Átadták az év KRESZ-parkja díjakat

Csepel.hu

Második helyezést ért el a csepeli Bringaváros “Az év KRESZ-parkja 2020” pályázaton. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából megrendezett konferencián és díjátadón Morovik Attila alpolgármester képviselte kerületünket.

„Közlekedési kultúránk értékei” címmel idén tavasszal indított pályázatot a Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, a Közlekedéstudományi Intézet, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, és a Közlekedéstudományi Egyesület. A projekt alapvető célja, a gyermekek biztonságtudatos közlekedésre nevelése, a KRESZ-parkok tevékenységének népszerűsítése, a parkokat működtető óvodák, iskolák, települési önkormányzatok, alapítványok, egyesületek tevékenységének elismerése volt.

Emellett fontos cél volt az intézmények egymásra találása, eszmecseréje, közös elképzelések kialakítása, a jó gyakorlatok bemutatása is. A pályázatot elsősorban azok számára írták ki, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak a közlekedési kultúra jobbá tételéhez. Olyan szabadtéri, bemutató és gyakorló létesítményt üzemeltetnek, ahol az érdeklődők közlekedéssel kapcsolatos tudása elmélyíthető.

A Bringavárost a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. nevezte be a pályázatra, idén áprilisban. Bár a Közlekedési Kultúra Napját május 11-én ünnepeljük a járványhelyzet miatt a hivatalos díjátadó ünnepségre csak most, szeptember 10-én kerülhetett sor az Új Városháza dísztermében.

A főszervezők döntése alapján a csepeli KRESZ-park második helyezést ért el a versenyben. A díjjal járó oklevelet Morovik Attila alpolgármester vehette át. Lapunknak elmondta: „A csepeli KRESZ-park felújítása 2018. januárjában kezdődött. A munkálatok önerőből, közel 36 millió forintból valósultak meg, a Városgazda és az önkormányzat kivitelezésében zajlottak. Ez teljes rekonstrukciót jelentett, hisz a korábbi rossz állapotú park minden szempontból korszerűsítésre szorult. Bringavárost 2018. szeptemberében adtuk át, ekkor került sor az önkormányzat közlekedésbiztonsági programjának bemutatójára is.”

Ahogy Morovik Attila fogalmazott: a különleges KRESZ park rendkívül kedvelt a környező iskolák, óvodák körében, de a park népszerűségét mutatja az is, hogy hétvégenként olyan sokan látogatják, hogy az ott élők újabb parkolók kialakítását kérték az önkormányzattól. „Ebben természetesen partnerei vagyunk az ott lakóknak” – hangsúlyozta. Egyúttal az elismerés kapcsán kiemelte, a díjnak eszmei értéke van. Hozzájárulhat a park további népszerűségéhez, hisz a pályán életszerű körülmények között, biztonságban gyakorolhatják a gyerekek a kerékpározás szabályait.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !