Új le- és felhajtó ágakat terveznek az M0 csomópontjánál Szigetszentmiklós térségében

Magyar Építők

Illusztrációs fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A NIF már keresi a csomópont le- és felhajtó ágainak tervezőjét és kivitelezőjét.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben megjelentette az M0 autóút és az 5103 jelű összekötő út csomópont fejlesztésének befejezéséről szóló ajánlati felhívást – írja a Magyar Építők.

A nyertes ajánlattevő feladata az M0 autóút 5103. jelű út különszintű csomópontjának déli oldalán az autópálya jobb pályájának a különszintű csomópont lehajtó és felhajtó ágának megvalósítása, és kapcsolatának kialakítása az 5103. jelű úttal.

A lehajtó ág 223 méter, a felhajtó ág 257 méter hosszan biztosítja majd az M0 és az 5103. jelű út közötti kapcsolatot.

Az M0 autóúton a halásztelki és szigetszentmiklósi csomópont között megközelítőleg 2,5 kilométer hosszon az útpályán a három forgalmi sáv és üzemi sáv helyett, három forgalmi sáv és gyűjtő-elosztó sávot alakítanak ki a meglévő burkolatszélességen.

Egy turbó körforgalmat is kialakítanak

A Leshegy utcától déli irányban egy visszafordulást is biztosító kétsávos turbó körforgalmat alakítanak ki. Az 5103. jelű úton a beavatkozás hossza megközelítőleg 959 méter.

A tervek szerint az 5103. jelű út Leshegy utcai csatlakozásának, és a kialakítandó turbó körforgalom közötti szakaszának, valamint a körforgalom déli, illetve nyugati ágainak burkolatrekonstrukciója és pálya korrekciója is megvalósul.

A projektben elvégzik a szükséges közműkiváltásokat, továbbá változtatható jelzésképű táblákat helyeznek el az M0 autóút szelvényeiben lévő portálszerkezeteken. A fentieken túl forgalomszámláló hurkot is telepítenek a csomópont északi és déli le- és felhajtó ágaiban.

 

Magyar Építők

 

6 hozzászólás “Új le- és felhajtó ágakat terveznek az M0 csomópontjánál Szigetszentmiklós térségében” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    És mifaszt old meg a csepeli kamiondugóból, amit a Fidesznek köszönhetünk?

  2. László szerint:

    Épül-szépül a hazánk, tele vannak a plázák, az utak autókkal. Ezt mind a Fidesznek köszönhetjük – szokta mondogatni egy kollégám, miközben napi szinten tettleg bántalmazom azt szép és okos fejét 😛

    Vannak cikkek:
    “Annyian költöztek a Budapest környéki településekre, hogy élhetetlenek lettek”
    “A főváros környéke lassan nem bír el több embert, az infrastruktúra ugyanis képtelen volt lépést tartani a lélekszám-emelkedéssel. Nincs elég iskola, óvoda, de sem a közúthálózat, sem a közösségi közlekedés, ahogyan a vízközmű rendszerek, a csatornahálózat sem ekkora népességre lett tervezve.”

    Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára nemrégiben úgy fogalmazott:

    “A főváros környéke „közlekedési csapdahelyzetben van”.

  3. Gyula szerint:

    Én csak nevetek ezeken a kocsiban senyvedő neoprolikon. Mikor kiköltözött a poros prérire, akkor nem gondolkodott? Néhol még járda sincs. Szép. 😁👏👍

  4. apostolos szerint:

    Abszolút egyetértek Gyulával. Ezt a helyzetet én már felvázoltam a 90-es évek elején, na nem azért mert olyan okos vagyok, hanem ez a nyugati jelenség előre látható volt. Olcsó telkek, pénz nincs, de mind kertes házban akar lakni. Ez szépen felgyorsult, és ma már a Buksi kutya is autóval jár a műkörmöshöz, ezért aki mondjuk valóban dolgozni menne, az sz@pik.

    Apropó! Csepeli potentátok, akik olvassák ezt az oldalt!
    Az egy (azaz 1) darab kertes házhoz szabott telkekre épített x lakásos társasházakra vonatkozóan mikor akarnak már végre Stop-ot mondani? (kerületi Építési Szabályzat pl.)
    Tudniillik az egy négyzetméterre eső autók száma kezd elviselhetetlen lenni.
    Választ persze nem várok, mert csak a poltikai mocskolódás megy, érdemi dolgokról itt (és sehol) nem lehet beszélni.

  5. Tóth kati szerint:

    Gyula,ha jól emlékszem az a kretén Karácsonynak köszönhető,hogy kétszer is elb…ták a Gerincút pályázatot az EU felé.Így maradnak Csepelen a dugók,kamionok.Köszönd meg annak a semmirekellő Kamugerinek,kb 50 tanácsadójának,hogy egy pályázatot nem tudnak értelmesen megírni.Persze lehet direkt cseszték el.

  6. László szerint:

    Attól nem lesz kevesebb autó hogy gerincút épül te agyoniskolázott…

Itt lehet hozzászólni !