Videóval: börtönt kapott a csepeli buszon verekedő

Ügyészség

A sértett szóvá tette nekik, hogy mielőtt a buszra felszállnak előbb a babakocsis és karon ülő gyermeket tartó kismamát kellene leengedniük, emiatt életveszélyesen bántalmazták; csütörtökön egyiküket 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 

A vádirat szerint egy 51 éves férfi és 23 éves társa 2018. május 7-én, kora este, szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as buszjáraton.

A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik mindketten emiatt alpári stílusú szitkozódásban részesültek.

Amikor a busz elindult a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák. Az idősebb férfi tovább a későbbi sértetthez lépett és annak arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt. Ekkor a sértett felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt, többször a fején ököllel megütötték, aki ráesett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebb terheltre is.

Amikor a sértett már menekülni próbált az idősebb vádlott felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte, aki ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten elesett, miközben további bántalmazás azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották.

Végül a sértett visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a vádlottaknak kinyitotta az első ajtót, akik leszálltak és menekülve távoztak. A bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – az idősebbel mint többszörös visszaesővel – szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, ezért őt a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi letartóztatását a bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másik vádlott vonatkozásában az eljárás tárgyalással folytatódik.

A cselekményről készült – korhatáros – felvétel itt tekinthető meg.

Forrás: Ügyészség

7 hozzászólás “Videóval: börtönt kapott a csepeli buszon verekedő” bejegyzésre

  1. Előd Erika szerint:

    Ilyen súlyos esetekben, és amikor 5 vagy több év büntetést ítélnek meg, miért kell két évnél is többet várni??

  2. Hozzászóló szerint:

    Na.
    Csak tud valamit ez a jogásztársadalom, ha akar.

  3. Marika szerint:

    Szerintem fel kellett volna akasztani az ilyet és nem a börtönben pátyolgatni, az olcsóbb!

  4. kormánypárti szerint:

    Ilyen mértékű agresszivitás esetén csak a legsúlyosabb büntetést szabad kiszabni! Ugyanakkor még az sem elfogadható, mert ezekből az elkövetőkből soha nem fog normális ember válni, aki keményen dolgozik és adót fizet. Régen azért adtak ennyi évet, ha valaki nem volt hajlandó eleget tenni a sorkötelezettségének a Magyar Néphadseregben. Az erőszakos bűncselekményeket elkövető fogvatartottakat kötelezni kellene a munkára! Például rengeteg szemétkupac, illegális hulladéklerakat van szerte az országban, amelyeknek a felszámolásához ideális munkaerő lennének.

  5. Lennox szerint:

    Na ezt a két “nagyembert” kőfejtő munkára fognám, ott lehetne kamatoztatni ezt a kitűnő kondíciót.

  6. PáLoS TReND szerint:

    Felettébb meglepő és áldozatbarát ítélet született az utóbbi évtizedek felháborító bűnözőpárti bírói “jogszolgáltatásait” látva!
    Remélem, hogy következetes lesz ezentúl az igazságszolgáltatás és a született bűnözőket nem, hogy nem hagyják futni és/vagy lébolni hagyni!…- hanem kőkeményen elrettentik a börtönévek alatt a további agresszív és direkt élet ellen irányuló vérengzésektől!!!

  7. […] aztán összeverték. A férfi társát már korábban elítélték – 5 év letöltendő szabadságvesztést kapott -, mert ő mindent beismert, a most elítélt férfi viszont így rosszabbul […]

Itt lehet hozzászólni !