Nézze meg: így bontják és darálják az egykori Görgey iskolát

Csepel.info

A polgármester személyesen ellenőrizte a bontást annak megkezdésekor (galéria itt)

Már javában folyik az egykori Görgey iskola bontása a sétányoknál. Jó hír, hogy az anyagminták alapján – a félelmekkel ellentétben – nem találtak benne azbesztet. Napokon belül megérkezik az a darálógép is, amely helyben aprítja apróra az elemeket: a törmelék így sokkal könnyebben szállítható, és sokkal kevesebb fuvar is kell hozzá. Figyelem, képek, videók következnek!

Információink szerint a darálógépet az egykori tornateremben tervezik felállítani. Ehhez az egyik falat elbontották, hogy a fennmaradó elemek hangszigetelést nyújtsanak. A tornatermet egyébként szerette volna megőrizni a kerület vezetése, de olyan mértékben tönkrement, hogy nem lehetett megmenteni.

Az utolsó “szellemváros-videó” az épületről

Az iskola főbejárata a bontás megkezdése után, március 31-én (galéria itt)

Már több helyen lebontották az oldalfalakat (galéria itt)

A tornaterem egy 2012-es bejáráskor

Az iskola tragédiája az a telek volt, amelyre épült. Az egykori MSZP-s városvezetés ugyanis csak a pénzt látta benne. Előbb ellehetetlenítették az iskolát, majd bezárták és az épületet eladták lakóparknak. Ám az új tulajdonos csődbe ment, az épület pedig ott maradt. Több mint tíz évig omladozott ez után magában, miközben az új csepeli vezetés 2010 ősze óta próbálta visszaszerezni vagy visszavenni az ingatlant.

Ez a darálógép áll munkába az iskolában

Borbély Lénárd polgármester a visszavásárlás után azonnal megkezdte a bontás előkészületeit, bár az épületet eladó MSZP és a melléjük álló ellenzéki pártok ezt minden lehetséges módon próbálják jelenleg is ellehetetleníteni. Dobák István helyi MSZP-s politikus például az iskola bezárását és eladását is megszavazta korábban, ám a  bontáshoz szükséges feltételeket már nem támogatta: kétszer is ellene szavazott.

Egykor Csepel büszkesége volt a modern iskola

Amíg a jelenlegi csepeli polgármester a lakókat bevonva, közösségi tervezéssel kívánja rendezni a terület sorsát, a szocialisták ismét eladnák. A csepeli MSZP hátterében ráadásul egy lakóparkokat, munkásszállókat építő és üzemeltető cégcsoport áll, amely a Csepel SC területét is hasonló módon kívánja beépíteni. A cégcsoport az egykori Csepel Művekben már üzemeltet munkásszállókat, ám azok gyakorlatilag hajléktalanszállókként működnek.

Csepel.info

További cikkeink:

Dobák István MSZP-s képviselő sem támogatta a volt Görgey iskola lebontását

Újra a csepelieké a Görgey iskola épülete

Romokban hagyná az ellenzék az egykori Görgey Iskolát – Ülésezett a képviselő-testület

Az Önkormányzat visszavásárolta a volt Görgey iskola épületét

Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

Még ma befejezik a volt Görgey Iskola bedeszkázását

Celpont – Fűnyíró elv és a csepeli Görgey Iskola

Az önkormányzat 1 forintért megvenné a volt Görgey iskola ingatlanát– ülésezett a képviselő-testület

12 milliárd forintot terheltek a Görgey Iskolára

Kisajátítanák és lebontanák az egykori Görgey iskolát

Égett a volt Görgey Artúr Általános Iskola tornaterme

 

6 hozzászólás “Nézze meg: így bontják és darálják az egykori Görgey iskolát” bejegyzésre

  1. Dórika szerint:

    Nagyon szépen halad a munka mindennap őket nézem az ablakból amikor csak tehetem 🙂

  2. Dagobert bácsi szerint:

    “Egykor Csepel büszkesége volt a modern iskola”

    Legalább Németh Szilárd iskolaigazgató szobáját megtarthatták volna, plusz néhány helyiséget, ahol majdan berendezitek a Németh Szilárd Múzeumot! Az ifjúságot meg kell ismertetni a páratlan karrierrel, amit a 9 nm-es felnőtt politikus véghez vitt! Kezdve attól hogy 9 nm-en nőtt fel, volt ministráns, majd birkózott 12 éves koráig. A Jedlik Ányos Gimnáziumban eltöltött ifjúság után rögtön a tettek mezejére lépett képesítésnélküli napközis nevelőként. Később persze munka mellett elvégezte a könyvtár-tanítói szakot. 1997-től egy évig volt a Görgey Iskola igazgatója. Politikai karrierjét az SZDSZ-ben kezdte, később a Fidesz tagja lett. Ugyan képzettsége egyikhez sem volt, de volt rezsibiztos, migránsbiztos, majd honvédelmi államtitkár. Karrierje még nem ért véget, ki tudja mivel záródik majd a majdani kiállítás! Hacsak addigra a csepeliek ki nem állítják a pályáról! 😛

  3. Johnny szerint:

    A polgi ellenőrzi?
    Építész lett netán?

  4. Dórika szerint:

    És te mit tettél le az asztalra Dagobert bácsi? Vagy netán irígykedsz Németh Szilárdra hogy így felvázoltad itt az életútját?

  5. pl szerint:

    Olyan sötét a lead kép, azt hittem Rákosi elvtárs… De látom csak egyik tanítványának, a beszélő krumplinak az ujjbábja…

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Dórika, , Önnek fogalma sincs az iróniáról! Hogy lehet azt az építményt elpusztítani, ahol nagy jótevőnk iskolaigazgató volt! Németh Szilárdról sok mindent megírtak már, amelyet nem is igyekeztek cáfolni, hanem inkább kitiltották a szerzőket! Ön meg csak gyönyörködjön tovább a bontásban! Sokan meg a birkózócentrum meg a Kis-Dunaparti futballpálya bontásában szeretnének gyönyörködni!

Itt lehet hozzászólni !