Coubertin-nap Csepelen

Csepel.hu

A nemzetközi Coubertin-nap alkalmából a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület egész napos családi programot szervezett a Csepeli Strandfürdő területén.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság először 2018-ban hirdette meg a nemzetközi Coubertin Napot, így a szervezők idén már a második Coubertin Napi rendezvényt tarthatták Csepelen, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület bázisán. Báró Coubertin a modern olimpiai eszmeiség és az öttusa sportág megalkotója, így a rendezvény tisztelgés az ő emléke előtt, és egyben kiváló lehetőség az öttusa népszerűsítésére.

A második csepeli Coubertin-napon az U-9-es korosztálytól kezdve az U-15-ös korcsoportig négy egyesület versenyzői álltak rajthoz. A programban szárazföldi és vízi versenyszámok egyaránt szerepeltek: négytusa verseny (vívás, úszás, laser run), akadályúszás. Az U-14-es korosztályban a négytusa versenyeket már az új szabályok szerint bonyolították le, ahogy azt a következő, a párizsi olimpián is teszik majd, így a lézerlövészetes futást már nem négy alkalommal 800 méteren, hanem ötször 600 méteren kellett teljesíteni.
A rendezvényen nemcsak egyesületi sportolók, hanem családtagok is összemérhették sportbéli jártasságukat. Ilyen volt a kartonhajó-regatta, ahol a családok egy kartonpapírból épített hajón versenyeztek egymással a strand úszómedencéjében. A családtagokkal együtt összesen közel ötszázan neveztek be a különféle versenyszámokra.
Az új rendszerű, négytusa versenyszámot a fiúknál Tory András (Balu SE), a lányoknál Kiss Dorka (Csepeli Öttusa és VSE) nyerte. A díjakat Hanzély Ákos, a Csepeli Öttusa és VSE back-office vezetője, Pataki Zoltán, a klub elnöke és Belák János, a csepeli öttusa szakosztály vezetőedzője adta át. A szervezők a versennyel szeretnének hagyományt teremteni és azt minden évben megrendezni.

 

Csepel.hu

8 hozzászólás “Coubertin-nap Csepelen” bejegyzésre

  1. 1Csepeli szerint:

    Ez most megtörtént, vagy meg fog történni?
    Mert én semmi dátumot nem találtam a cikkben, hülye vagyok, hogy nem láttam, vagy… ?

  2. Attila szerint:

    “szervezett” – “álltak” – “összemérhették” – “kellett” – múltidő, elvileg megtörtént esemény.

  3. 1Csepeli szerint:

    Attila: Tisztában vagyok a múltidó igékkel. De mikor? Tavaly? 2019-ben? 2020-ban? vagy 2021-ben?

  4. Attila szerint:

    Szerintem 2021.Szeptember 12-én volt.

  5. Gyula szerint:

    Volt, de mit vársz egy mongolFidiótától? 😎😁😜👏👍

  6. Gyula szerint:

    Jut eszembe ez a “lézerlövészet”.
    Amatőr lövész vagyok, nemrég kipróbáltam ezt az újítást. Ezzel szerintem mindenki tud pontosan “lőni”. Aki ezzel nyer, azért a kezébe adnék egy 9mm-es Glock-ot. 😁

  7. Attila szerint:

    Ha a melletted lévő is lézerrel lő, azonosak a feltételek. Forgótárassal lőttem magnum lőszerrel, meló közben az volt nálam, leginkább az ülés alatt a súlya miatt mert húzta az oldalam. Azzal nem nagyon volt céllövészet csak tartsd irányba. Ütött rendesen.

  8. Gyula szerint:

    Az a másik, a 357. 🤣👏👍 Leánykának eltörné a csuklóját? El… 😜

Itt lehet hozzászólni !