM magasságában nem is beszélve).

  13. Tóth kati szerint:

    Úgy látom az elvtársi szyvazóknsk elég,ha sárga festékkel felfestegetik a bicikli sávokat ide-oda.Hogy mások,építenekmis az nem tetszik,építeni a komcsik nem szeretnek.Az munkával jár.Kamugeri is csak pingáltatni szeret.

  14. Tóth kati szerint:

    Nem értem,az a terület egy lepukkant szemét telep volt.Miért baj,hogy oda épül egy gyönyörű épìtmény?Tudom a lumpenproli még azt se szereti,ha más dolgozik.

  15. László szerint:

    60 milliós uniós támogatású bicikliút: hétvégén felavatták, csak az a baj, hogy el sem készült.
    Bicikliút építése helyett biciklizhetővé nyilvánították a főutat Herend és Szentgál között, valamint építettek három pihenőt. Mindezt 60 millió forint uniós támogatásból valósították meg, amit a közlekedésbiztonság fejlesztésére kaptak – erről számolt be a RTL Klub Híradója. A helyi fideszes képviselő, Ovádi Péter közösségi oldalán még fotók is megjelentek, amin az átadó után ünnepélyesen végigbicikliztek a nem létező bicikliúton.

    Ha “pingálgat” is Kamugeri kisebb kárt okoz mint a fidesz…

  16. Betke szerint:

    Tóth Kati, a Kossuth L. úton mikor és kinek volt az ötlete a sárga csik felpingálása? Szerintem nem több 12 évnél!

Itt lehet hozzászólni !