Új parkolóhelyeket adtak át a Belvárosban

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester és Czibulyáné Szonday Szilvia, a körzet fideszes önkormányzati képviselője új parkolóhelyeket adott át a Kiss János altábornagy utcában.

A november 26-án átadott mintegy negyven parkolóhely része annak a beruházásnak, amelynek során rendezetté válik az Eszterháza környékének parkolása és a gyalogos közlekedés is biztonságosabb lesz.

A polgármester kezdeményezésére a Csepeli Városgazda Zrt. az év végéig 1510 négyzetméteren közel 100 parkolóhelyet alakít ki, amellyel a korábbi murvás, kitaposott zöldfelületen történő kaotikus parkolás immár kulturált, rendezett körülmények között valósulhat meg. A fejlesztéshez kapcsolódóan a Kiss János altábornagy utca és a játszótér közötti területen mintegy 110 négyzetméteren kiépítik a hiányzó járdát is.
Borbély Lénárd kérdésünkre elmondta, a környéken évek óta megoldatlan probléma a parkolás. – A körzet képviselőjével és a társasházakkal egyeztetve sikerült olyan megoldást találni, amellyel rendeződnek a parkolási gondok és a környék is élhetőbbé válik – fogalmazott a polgármester. Czibulyáné Szonday Szilvia megköszönte a lakók türelmét és együttműködését, mert így a beruházás a tervek szerint, csúszás nélkül készülhet el.
Az autósok a Kiss János altábornagy utcában közel 40, merőlegesen kialakított parkolóhelyet vehetnek a ma nappal birtokukba, november 30-ára pedig elkészül az Eszterháza előtti terület két nagy tömbparkolója is, így hétfőn már közel 90 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

Csepel.hu

3 hozzászólás “Új parkolóhelyeket adtak át a Belvárosban” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    A csepeli Belvárosról van szó?

  2. lutria szerint:

    Azért adódik a kérdés hogy a parkolók melletti 40+ éves szervizutat miért nem tették rendbe(legalább a kopóréteget),kátyús,össze-vissza van foltozgatva mint egy patchwork takaró,arról nem is beszélve hogy teherautók és munkagépek alatt több helyen is megsüllyedt az útfelület.Mennyivel dobta volna meg a költségeket pár száz m2 aszfaltozás a következő 40 évre?

  3. Hozzászóló szerint:

    Szép lett, kulturált lett. A többség tudja, néhányan csak próbálják használni, remekül látszik ez a parkolási képességekből.

Itt lehet hozzászólni !