Nyárzáró program a Napközis Táborban

Csepel.hu

Indul a suli, indul a buli címmel nyárbúcsúztató családi napot tartottak szeptember 5-én a Csepeli Napközis Táborban. A felújított létesítményt július elején vehették birtokba a gyerekek.

A nyárzáró esemény változatos színpadi programokkal, izgalmas játékokkal várta a családokat.

A rendezvény egyik legnépszerűbb helyszíne a felfújható exatlon pálya volt, ahol egész nap nagy volt a nyüzsgés, csakúgy, mint a hatalmas mászófalnál. A gyerekek körében nagyon kedvelt volt a népi játszótér és az állatbemutató is, de sokan bolyongtak a mesés környezetvédelmi útvesztőben is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Nonprofit Zrt.) sátránál az érdeklődők többek között megismerkedhettek a szelektív és kommunális hulladékgyűjtéssel. A felnőtteknek és gyerekeknek szóló sokszínű kiadványokon keresztül, pedig a komposztálással és a hulladékudvarokkal is. A játékos feladatok legfőbb célja a szemléletformálás –mondták el az FKF Zrt. munkatársai, Botika-Kovács Andrea, Dobák Judit és Simon Dóra, akik a rendezvény egész ideje alatt várták a látogatókat.

Budapesten jelenleg két Szemléletformáló és Újrahasználati Központ működik, a XV., illetve a XVIII. kerületben, melyek komplex feladatokat látnak el – hangsúlyozták. A hétköznapokban a feleslegessé váló használati tárgyak gyakran a szemétbe kerülnek, anélkül, hogy gyakorlati hasznukat újragondolnák, illetve újrahasznosítanák azokat. Ugyanakkor szót ejtettek a hulladékudvarokról is, ahol a háztartásban keletkező veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint a csomagolási hulladékok átvételét végzik. Jelenleg 17 ilyen udvar üzemel Budapesten, az egyik Csepelen.

Láthatatlan kiállítás, színpadi programok

A szabadtéri programok mellett a pavilon épületekben zajló X-boksz bajnokság, az autós szimulátorjáték is sokak érdeklődését felkeltette. A 3D puzzle kiállításon híres épületek, például a firenzei dóm, a sydney-i operaház mellett állat, autó és hajómakettek is megtekinthetőek voltak.

A Láthatatlan kiállítás is rendkívül népszerű volt, bárki kipróbálhatta, hogyan tud tájékozódni fehér bottal egy labirintusban, ugyanakkor a Braille-írással, Braille-ábécével is megismerkedhettek a látogatók. A játékok közben ugyanakkor sok érdekességet tudhattak meg a látássérültek életéről. Már a program elején sokan csatlakoztak Tarnay Zsuzsa poundfit edzéséhez, de a bohóc és bűvészbemutatóra is sokan voltak kíváncsiak. Délután a Remekeb Kutyaiskola tartott engedelmességi bemutatót, majd a Csepel Hangja előadásában musical válogatást hallgathatott meg a közönség. Az egész napos programot Janicsák Veca elektroakusztik koncertje zárta.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

Itt lehet hozzászólni !