Még ma befejezik a volt Görgey Iskola bedeszkázását

Csepel.info

Görgey osb 01

Görgey osb 02

Két nappal ezelőtt kezdhették csak meg az életveszélyessé vált egykori Görgey Artúr Iskola kitörött ablakainak és ajtajainak bedeszkázását, de ma délután már végeznek is vele – értesült önkormányzati forrásból a Csepel.info.

Miután csődbe ment a tulajdonos, a felszámoló engedélyével most már megszüntetheti a balesetveszélyt a csepeli önkormányzat a Görgey Artúr Általános Iskola egykori épületénél. A balesetveszély elhárítása az előzetes számítások szerint körülbelül 2,3 millió forintba fog kerülni, de a költségeket megtérítik. Az ablakok és ajtók bedeszkázása két bejárat kivételével csütörtökön estig történik meg. A két bejárat lezárására már az új tulajdonos képviselőinek jelenlétében, az egykori iskola 24 órás őrzésének megkezdésekor kerül sor. 

A korrupció miatt kellett kiárusítani

A csepeli önkormányzat az MSZP-hez kötődő korrupció-gyanús szerződések felbontásával és a pénzügyek rendezésével évi kétmilliárd forintot tud megtakarítani. A mindent elborító politikai korrupciónak, tolvajvilágnak azonban súlyos következményei voltak: a kerület 2010 októbere előtt nem tudott kijönni a költségvetési keretből. Ezért az MSZP-s vezetők egyre súlyosabb folyószámlahitelt vettek fel, az önkormányzat ingatlanvagyonát pedig sorra árusították ki, hogy elkerüljék a csődhelyzetet. Erre a sorsra jutott a Görgey Artúr Általános Iskola és Észak-Csepel is – mindkettő helyére lakóparkokat akartak építeni a befektetők. Egyik lakópark sem épült fel, a Görgey épületét pedig le sem bontotta az új tulajdonos, így az egyre rosszabb állapotba került.

Csepel legmodernebb iskolájának épült (a fotó bal oldalán), itt volt az egyik legnagyobb tornacsarnok is: a “baloldali” önkormányzati vezetés idején azonban a korrupció miatt a bevételek fölé nőttek a kiadások, ezért ezt az ingatlant is eladták

A tulajdonost az önkormányzat új vezetői 2010 októbere óta próbálták előbb szép szóval, majd felszólításokkal, büntetésekkel rábírni, hogy szüntesse meg a balesetveszélyes állapotokat az időközben kifosztott, többször felgyújtott és szétvert iskolaépületben. A tulajdonos képviselői azonban pénzhiányra hivatkoztak és a korábbi, MSZP-s önkormányzati vezetésre mutogattak. Állításuk szerint minden ígéretet megszereztek ahhoz, hogy az épület helyére lakóparkot építsenek, az MSZP-s politikusok azonban a pénz megszerzése után egyetlen ígéretüket sem teljesítették.

Bárhonnan be lehetett jutni az épületbe – Németh Szilárd polgármester négy évet küzdött a balesetveszély megszüntetéséért

A szétvert, omladozó folyosókon látni, mennyire nem érdekelte az iskolát bezáró MSZP-s önkormányzati vezetést, hogy legalább az intézmény  emlékeit kimentsék

Miután a tulajdonos nem volt képes megszüntetni a balesetveszélyt, az önkormányzat kezében pedig csak a pénzbüntetés eszköze volt, a megoldást a cég csődje hozta el. Lapunk úgy tudja, hogy csődeljárást végző felszámoló tette lehetővé, hogy az önkormányzat elvégezhesse a balesetveszély elhárítását. A napokban rétegelt OSB-lapokkal fedték be a kitört ablakokat, ellopott ajtókat. Úgy tudjuk, hogy csak az OSB-lapok anyagköltsége megközelíti a 900 ezer forintot. Információink szerint egy teljesen ellopott kaput is újra kell építeni. A munkálatok után az ingatlan 24 órás őrzését már az a bank  fogja biztosítani, amelyikhez az ingatlan tulajdonjoga áthárult, és a balesetveszély elhárításának költségeit is megtérítik a csepeli önkormányzatnak.

Csepel.info

5 hozzászólás “Még ma befejezik a volt Görgey Iskola bedeszkázását” bejegyzésre

  1. AGNES MATYASI szerint:

    MAR AZ FELHABORITO,HOGY MI TARSADALMI MUNKAVAL MENNYI EPULETET ADTUNK CSEPELNEK/ OVODAK, ISKOLAK/
    ES EZT JOGTALANUK ELADTAK!
    KI ADTA EL?
    MIERT ADTA EL?
    EZ A MI GYEREKEINKNEK EPULT A MI PENZUNKBOL!

  2. bélus szerint:

    A komcsik, még 2006-ban!

  3. felix szerint:

    A fidesz fellépésének köszönhetően került terület csere útján a tulajdonoshoz, ha jól tudom.
    Akkor ???????????????

  4. nekünk ment el az eszünk szerint:

    vajon hogyan tovább??? lesz még itt iskola valamikor?

  5. […] Még ma befejezik a volt Görgey Iskola bedeszkázását […]

Itt lehet hozzászólni !