Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, miután a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft. nevű cég vette meg az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épületét. A csepeli önkormányzat is pályázott az ingatlanra, de a cég többet ígért.

A befektetők szociális célú intézmény kialakítását szeretnék itt elérni. Az önkormányzat szerint azonban most is túlzsúfolt a környék, ezért a kerület vezetése legfeljebb családi parkot tart itt elfogadhatónak.

Csepel egyik legmodernebb iskoláját a túlköltekezés miatt ingatlaneladásokba menekülő MSZP-s önkormányzat záratta be, hogy az értékes telek eladásával próbálják a költségvetést kiigazítani. A tulajdonjogot az Ibiza-Építő Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. szerezte meg 2006-ban. Az Ibizának nem ez volt az egyetlen ingatlanszerzése a kerületben. A Kis-Duna parton luxuslakóparkot akartak építeni, így kezdték volna el Budapest legértékesebb parvonalának privatizációját és beépítését. Az építkezés a civilek és a Fidesz ellenállása miatt meghiúsult. A Kis-Duna parti telket a Borbély Lénárd vezette önkormányzatnak végül sikerült visszavásárolnia. Az egykori Napközis tábor a tervek szerint ismét a gyermekeket fogja szolgálni.

A Csikó sétányon álló épület állapota mindeközben a legelemibb karbantartási munkálatok és az őrzés mellőzése miatt folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben romlott. Az egykor gyerekzsivajtól hangos, szebb napokat látott udvarokat belepte a gaz és a parlagfű, termeiben, folyosóin hajléktalanok tanyáztak. Mivel a tulajdonos nem volt hajlandó semmilyen állagmegőrzésre, az önkormányzat záratta be a bejárati nyílásokat és fedte be a törött ablakokat. A kerület vezetése a Kis-Duna parthoz hasonlóan ezt az épületet is szerette volna visszavásárolni. A Pércsi 37 Kft. azonban többet kínált, így ők vehették meg az épületet.

Az új tulajdonos levelet juttatott el Borbély Lénárd polgármesterhez. Ebben arról számoltak be, hogy szociális célú hasznosítást terveznek az ingatlanon. Ebbe a munkásszállón, szociális otthonon, vagy más szociális rászorulókat támogató intézményen kívül akár hajléktalan szálló vagy menekültszálló is beleférhet. Ezért a polgármester rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezte, melyről a Csepeli Hírmondó következő számában számolunk be.

Csepel.hu

27 hozzászólás “Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?” bejegyzésre

  1. haha szerint:

    rezsőbiztosunk nehogy elintézze, hogy a migránsokat ide rakják 🙂

  2. Balos szerint:

    Egyelőre Szabó Szabolcs ígérget ide menekültszállást 🙁

  3. Szabó Imre szerint:

    Ha kastély volna akkor valamelyik orbán stróman venné meg, így kell a francnak, majd költünk inkább birkózó csarnokra pár milliárdot, arra van szükség inkább. Logikus.

  4. Pipa vagyok szerint:

    Hát ez nem kastély, hanem Tóth Mihály meg az MSZP fosadéka. És a helyi képviselő, Dobák István is megszavazta az eladását annak idején. Lehet örömködni, lehet hagyni kellene, hogy az legyen ott, amit Szabó Szabolcs meg a Dobákék akarnak. Megérdemelnék, ha ennyire ragaszkodnak ehhez a bandához. Csak hát mi is ott lakunk, mi soha nem akartuk, hogy bezáják az iskolát és eladják.

  5. Dzsinácska szerint:

    Na végre valami történik, sejtettem hogy választások előtt lesz végre valami 🙂 Remélem játszóház vagy öregek otthona vagy óvoda lesz itt vagy megint iskola!

  6. Letiltatni szerint:

    Kisajátítást kell elrendelni, tekintettel arra, hogy a tulajdonos közveszélyes tulajdon állapotot tart fent, illetve nem akadályozza meg a területre történő bejutást.
    A többi csak mutogatás..

  7. Irástudó szerint:

    Szabó Imre! Lehet hogy a vevő is orbán stróman, megvette hitelből, a duplájáért meg eladja a csepeli önkormányzatnak! Csináljon vele amit akar, nem kell megvenni! Ha megveszi az önkormányzat, el kell számoltatni 2019-ben!

  8. Lovas szerint:

    Szerintem is hagyni kell, csináljon a befektető amit akar. A szoci képviselő is úgy akarta annak idején. Legyen hajléktalan szálló, ott úgyis szocik laknak. Örülni fognak neki.

  9. Irástudó szerint:

    “Az új tulajdonos levelet juttatott el Borbély Lénárd polgármesterhez. Ebben arról számoltak be, hogy szociális célú hasznosítást terveznek az ingatlanon. Ebbe a munkásszállón, szociális otthonon, vagy más szociális rászorulókat támogató intézményen kívül akár hajléktalan szálló vagy menekültszálló is beleférhet.”

    Ezek közül melyik tevékenység lehet nyereséges? EGYÉRTELMŰ A ZSAROLÁS A KÖRNYEZŐ LAKOSSÁG MEGFÉLEMLÍTÉSÉVEL! Írni kell neki egy levelet hogy sok sikert kívánnak neki a gyümölcsöző befektetéshez!

  10. Dzsinácska szerint:

    Aki nem itt lakik az szerintem fogja be, mert itt azok szívnak nagyot (pl. én is) akik itt laknkak és ki kérem magamnak hogy itt szocik laknak, hát K…..A NEM!!!!

  11. közlekedő szerint:

    OFF:

    Melyik hülye programozta át a Táncsics és a Szent István úti kereszteződésben lévő lámpát?, mert olyan jól sikerült, hogy reggel majdnem a Kolozsvári utcáig áll a sor, bónuszként két buszjárat is lebénítva (148,152), és megérne még egy alaposabb átgondolást a Kapufa és a Csepel SC előtti “kereszteződés” inkább kupleráj, átrendezése is…..

  12. borsodivilagos szerint:

    Ingatlanforgalmazó cég Debrecenből….. 🙂
    Aki hajléktalanszállót akar ide. Belevág a profiljába. 🙂
    Úgy, hogy csak oktatási célra használható a telek.
    Úgy érzem, valaki hülyének hiszi a választókat, esetleg a nagy megmentőt akarja eljátszani
    🙂

    Kíváncsi lennék az összegekre.

  13. Irástudó szerint:

    Dzsinácska! Nem eszik forrón a kását! Ahogy tegnap írtam, “EGYÉRTELMŰ A ZSAROLÁS A KÖRNYEZŐ LAKOSSÁG MEGFÉLEMLÍTÉSÉVEL!” Itt ingatlanspekulációról van szó, félelmet kell kelteni az ott lakókban hogy aztán dupla áron meg lehessen vetetni az önkormányzattal azt ingatlant! SZERINTEM ELŐRE LE VAN VAJAZVA AZ ÖNKORMÁNYZETI VÉTEL, MERT ANNAK HIÁNYÁBAN ÓRIÁSIT BUKHAT A PÉRCSI 37 KFT!

    Ahogy tegnap írtam, a munkásszálló, a szociális otthon, a más szociális rászorulókat támogató intézmény, a hajléktalan szálló vagy a menekültszálló közül melyik lehetne nyereséges? EGYIK SEM! Erre az ingatlanra bármely ingatlanforgalmazó LEGFELJEBB OPCIÓS SZERZŐDÉST KÖTNE, NÉMI OPCIÓS LEKÖTÉSI DÍJJAL, NEM PEDIG VÉTELI SZERZŐDÉST, HA NINCS MEG ELŐRE A VEVŐJE!

    S miért is Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft a vevő neve? Nyilván azért mert ingatlanforgalmazással foglalkozik, s nem szociális otthon vagy menekültszálló működtetésével! Egy ingatlanforgalmazó cég vásárol és elad ingatlanokat! Olyat nem vesz, ami a nyakán marad! Tehát ha valamit vesz, már azt is tudja, ki fogja megvenni!

    EZÉRT VAGYOK BENNE BIZTOS, HOGY CSEPEL MEGKOPPASZTÁSA A CÉL! Hogy ne tudnának erről fideszes körökben, legfeljebb nem itt Csepelen, AZT KÖTVE HISZEM!

    Ahogy tegnap írtam, “csináljon vele amit akar, nem kell megvenni! Ha megveszi az önkormányzat, el kell számoltatni 2019-ben!”

  14. Csepeli Diák szerint:

    A Görgey Iskola utolsó két igazgatója közül egyik a KDNP önkormányzati képviselője volt, míg a másik a FIDESZ jelenlegi alelnöke, Németh Szilárd. Az Ő idejük alatt csökkent rohamosan a tanulólétszám. Németh Szilárd a kinevezése után kb. fél évvel el is menekült az iskolából egészen az egyik legkommunistább szakszervezetbe, a jogi osztályra. Érdekes karrier egy gyorstalpalón szerzett technika tanártól. Nagy sara van abban hogy aziskola ide jutott.

  15. Balos szerint:

    Tóthék megmutatták, hogy csak szoci iskolaigazgatót fogadnak el, és ha valaki befeszít, akkor az iskolát is eltiporják. Azért volt kevesebb gyerek, mert nem engedtek több osztályt indítani. A probléma ott volt, hogy ez a lakótelep a legerősebb szoci bázis Csepelen, és erre nem gondoltak Tóthék. Ezért vesztett az MSZP itt 2009-ben és 2010-ben. Mostanra az itt élők elfelejtették a sérelmeket, és újra MSZP szavazók lettek.

  16. kispista szerint:

    Az offshore lovagok már Csepelen vannak. A Pércsi 37 kft. tulajdonosa is szerepel azon a 74 magyar cégből álló listán, amelyen olyan offshore hátterű cégeket és tulajdonosokat gyűjtöttek össze, amelyek összesen 3,5 milliárd Ft értékű EU pályázati pénzt nyertek el. Az átlátszó.hu adatai szerint 886 millió forint EU támogatást nyert az a főtevékenységként fa-, építőanyag- és szaniteráru-nagykereskedelmet megjelölő, debreceni GSV Kft., amelynek tulajdonosa ugyan az a a kassai Gulyás János és felesége, mint a Pércsi 37 Kft-nek. Ezen kívül tulajdonos a cégben a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft., illetve a kassai székhelyű Debrentium s.r.o. Biztosan tisztességes szándékkal érkezett Csepelre ez az átláthatatlan tulajdonosi háttérrel rendelkező, és milliárdokkal zsonglőrködő cég.

  17. csak úgy ... szerint:

    “http://csepel.info/?p=61236

    Németh Szilárd: Rendeződhet a halálra ítélt Görgey Artúr Általános Iskola ügye
    Németh Szilárd Facebook oldala”

    Gondolom, lemond a birkózócsarnokra szánt önkormányzati pénzről (vagy egy részéről), így meg tudják venni az iskolát.
    Ő lesz a hős, önzetlen megmentő. (előre megírt forgatókönyv alapján)

  18. csak úgy ... szerint:

    Az alábbit csak most olvastam:

    https://csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/10499-2017-09-22-rendkivuli-testuleti-ules

    “Nyílt ülés:
    Napirend-tervezet 1. pontja: (187. sz. előterjesztés)
    Javaslat a Csikó sétányon élő lakosok védelme érdekében ingatlan azonnali megvásárlására”

    Korábban:
    “A Pércsi 37 Kft. azonban többet kínált, így ők vehették meg az épületet.”

  19. Balos szerint:

    A Csepel SC offshore, a Csepel Pláza is.

  20. borsodivilagos szerint:

    Nem úgy volt, hogy a terület csak oktatási célra használható? Miért akarja az önkormányzat megvásárolni? Hiszen nem csinálhatnak ott akármit….
    Ábel Attila????? Kíváncsi lennék az igazságra……

  21. Ábel Attila szerint:

    Eleve lakóparknak adta el az önkormányzat Tóth Mihályék idején. A lakópark nem oktatási célú beruházás, és még csak nem is intézmény. Viszont egy szociális intézmény ugyanúgy intézmény, mint az iskola. Csak ugye nem mindegy mi folyik, kik vannak abban az intézményben. Holnapra kiderül mi lesz, annyi biztos, hogy a baloldal az eladás mellett volt, és van is – ahogy látom. Nekik mindegy mi lesz ott, csak támadhassák az önkormányzatot. És mindegy akkor is, ha tényszerűen ők okozták az egész slamasztikát.

  22. borsodivilagos szerint:

    Érdekes, akkor valószínűleg tévedett valaki:

    “„Félrevezettek, amikor az iskolát megvettük” – mondta az Ibiza Kft-t is magába foglaló Elephant Holding cégcsoport mediálással foglalkozó teljes jogkörű meghatalmazottja, Hajdú Katalin, amikor megkerestük a csepeli sajtótájékoztató után. Elmondta, hogy az ingatlant annak idején az önkormányzat tájékoztatása alapján azzal a lehetséges céllal vásárolták meg, hogy ott lakóházakat építsenek, de utólag kiderült, hogy erre nem kaphatnak engedélyt, mert csak intézményt, például óvodát vagy másik iskolát lehetne ott létesíteni.”

    Forrás: Index

    Gondolom az önkormányzatnak van lehetősége az építési engedély kiadásakor megvétózni a hajléktalanszállót vagy egyéb nem kívánt lehetőséget…. 🙂
    Persze akkor nem kell jó pénzért megvenni a telket, amit a fenti nyilatkozat alapján senki sem venne meg….

    Ábel Attila???? Tévedett a cég képviselője?

  23. borsodivilagos szerint:

    Egyébként ki akarna működtetni kormányzati pénzek nélkül hajléktalanszállót? 🙂
    Meddig működne saját tőkéből? 🙂 Sok bevételt termelne egy profitorientált cégnek. 🙂

  24. Balos szerint:

    Ábel intézményi hasznosításról írt. Az Ibiza lakóparkot akart, azért fizetett (úgy tudom zsebbe is). De a gyilkosságok után nem vállalták be az átminősítést. De így is buktak.

  25. borsodivilagos szerint:

    “Ábel intézményi hasznosításról írt.” Arról is. De őszintén, kormányzati támogatás nélkül ki akar intézményt működtetni?
    Mást meg nem építhet. Így a telek eladhatatlan.

    Egyébként Ábel Attila írta: “Eleve lakóparknak adta el az önkormányzat Tóth Mihályék idején. A lakópark nem oktatási célú beruházás, és még csak nem is intézmény. ”
    Az első mondat, azt sugallja, hogy épülhet lakópark. Ez nem igaz. Az, hogy miért nem, más kérdés.
    Nem szeretném, hogy ott bármi is épüljön, de azért poén lenne, ha az önkormányzat többért vásárolná meg a területet, mint amennyiért vette a cég. (Bár ha ugyanannyiért vásárolná meg, akkor is felmerülne, hogy nem csak egy színjátékot láttok-e.)

  26. Strici szerint:

    A fidesz elozo ciklusaban felvetodott szerezze vissza az onkori es ujra nyisson ki az iskola.
    Akkor az volt a valasz az allapota miatt lehetetlen megmenteni az epuletet.
    Buldozer es A helyen egy park van tervben.
    Ezutan evekkel azon megy a vita hogy ki mire hasznalna?
    Ha eletveszelyes akkor az onkormanyzat epitesi osztalya egyszeruen ne engedjen semmit.

  27. oregedobandi szerint:

    Olvaom ezt a sok ballibsisltal beirt zagyvasagot.Ezeknek meg szeretkezes kozben is a gyulolet jar az eszukbrn.Most latom,hogy kar volt bezani a dilihazat,mert ezeknek surgos kezelesre van szukseg.

Itt lehet hozzászólni !