Az önkormányzat 1 forintért megvenné a volt Görgey iskola ingatlanát– ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

2013. március 28-án rendkívüli képviselő-testületi ülés keretében a városatyák döntöttek arról, úgy kívánják rendezni a Görgey iskola ügyét, hogy 1 forintos vételárat ajánlanak az ingatlanért. A Csikó sétány 2/A szám alatt található iskolaépület állapota rohamosan romlik: baleset- és életveszélyes.

Ez az állapot tarthatatlan, ezért Németh Szilárd polgármester javaslata nyomán annak helyén közpark létesülne. Korábbi cikkünket a témában ide kattintva olvashatják.

Az ülés kezdetén az egyperces néma csendet követően az önkormányzat saját halottjává nyilvánította néhai Csepeli Szabó Bélát, Csepel díszpolgárát, aki március 21-én hunyt el. Temetése április 3-án, szerdán 14 óra 15 perckor lesz a Csepeli Temetőben.

A képviselők döntöttek arról, hogy 19 millió forintból restaurálják a főváros legrégebbi közterületi szobrát, a Szent Imre téri Nepomuki Szent János szobrot és rendbe teszik annak környezetét. Az előterjesztés szerint ez a felújítás időszerű, főleg a Szent Imre tér megújulásának függvényében. A restauráláshoz a Fővárosi Önkormányzat mintegy 9 millió forinttal járul hozzá.

A korábban az Öveges Program keretében elnyert 303 millió forintról szóló – vissza nem térítendő összeg – támogatási megállapodást elfogadta a testület. Az összegből a Jedlik Ányos Gimnáziumban kialakításra kerül egy természettudományos laboratórium teljes felszereléssel.

Az előzőekben a normatív támogatásból megvalósuló útépítésekbe betervezett öt utca helyett hat felújítása valósulhat meg, mely alapján a Csipkerózsa, Hóvirág, Mecseki, Bakony, Cserháti utcák mellett a Vértesi utca állapotának javítására is jut pénz.

A Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Közhasznú Alapítvány támogatására a csepeli önkormányzat 7 millió forintot különített el, amely 2 millió forinttal magasabb, mint a tavalyi.

Az ülésen határoztak a kerület nemzetiségi önkormányzatai részére szóló 2013. évi pályázat kiírásáról.  A megpályázható összeg összesen 3 millió forint.

Borbély Lénárd javaslatára a Csepeli Evezős Klub Sportegyesület előtti 800 négyzetméteres területen murvás parkolót létesít az önkormányzat mintegy 2,5 millió forintból.

A Nagy Imre ÁMK, a Királyerdei Művelődési Ház és a Radnóti Művelődési Ház benyújtja a jelentkezést a 2013. évi „Önkormányzatok közművelődési érdekeltségnövelő támogatás” című pályázatra, melyhez a szükséges önrészt a testület felhatalmazása nyomán a csepeli önkormányzat biztosítja mintegy 2 millió forint összegben.

Forrás: Csepel.hu

12 hozzászólás “Az önkormányzat 1 forintért megvenné a volt Görgey iskola ingatlanát– ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Vatera.hu? licit, és ráteszek még 1 Ft-ot, így lesz ebből:

    2 Ft-os dal 😉

  2. agytröszt szerint:

    azért 1 Ft, mert a vevő milliárdos kötelezettségeket is át kell vállaljon.

  3. John Doe szerint:

    agytröszt, Ön szerint is ez ingyen sem kellene józan eszű embernek? Ön szerint is a válasz a: nem?

  4. "?!" szerint:

    Nagy élménytől esett el aki nem látta a ma 7.30 és 8:00 óra között megtartott nagyon alapos képviselő-testületi ülést, amelyen 13 napirend keretében, közel 400 millió Ft sorsáról hoztak senki számára felelősséget nem keletkeztető kollektív határozatokat!

    A Görgey iskola ügyének tárgyalása során Szilárdunkból előtörtek a Görgey iskolában igazgatóként elszenvedett kudarcainak az emlékei, és képviselő-testületi ülést vezető polgármesterhez méltatlanul úgy ordítozott, hogy a levegő is megdermedt a teremben!

    Na, de lássuk sorban, hogy mik is történtek a 7:30-kor megkezdett és kb. 8:00-kor befejezett, “nagyon alapos” és „nagyon aktív”képviselő-testületi ülésen!

    Az ülés kezdetén az egyperces néma felállást követően az önkormányzat saját halottjává nyilvánította néhai Csepeli Szabó Bélát.

    Ezután kérdések és hozzászólások nélkül döntöttek a Jedlik Ányos Gimnáziumban 303 millió forint költséggel kialakításra kerülő természettudományos laboratóriumról.

    Szintén kérdések és hozzászólások nélkül döntöttek a Szent Imre téri Nepomuki Szent János szobornak és környékének 19 millió Ft költséggel történő restaurálásával kapcsolatban. (Megjegyzem, hogy 2 hónappal korábban hagyott jóvá a testület az ú.n. Csepel Déli lakóközpontja szociális rehabilitációja című program részeként a Szent Imre téri közterület rehabilitációjára 360 millió forintot!)

    A 4. napirendként tárgyalta a testület a volt Görgey Artúr általános iskolára adandó vételi ajánlat ügyét, amely meglehetősen botrányosra sikeredet, mert a Jobbik képviselője kérdést mert feltenni az iskolát terhelő 12 milliárd Ft jelzáloggal kapcsolatban.
    Szilárdunkból ekkor valószínűleg előtörtek a Görgey iskolában igazgatóként elszenvedett kudarcainak az emlékei, és testületi ülést vezető polgármesterhez méltatlanul úgy ordítozott, hogy a levegő is megdermedt a teremben!
    Többször megismételve elkiabálta, hogy mennyire unja már ezt a témát, majd az intenzív visszamutogatás közben a jobbikos képviselőt is leelvtársozta.
    Szilárdunk attrakciója után (az mszp-s képviselők tartózkodása mellett) megszavazta a testület azt, hogy a polgármester 1,- Ft-os írásbeli vételi ajánlatot tehet, amelyet a tárgyalások során 100 %-kal megemelve 2,- Ft-ra emelhet.

    Szilárdunk arrogáns ordítozása miatt, az nem lett tisztázva, hogy mi történik, ha az iskola tulajdonosa a megajánlott 1,- Ft-ért hajlandó átadnia Önkormányzatunknak az iskola tulajdonjogát a 12 milliárd Ft jelzáloggal együtt, és ezzel az Önkormányzat nyakába szakad a 12 milliárd Ft adósságon felül az iskola kb. fél milliárd FT-os bontási költsége, továbbá a helyén létrehozandó 15 ezer négyzetméter közpark parkosítási költsége, valamint a terület folyamatos parkfenntartási költsége!

    Ezután pénz-osztásokról szavazott a testület.
    Megszavaztak, az Auth Henrik Fúvószenekar támogatására 7 millió forintot, a kerület nemzetiségi önkormányzatai részére kiírandó pályázathoz összesen 3 millió forintot, valamint a “közművelődési érdekeltsénövelő” pályázat önrészét,

    A végösszeg módosítása nélkül átrendezve, jóváhagyta a testület a 2013. évi költségvetében szereplő 6 utca útépítési munkáira egy hónappal ezelőtt jóváhagyott összesen 42,9 millió Ft költség-előirányzartot.
    (Ha Csepelen a személyi kultusz így folytatódik, akkor ezeket az utcákat hamarosan Szilárdunkról fogják “szilárd”-burkolatú utcáknak nevezni!)

    Megszavazta továbbá a testület az Evezős Klub előtt létesítendő 800 m2-es murvás parkoló 2,5 millió Ft előirányzatát, valamint a Jézus Szíve Egyházközösség támogatására szánt összeget, majd jóváhagyott két alapító okirat-módosítát.

    Szilárdunk az ülés befejezése előtt távozott a teremből, mert rezsikommandós szereplési feladatai csepeli szintről, országos szintre szólították!
    (Szerintem, ha így folytatja, akkor még magasan végezheti!)

    Szilárdunk távozása után megtudhatták a jelenlévők, hogy a Csevak nem köteles közérdekű adatokat kiadni még a képviselőknek sem.
    Akinek jó a memóriája az még emlékezhet rá, hogy az előző ciklusban mekkora cirkuszt csináltak a fideszesek azért, mert a Csevaktól kért adatokat nem kapták meg elég gyorsan!
    Most viszont, amikor Ők gyakorolják a hatalmat, azt az álláspontot képviselik, hogy a Csevaknál keletkezett adatokat még a képviselőknek sem kötelesek kiadni!

    Természetesen a „mutyi gyanús” jelző (a korábbi időszakra vonatkoztatva) a nagyjaink részéről ezen a testületi ülésen is többször elhangzott, de azt teljes homály borítja, hogy milyen megállapításokkal zárult, az Állami Számvevőszéknek az Önkormányzatnál 1 hónappal ezelőtt befejezett vizsgálata!

  5. Jeniszej szerint:

    “Jobbik képviselője kérdést, mert feltenni az iskolát terhelő 12 milliárd Ft jelzáloggal kapcsolatban.”
    Azért sokakat érdekelne, hogy miképpen kerülhetett egy iskola épületre ilyen hatalmas teher, – mert az egész soha nem érhetett ennyit.
    Minek ez a cécó?
    Államosítani kell és kész!
    Minek vacakolni a “spekuláns bandával.”
    Aláírást kell gyűjteni és a közösség részére, bekebelezni.
    Ilyen eccerű. 🙂

  6. Jeniszej szerint:

    A Fater soknak tartja egy működő iskolában az iskolai laboratórium árát.
    Lehet, hogy itt a “kémcsövek aranyfüsttel lesznek bevonva?
    “Ezután kérdések és hozzászólások nélkül döntöttek a Jedlik Ányos Gimnáziumban 303 millió forint költséggel kialakításra kerülő természettudományos laboratóriumról.”
    ))) 😀 (((

  7. Jeniszej szerint:

    A Fater soknak tartja egy működő iskolában az iskolai laboratórium árát.
    Lehet, hogy itt a “kémcsövek aranyfüsttel lesznek bevonva?
    “Ezután kérdések és hozzászólások nélkül döntöttek a Jedlik Ányos Gimnáziumban 303 millió forint költséggel
    A 303 „milából” legalább „nyoc” tíz családi ház méretű laboratóriumot lehetne létrehozni”
    ))) 😀 (((

  8. Perspektíva? szerint:

    “?!” szerint:
    2013. március 28., csütörtök – 19:13″

    Igen, hogy is hirdették Lenin tanait, a “kritikáról?”

    Tessenek tudomásul venni, akár hogy is van “?!” igyekszik a köz érdekében megfelelő tájékozottság szintjén tájékoztatni.
    Ami igen fontos kritikákat is tartalmaz, de nem öncélúakat. A gond az, hogy szinte egyedül érvel szakmai alátámasztottsággal, miközben mi csak “sunnyogunk” jó magyar szokás szerint. (Lagarde asszonynál házkutatás, Szarközinél hatalomátadást követően egy hónapra, igen súlyos ügyészségi eljárás megindítása 6-8 évvel korábbi “gyanús” pártfinanszírozásában!) Mondják meg őszintén! Nálunk ilyen eljárások egyáltalán elképzelhetőek lennének? Ugye nem! Nem, mert tengernyi bűn létezik él és van, de bűnös, az, nem találtatik!!! Vajon miért?

    Megmondom!
    Ezért tart itt az ország ahol vagyunk! Mindannyian, felelősként, mert a jövőnket tesszük tönkre.

    SUNNYOGJUNK CSAK TOVÁBB, TOVÁBB, AZ ERKÖLCSTELENSÉG TALAJÁN.
    Táptalaj: EROZIÓ

  9. Jeniszej szerint:

    Középiskolába “természettudományos laboratórium”!
    Még mit nem!
    Magyarnyelv, történelem, erkölcs oktatás magasabb szinten. – az igen! 🙂

  10. Ueniszej!
    A pályinka főzés vagy a zolajszőkítés honnan lenne tanulható?!
    A ziskola az életre kell neveljen! 😛

  11. Perspektíva? szerint:

    CSAK ENNYI? A SZERÉNY VÉLEMÉNYETEK!

  12. […] Az önkormányzat 1 forintért megvenné a volt Görgey iskola ingatlanát– ülésezett a képvise… […]

Itt lehet hozzászólni !